Szukaj
Czyli trzeba zapytać robina ile da sobie wmówić?
robin jest przeciętny? eee, chyba nie. Jest wyjątkowy
a swoją droga ciekawi mnie jego wypowiedź w tej kwestii. Należało by to zanotować i za parę lat mu przypomnieć. Bo będzie miał ochotę na kolejna puszkę... jakieś 80 Mpx![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
katorga nie, ale dyskomfort to na pewno. Jednak lepszy dyskomfort, niż brak możliwości podpięcia szkieł, których nie maGdyby weszły te trzy szkła 1.4 Nikona o których tyle wycieków tajnych a pewnych było, przede wszystkim szerokich to sytuacja Canona pogorszyła by się znacząco. A tak to jeszcze aparatu nie dali, a już jest top sellerem.
a konkretnie to jeszcze sprawniejCzyli jest ok. Środkowy działa sprawnieUfff...
spokojnieSorki Kuba. Wybacz mi. Mam dzisiaj głupawkę i szczypię Cię z sympatii do Twojej osoby![]()
![]()
Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com
d700 i d3 to nie jest produkt dla przeciętnego Kowalskiego. Dla niego są kompakty 15 mpix.
Zostawmy Kowalskiego; ciekaw jestem ile Ty byś chciał mpix w nowym body? 12?
Ja bym wolał 50 mpix i sraw1 25 i sraw2 12 (zawsze to wygodniej mieć możliwość wyboruAle to tak za 2 lata, na razie wystarczy mi 21 mpix w nowym 5d
![]()
Słuszna uwaga, bo jeszcze ktoś pomyśleć gotów, że Nikon dziś robi "gorsze" aparaty, gdy w rzeczywistości robi po prostu inne.
robinowi się nie da wmówić, robin jest z lasu i uparty jak stuletni dąb i tak samo twardy
ale aparatem za zbliżone pieniądze z matrycą o większej liczbie MPX nie pogardzi.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 30-09-2008 o 17:27
12 to juz jest w D700. Chciałbym body rzędu 20-25 MPx i ani jednego więcej. Jak "pominą" taką matrycę i wypuszczą coś większego to mnie zmuszą do niechcianego zakupu. Być może wtedy będe wolał D700. Decyzja zalezy tez od sRAW, od ISO 100 itd.
Nikon może nie chcieć mi dać takiego body, bo jak sobie czytam te ploty o MX .... to mi skóra cierpnie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Piszę, że 12 MPx wystarcza 95% fotografujących.
Prywatnieto by mi wystarczyło absolutnie. W niektórych zleceniach mi przyda się więcej. Ale ilu z forumowiczów robi fotki na zabudowę targową o długości 5 m? Albo parometrowe banery? Ja w akurat się łapie do tych nielicznych co by potrzebowało w pracy (a wcale nie chciało
) około 20 Mpx.
Ja jako ten przeciętny Kowalski jestem zadowolony z 6MP w moim D50, wydrukować się da do albumu, na monitor to i tak dużo za dużo. Wolałbym lepsze słoiki bo lepsze światło i ostrość daje widoczne rezultaty przy oglądaniu zdjęć.
...
Skontaktuj się z nami