gdy sie vista pojawila niemicki chip napisal ze jedynym laptopem konsumenckim na ktorym na prawde chodzi jest macbook. wiec moze cos w tym jest![]()
Szukaj
gdy sie vista pojawila niemicki chip napisal ze jedynym laptopem konsumenckim na ktorym na prawde chodzi jest macbook. wiec moze cos w tym jest![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
nie wierze ze jakis fotograf zainstaluje Viste na Swoim Macu Pro po to zeby korzystac z CS4 ... to by bylo chore!
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
jestem pewny ze Adobe rozwiaze ten problem , bo jezeli nie bedzie porownywalnego produktu na maca to watpie ze wielu fotografow i grafikow przesiadzie sie na inny system operacyjny i porzuci swoje stare przyzwyczajenia odnosnie ulubionych aplikacji, skrotow itd po to tylko zeby miec cs4 . Strzelili by sobie sami w ten sposob bramke.
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
No to mnie załamaliście... Jestem (można powiedzieć) w połowie przesiadki na makówki w domu i teraz się okazuje, że cs4 nie będzie banglał w 64bit... ech... pochlastać się można...
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Pewna znajoma poprosiła mnie ostatnio o skopiowanie danych ze starego kompa na lapka.
Niby nic takiego. Wchodzę, patrzę a tu pc z roku 1998 (Pentium II 300 MHz) z zainstalowanym Windows95 (?!).
I to działa od 10 lat praktycznie bez problemu. A działali na tym różni magicy. Np. wykonana kompresja dysku (za coś takiego bym powiesił) i poinstalowane jakieś gierki. Egzemplarz muzealny a działa i to na Win95. Ciekawostka![]()
jako user maca musze dolozyc swoje 2 grosze, mac jest super ale tylko do niektorych zastosowan (np. PS) sam sie przesiadlem na maca z tego wzgledu ze mam teraz dostep do mnostwa OpenSourcowych aplikacji ktorych na codzien moge uzywac wystarczy spojzec na macupdate.com a po drugie od czasu kiedy mam maca pojecie wirus komputerowy, antywirus dla mnie nie istnieje. Niech ktos w windowsiarzy sprobuje skonfigurowac dwa kompy z windowsem przez wifi zeby wymienic dane...na macu za pierwsyzm razem zrobilem to w 5 minut. Napewno mac jest slaby jako komputer dla gracza, ksiegowego i jeszcze pare innych sie znajdzie ale do grania sa konsole![]()
Na windows też się da przez Wi-Fi![]()
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ad-Hoc
Co do open-source i freeware jest też na Wingrozę
Znane mi przykłady i czasem używane: Gimp, Open Office, VLC Media Player (polecam np. do dźwięków typu mp3), VirtualDub, DVD Shrink, IrfanView i wiele, wiele innych...
Nosz wyraźnie napisałem, że nie rozwiąże bo nie ma takiej fizycznej możliwości (i tak musieli się prawie zes..., żeby na tą platformę CS4 wyszedł w jakiejkolwiek formie). Bramkę to sobie strzeliło Apple.
Wiadomo, że pewnie większość osób nie będzie stawiać Visty, bo zysk ze stosowania 64-o bitowych aplikacji w typowych zastosowaniach jest niewielki. Jeśli jednak komuś przyjdzie fantazja pracować z napraaaawdę w dużymi pliczorami, to nie wątpię, że tą paskudną Viśtę sobie postawi![]()
Skontaktuj się z nami