Close

Strona 32 z 95 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 950
    Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    a to jest prawda. Wydłubać matrycę i procesor obrazu i wsadzić toto do D700
    Tylko uważaj zebyś sobie z wrażenia oka nie wydłubał Jak dzieci. Aparat jest jak najbardziej OK. Problem chyba tylko i wylącznie w nadmuchanym balonie oczekiwań. Miały być wywiady, autografy, przełom, miazga z Nikona. A tu tylko nowszy, lepszy model
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 18-09-2008 o 20:47

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    A ja odnoszę wrażenie, ze te sample są tak samo porównywalne jak i te poprzednie.
    Wszystko to racja. Tak naprawdę to jeszcze nie wiadomo. To co wiadomo że do krajobrazu 5D jest jedyną klasą w swoim rodzaju.
    Z drugiej strony testy na bardzo wysokich ISO są jednak ważne. Mogę sobie łatwo wyobrazić aplikację takiego ISO - coraz powszechniejsza rezygnacja z lampy i coraz powszechniejsze używane światła zastanego. We wszelkich okazjach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Orgia dla onanistów...

ISO 6400 w cropie 100% ...

Nie zapomnijcie też od czasu do czasu porobić jakieś zdjęcia... bo póki co to przerzucanie się tym, który system lepszy i kto ma aparat lepszej marki, rodzi podejrzenia o syndrom małego penisa...
    Ejjj...

Po pierwsze daj porozmawiać. Jak Cię razi ten wątek, to do niego nie zaglądaj. Przypomnę Ci, że to wątek o 5D MkII. Stricte sprzętowy.

Po drugie nie zauważyłem, by ktoś na siłę w tym wątku czymkolwiek się przerzucał, obrzucał czy udowadniał, że jego lepsze.

Po trzecie, to dyskusja jest całkiem przyjemna. Paradoksalnie przyjemniejsza niż na CB

Po czwarte już niefajnie się robi od tych zdroworozsądkowych postów. Może my nie lubimy robić zdjęć?

Po piąte udowadnianie, że jest się innym może być uznane za formę dowartościowania własnej osoby Na równi z udowadnianiem, że moje jest lepsze

Nie gniewaj się proszę. Musiałem

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Przynajmniej w przypadku D700 zdjęcie ewidentnie jest nieostre.

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    w ogole to te porownania są troche z dupy...
    Bezsprzecznie.
    Ostatnio edytowane przez c4mel ; 18-09-2008 o 21:02
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Ten, ktory użyje ISO 1250 będzie odtransportowany do czubków. Poniżej tego 1250 nawet nie ma co mówić - na tych będą lotne plutony egzekucyjne.
    Jak matryca będzie od Sony, to po prostu niższych czułości mieć nie będziecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    (.....)

Po trzecie, to dyskusja jest całkiem przyjemna. Paradoksalnie przyjemniejsza niż na CB

(....)
    Na CB/* to raczej jest jak na stypie - dyskusji to nie przypomina zupełnie .

/* - mam na myśli wątek o 5D mkII
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2008 o 21:25
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Jak ci tester pisze konkretnie co i jak przez dłuższy czas, a później sam się dziwi, ze jednak marketing upierdzielił idealną puszkę, to szlag trafia. I jest to zupełnie obok przydatności nowego aparatu do fotografii.
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na CB/* to raczej jest jak na stypie - dyskusji to nie przypomina zupełnie .

/* - mam na myśli wątek o 5D mkII
    No dziwne na 102. Mają chooopy długo oczekiwany aparat w porządnym wydaniu. AF kalibrowany, pewnie też skuteczniejszy i celniejszy to o co ten rwetes robią do ślubów pewnie sprzęt marzeń, a do reporterki ulicznej lub pustynnej to chyba też inne konstrukcje są. Słyszałem, że D700 się nadaje

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    No dziwne na 102. Mają chooopy długo oczekiwany aparat w porządnym wydaniu. AF kalibrowany, pewnie też skuteczniejszy i celniejszy to o co ten rwetes robią do ślubów pewnie sprzęt marzeń, a do reporterki ulicznej lub pustynnej to chyba też inne konstrukcje są. Słyszałem, że D700 się nadaje
    też mie dziwi ta psychoza na CB 5d z jego AFem jakoś robili zdjęcia i nie marudzili, a teraz panie koniec świata Z d700 celna uwaga; przesiadać się Panowie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    (...)

Nie gniewaj się proszę. Musiałem

(...)
    Ja też.
    Nie ma póki co plików z prawdziwego zdarzenia, które mogłyby pokazać klasę sprzętu. Nie ma tak naprawdę materiału do porównań...
    Chciałbym się dowiedzieć czegoś ciekawego tutaj o sprzęcie który jest mi obcy - a póki co puste gadanie z którego nic nie wynika.

Domyślnie

32 strony głównie (90%) pieprzenia o sprzęcie, którego nikt nie miał w ręku...
    drzewiej w dziale Polityka nawet tak nie było, bo i pieprzyli ale nie o tym czego nie ma jeszcze
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 32 z 95 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów