Szukaj
Taak. Paranoja czystych lotów...
Zapowiada się naprawdę doskonała puszka ze świetnym obrazowaniem. Do tego dołożono to , na co czekano - szybszy AF (a jeśli będzie lepiej niż w 40/50D to będzie doskonale), lepszy lcd, kalibracje AF, uszczelnienia i wiele innych. Mimo to zewsząd jęki i narzekania...
Do reporterki ulicznej też mimo uszczelek, szybkiego AF się kompletnie nie nadaje bo dziś 4kl/s to ślimaki się fotografuje... jak to któryś z przedmówców napisał , że "5kl/s wystarczyłoby z nawiązką, ale 4 już jest bee" - no to gdyby były 4.5 byłoby idelanie... cóż , zawsze znajdzie się powód do jęków![]()
Ostatnio edytowane przez nowart ; 18-09-2008 o 22:45
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Ja wiem kiedy nastapi koniec tego onanistycznego pierdzenia... jak wyczerpie sie prad i nikt nie bedzie mogl odpalic grata zeby 'podziwiac' isomilion w powiekszeniu 1600%![]()
Ludzie powinni Bogu dziekowac za ostatnie 1,5 roku na rynku DSLR, a tu tylko coraz wiekszy placz i zgrzytanie zebami...
Ale wracajac do tematupucha ma sie pojawic pod koniec listopada w sklepach [wg Canon USA], do tego czasu wstrzymalbym sie z opiniami na temat szumu, jak wypada w porownaniu z d700, itp.
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 18-09-2008 o 23:05
Wini
Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej
Wini: czyli nie masz problemu z AFem w 5d mk II?![]()
Nóż się w kieszeni otwiera jak się to czyta. Chciałem odpowiedzieć na parę postów, ale odpuściłem, bo chyba by się niektórzy poobrażali.
Zejdźcie na ziemię. Proszę. Realia, nie marketing.
Chyba za pisanie bzdur będą rozdawał żółte kartki. Opanujcie się i piszcie o rzeczach istotnych i z sensem.
Za "wojowniczą" analizę szumu na ISO 25.600 z przypadkowych sampli dam czerwoną kartkę.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami