Close

Strona 29 z 95 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 950
    Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonjo Zobacz posta
    Bzzzt
    ło, dawno nie pisales na forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    oczywiście. ale też wydaje mi się, że go jest całkiem gdzie indziej. bo tu np wyglada to zupelnie odwrotnie:

http://www.flickr.com/photos/erikfiv...43395/sizes/l/
    chm, na tym też szum z d700 jak dla mnie jest bardziej zjadliwy niż ten z canona ale może każdy widzi to co chce zobaczyć
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    ło, dawno nie pisales na forum...
    Tęskniłem za Wam od zawsze, dzisiaj nie wytrzymałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Nie wiem, może się nie znam, ale rozumiem że w tych porównaniach D700 jest na lewo i 5D na prawo, i jeśli na dodatek D700 jest z nef-ów i 5D z jpg-ów, to na moje amatorskie oko 5D wręcz gromi D700.
    Problem jest też taki że większości z tych porównań nie są to identyczne obrazki. Ale z tego co tam widać to sorry D700....
    Iście niezrozumiałe jest dla mnie na jakiej podstawie wyciągnąłeś te wnioski. Jak na moje oko, to D700 gromi 5D MkII. Napiszę szczerze, że jestem MOCNO zdumiony tym co widzę Poczekam na więcej sampelków i przede wszystkim RAWy.

Kuba pamiętaj... przypomnę Ci te 2EV i dwa razy więcej detalu. Nie zapomnę... nie zapomnę

PS. Jeszcze trzeba będzie przeprosić SONY za tyle gorzkich słów pod kątem A900 Alfinka może się okazać niegorszym aparacikiem od tego 5D MkII.
    Ostatnio edytowane przez c4mel ; 18-09-2008 o 19:26
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    ... za pól roku będą porónywać ISO 12800, za 3 lata które body ma gładsze ISO 512 000...
    Ten, ktory użyje ISO 1250 będzie odtransportowany do czubków. Poniżej tego 1250 nawet nie ma co mówić - na tych będą lotne plutony egzekucyjne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Jeszcze trzeba będzie przeprosić SONY za tyle gorzkich słów pod kątem A900 Alfinka może się okazać niegorszym aparacikiem od tego 5D MkII.
    E tam. Filmów nie kręci

Poczekajmy na RAWy. Na razie widać, że jest na co czekać i nie jest beznadziejnie
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    oczywiście. ale też wydaje mi się, że go jest całkiem gdzie indziej. bo tu np wyglada to zupelnie odwrotnie:

http://www.flickr.com/photos/erikfiv...43395/sizes/l/
    Diametralnie różny rozkład GO eliminuje te fotki z wszelkich rozważań, ale mogę ocenić jedno... estetykę szumu. Canon generuje kolorową ciapę i jeśli już miałbym zaakceptować tak duży szum, to wolałbym zdecydowanie ziarno Nikona. Przyznaj Adamie, że i Ty również.

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    E tam. Filmów nie kręci
    Ja mam czyste sumienie. Od początku uważałem A900 za udaną konstrukcję. Za taką uważam i 5D MkII. Problem w tym, że wielu spodziewało się po 5D MkII jakiejś masakry. Wiesz jak jest... zawodowy fotograf opiniuje, że wraz z 5D MkII nadchodzi nowa era jakości w segmencie semi pro, a okazuje się, że jeżeli już, to należy ją liczyć od premiery A900 Stary 5D wciąż jary i nic nie stracił w moich oczach
    Ostatnio edytowane przez c4mel ; 18-09-2008 o 19:30
    cze.c4mel.project

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Boże... Ci już porównują ISO 6400, które body ma gładsze... za pól roku będą porónywać ISO 12800, za 3 lata które body ma gładsze ISO 512 000, ludzieeeeeeee czy Wy nie macie co robić?

PS jak faktycznie nie macie to zacznijcie porównywać sobie wasze... ech zresztą sami wiecie co
    Jest to fundamentalne. Jeżeli mam wydać ciężko uzbierane $5000 na sprzęt, to patrzę się na wszystko, na każdy detal. Z Nikonem trzyma mnie jedynie posiadane już 70-200 VR, ale nie sądzę abym miał jakiekolwiek problemy z pozbyciem się tego szkła.
    Każdego dnia teraz bez przerwy czytam przeróżne fora, opinie i porównania abym wiedział że kiedy wydam te $5000 to nie będę żałować.
    Co bym chciał jeszcze wiedzieć to jak taki zwykły komputer z 3GB i czterema procesorami wytrzyma procesowanie kilku 20MB obrazków jednocześnie, skoro jeden obrazek 10MB z mojego D200 w Photoshopie zajmuje już około 1GB pamięci, a jego zapamiętywanie na dysku zajmuje pół minuty.
    Ale powiem że na podstawie tego co teraz obserwuję i czytam, to zaczynam już w myślach sporządzać listę niezbędnych szkieł cannonowskich. Ale poczekam jeszcze na więcej testów i więcej opinii....
    Słuchaj, to jest bardzo ważna decyzja. Ja nie kupuję tutaj butów za $50....

Domyślnie

najwyraźniej każdy widzi co chce i trudno będzie zadecydować co lepsze Te przykłady powyżej nadal utwierdzają mnie w przekonaniu że d700 bije na wysokich iso 5dmk2 nawet gdy go przeskalujemy do 12mpix
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    najwyraźniej każdy widzi co chce
    To prawda że widzę co chcę. Same szumy rzeczywiście prezentują się ciut lepiej na D700, jednak ja nie patrzę się na szumy ale na ogólne wrażenie prezentacji obrazu. Obrazki z D700 wydają mi się jakieś rozmydlone i przeżółcone, natomiast z 5D wydają mi się czystsze, klarowne i ostrzejsze. Najlepiej to widać na obrazku drugim, trzecim i ostatnim z pierwszej strony.

Strona 29 z 95 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów