Close

Strona 39 z 62 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 950

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Grzegorz napisal to co ja chcialem napisac ale sie spoznilem

Cytat Zamieszczone przez gmoszkow
    Więc nie dlatego, że chcę kręcić filmy to kupię C5D mkII - właśnie na odwrót - ponieważ ich kręcić nie chcę ale są momenty które chciałbym mieć w postaci video.
    Tylko, ze ja nie kupie [a chcialbym] bo mnie nie stac ale mysle, ze ten poglad bedzie bliski wielu osobom.

5dmkII to piekna maszynka do podrozy - swietna jakosc foto+swietna jakosc video. Mniej noszenia, wiecej mozliwosci.

U Nikona [wg mnie] najlepszym sprzetem do podrozy aktualnie jest D700 [do ktorego sie bardzo powoli przymierzam, poki co D300 radzil sobie bardzo dobrze], mogliby dorzucic firmware z obsluga video na poziomie 5dmkII i bylbym w niebie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    U Nikona [wg mnie] najlepszym sprzetem do podrozy aktualnie jest D700 [do ktorego sie bardzo powoli przymierzam, poki co D300 radzil sobie bardzo dobrze], mogliby dorzucic firmware z obsluga video na poziomie 5dmkII i bylbym w niebie
    Heheehe... to chyba nie takie "hop-siup", żeby firmware to załatwił... Chyba, że Nikon zostawił sobie w D700 jakąś furtkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Heheehe... to chyba nie takie "hop-siup", żeby firmware to załatwił... Chyba, że Nikon zostawił sobie w D700 jakąś furtkę
    w 40D wystarczyła zmiana oprogramowania
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    w 40D wystarczyła zmiana oprogramowania
    hmmm... to nie wiedziałem
    Czyli co? Użytkownicy korpusów, które nie kręcą filmów wysyłają do Nikona "prośby"
    Prośby o coś, co jeszcze nie dawno wydawało się wręcz nie do pomyślenia Nie o ISO, nie o lepszy AF, nie o korekte BF/FF ! O filmy !

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo
    Nie o ISO, nie o lepszy AF, nie o korekte BF/FF !
    Bo to juz wszystko mamy... przynajmniej D700 to oferuje oczywiscie film to nie podstawowy parametr przy wyborze aparatu, ale mily dodatek, ktory przyda sie pewnie kazdemu, nawet jesli macie krecic tym swojego psa

Domyślnie

Bo to juz wszystko mamy... przynajmniej D700 to oferuje oczywiscie film to nie podstawowy parametr przy wyborze aparatu, ale mily dodatek, ktory przyda sie pewnie kazdemu, nawet jesli macie krecic tym swojego psa
    Zgadzam się, bardzo miły dodatek (szczegolnie po obejrzeniu tego z mk2).
    Jednak dam se łeb uciąć, że nikt nie przypuszczał, że tak szybko będziemy tu dyskutować o filmach..
    Zobacz jak duży % tej dyskusji dotyczy wlasnie filmów w mk2
    Niedawno na hasło "filmy w dslr" wszyscy wybuchali śmiechem lub pukali się w czoło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Duży? Rozmawia się wyłącznie o movie mode. Zastanawiałem się również nad tym, co napisałeś o wpływie LV/movie mode na żywotność matrycy i ewentualnym pojawianiu się dead pixeli. Nikt jednak nie odpowiedział na nasze pytanie
    cze.c4mel.project

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo
    Zgadzam się, bardzo miły dodatek (szczegolnie po obejrzeniu tego z mk2).
    Jednak dam se łeb uciąć, że nikt nie przypuszczał, że tak szybko będziemy tu dyskutować o filmach..
    Niedawno na hasło "filmy w dslr" wszyscy wybuchali śmiechem lub pukali się w czoło
    Do tej pory wielu wybucha smiechem, puka sie w czolo, oburza, obraza, placze itp A ze gadamy o filmach? O czyms trzeba gadac, a ile mozna gadac o foto?

Technika poszla do przodu, fotografia sie zmienia [chociaz tak naprawde to nie fotografia sie zmienila, tylko sam sprzet] czy to podoba czy nie. Gdyby to uzytkownicy mieli decydowac o sprzecie to by musialo powstac 6mld roznych puszek bo nigdy nikomu sie nie dogodzi w 100%

Trzeba pamietac o tym, ze filmowanie to tylko jedna z funkcji. Podstawa w tym sprzecie to jednak [niestety ] robienie zdjec... To jak z parasolem - lepiej go miec i nie uzywac [bo przeciez nie pada codziennie], niz go nie miec i byc w pupie jak padac zacznie, a my bedziemy w srodku trasy .

EDIT: c4mel jak szybko pada matryca w kompakcie? Odpowiedz pewnie bedzie podobna na Wasze pytanie

Domyślnie

EDIT: c4mel jak szybko pada matryca w kompakcie? Odpowiedz pewnie bedzie podobna na Wasze pytanie
    Jeszcze tylko jedno mnie trapi. Pracująca przez dłuższy czas w trybie LV matryca nagrzewa się (poprawcie mnie jeśli się mylę). Czy przejście po dłuższej pracy (nawet kilku minutach) z trybu movie mode do fotografowania nie będzie skutkowało większym zaszumieniem?
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Jeszcze tylko jedno mnie trapi. Pracująca przez dłuższy czas w trybie LV matryca nagrzewa się (poprawcie mnie jeśli się mylę). Czy przejście po dłuższej pracy (nawet kilku minutach) z trybu movie mode do fotografowania nie będzie skutkowało większym zaszumieniem?
    Tak. Bedzie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 39 z 62 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów