Close

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 220

Wątek: Nowy soft do D3

Domyślnie Odp: Nowy soft do D3

No to kurde zaczynam mieć lęki. Wszystkie szkła miałem dotychczas na zero. Co będzie po zmianie softu?

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    No to kurde zaczynam mieć lęki. Wszystkie szkła miałem dotychczas na zero. Co będzie po zmianie softu?
    Założę się, że będzie dobrze. Na 50 mm miałem OK i nic się nie zmieniło. W pozostałych ale już zoomach bez zmian a też miałem dobrze.

Ja miałem 85 f/1.4 ustawioną na FF (przed korekcją - dużo nieudanych zdjęć). Teraz jest poezja. Zrobiłem kilka zdjęć z papierową głębią ostrości i jest świetnie!

Pozdrawiam
    Remek

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    No i fajny jest Virtual Horizon w LV! Dla kogoś kto robi landszafty jak znalazł

Pozdrawiam
    Remek
    I niech tylko ktoś teraz spróbuje zrobić "krzywy horyzont" mając do dyspozycji VH
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

"Moim zdaniem już jesteśmy bardzo blisko tej granicy, bo patrząc na możliwości D3, D700, D300, czy Marków, nie bardzo wiadomo co by tu jeszcze można sensownego dołożyć."

Wiecej rozpietosci tonalnej. Panowie Ami, Czornyj, Erie i Jacek Z (alfabetycznie) - opuszczamy zaslone z matrycy. Mozna swobodnie plotkowac .
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

24 MP to w zasadzie max jaki potrzeba do czegokolwiek. No chyba, ze ktos ma maniere kadrowania kazdego zdjecia do 1/10 jego pierwotnej wielkosci (no, ale to juz problem takiego magika). Prawde mowiac bylbym zadowolony, gdyby wlasnie na tym stanelo -- 22-24 MP dla maloobrazkowego sprzetu studyjnego i 12 MP do reportazu. Komfort jaki w tym momencie daje D3 dla mnie jest tym, o czym marzylem przez ostatnie lata.
    Wiec co by tu jeszcze ewentualnie zmieniac/poprawiac? To moze ja pojade troszke. Oczywiscie mocno wydumane, ale jednak z pewna doza realizmu.
    Do maszynki reporterskiej:
    -- masa o 700-800 g,
    -- 15 fps
    -- bufor na 60 RAWow
    -- rozmieszczenie pol AF w calym kadrze
    -- dodatkowe 10 EV rozpietosci tonalnej
    -- szum na 6400 taki jak obecnie przy 1600
    -- Wi-Fi w puszce
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

dorzuce od siebie

- port podczerwieni
    - obsluga firewire 800
    - bateria wkladana tak by nie trzeba bylo odkrecac od statywu/monopoda
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    - port podczerwieni
    Troche wolny do czegokolwiek -- chyba, ze do sterowania pilotem...

- obsluga firewire 800
    To g... za przeproszeniem, daje. Kupilem ostatnio czytnik FireWire (Sandisk -- niby najszybszy), a i tak max jaki mozna wyciagnac to 30 MB/s. Trzeba by chyba zmienic caly naped, poczekac na karty o predkosci 100 MB/s, i jakis zupelnie nowy interface, zeby faktycznie bylo widac wzrost predkosci...

- bateria wkladana tak by nie trzeba bylo odkrecac od statywu/monopoda
    W D3 przeciez nie trzeba.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Słuchajcie a macie może jakieś namiary na RAW'y z Marka Ds III? Chciałbym zobaczyć te dwadzieścia kilka milionów pixeli.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Troche wolny do czegokolwiek -- chyba, ze do sterowania pilotem...
    wlasnie do tego

To g... za przeproszeniem, daje. Kupilem ostatnio czytnik FireWire (Sandisk -- niby najszybszy), a i tak max jaki mozna wyciagnac to 30 MB/s. Trzeba by chyba zmienic caly naped, poczekac na karty o predkosci 100 MB/s, i jakis zupelnie nowy interface, zeby faktycznie bylo widac wzrost predkosci...
    dziwne - po podlaczeniu takiego czytnika pod port fw800 w laptopie widac duza roznice predkosci - ok 1.5 GB smiga w czasie minuty

W D3 przeciez nie trzeba.
    Chodzilo mi o model reporterski z cropem - bazujacy raczej na D300
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

dziwne - po podlaczeniu takiego czytnika pod port fw800 w laptopie widac duza roznice predkosci - ok 1.5 GB smiga w czasie minuty
    No i to jest wlasnie 25 MB/s -- jeszcze wolniej niz u mnie, bo u mnie leci 30 MB/s. Tyle, ze karty maja niby 45 MB/s (Sandisk Ducati Line) a czytnik ma przepustowosc 40 MB/s. 1/4 pary w gwizdek.

Chodzilo mi o model reporterski z cropem - bazujacy raczej na D300
    No ja pisalem o modelu z klasy D3.
    www.SALDAT.pl

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów