Close

Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 220

Wątek: Nowy soft do D3

Domyślnie

Halo Houston, halo Houston we have a problem.
    Dokonałem wszystkiego zgodnie, w najdrobniejszych szczegółach, z instrukcją NP
    z małym wyjątkiem, zmyliło mnie słowo "lub"
    4. Skopiuj tylko jeden z pobranych plików „AD3_0200.bin” (oprogramowanie układowe typu A) lub „BD3_0200.bin” (oprogramowanie układowe typu B) do katalogu głównego karty pamięci. Nie należy kopiować na kartę jednocześnie obu plików.
    i ze względu na pomroczność jasną, najpierw skopiowałem BD3.
    Aparat nie zareagował przy finalnym Tak.
    Powtórnie robiłem to już tylko z AD3.
    Ściągałem paka trzykrotnie na PC i raz na Maca.
    Formatowałem kartę w aparacie i kompie.
    Użyłem dwuch kart SanDisk.
    Akumulator na full.
    Za każdym razem, po dojściu do czerwonego paska TAK/OK (zaktualizować?) guzik wybieraka i... zero reakcji.
    Nawet przy próbie formatowania z menu, TAK na czerwonym tle przestało działać.
    Ekran domyślnie po 20s się wygasza.
    Wszystko inne działa, łącznie z formatowaniem poprzez kosz+mode.
    Guzik wybieraka na żółtych podświetleniach menu działa.
    Soft A 1.00 B 1.00
    Please...
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    Za każdym razem, po dojściu do czerwonego paska TAK/OK (zaktualizować?) guzik wybieraka i... zero reakcji.
    Potwierdza sie przyciskim OK na korpusie, a nie wybierakiem.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig,
    czy wolisz Jasia Wędrowniczka, czy Ballantinesa ???
    Wiedzałem, że jestem świadomy inaczej, ale nie aż tak
    Dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,
    dzięki,dzięki,dzięki,dzięki,dzięki,dzięki,dz ięki,dzięki,dzięki,dzięki,dzięki,dzięki,dzi� �ki...
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    czy wolisz Jasia Wędrowniczka, czy Ballantinesa ???
    Zdecydowanie Jim Beam.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Aktualizuję informacje o zmianach w działaniu jakie zauważyłem po zmianie softu na 2.0, aktualne wartości korekcji:
    50/1,4 +2 (było +4...6),
    85/1,4 +4 (było 14...20)
    135 +17 (20 nie wystarczało)
    Sigmy ostrzą idealnie ze starymi korekcjami

Teraz o ciemnych stronach aktualizacji, wczoraj w trakcie ślubnego reportażu 3 razy !!! korpus się zablokował i wyświetlił informację że karta jest pełna(tzn. 0 klatek do zrobienia), pierwszy raz się zablokował jak zajęte było ~20% pierwszej karty, a w drugim slocie była druga pusta, wyłączanie korpusu nic nie dawało, dopiero po wyjęciu/włożeniu karty wszystko wróciło do normy..., ale stresik przeżyłem..., wcześniej nie było takich numerów
    W kwestiach zmian działania MENU również nie będzie pochwał, bo w durnowaty sposób zmieniono działanie przycisku funkcyjnego, podczas wciśnięcia którego znikają wszelkie informacje o trybie pracy korpusu - u mnie jest zdefiniowany jako 'wyłącznik' flasha, po zmianie softu w momencie robienia zdjęć i naciśnięciu przycisku funkcyjnego wyświetla się jedynie informacja '36 x 24' zamiast normalnych parametrów, a więc nie widzę z jakimi parametrami robię zdjęcia wtedy kiedy w jakimś momencie nie chcę błyskać, wiem że nikt nie każe mi non-stop trzymać przycisku ale 'stare' było chyba lepsze...
    Ostatnio edytowane przez gregoire7 ; 06-07-2008 o 14:28
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    Teraz o ciemnych stronach aktualizacji, wczoraj w trakcie ślubnego reportażu 3 razy !!! korpus się zablokował i wyświetlił informację że karta jest pełna(tzn. 0 klatek do zrobienia), pierwszy raz się zablokował jak zajęte było ~20% pierwszej karty, a w drugim slocie była druga pusta, wyłączanie korpusu nic nie dawało, dopiero po wyjęciu/włożeniu karty wszystko wróciło do normy..., ale stresik przeżyłem..., wcześniej nie było takich numerów
    WoW! Wczoraj zaliczylem dokladnie to samo! A juz zaczalem podejrzewac nowe Sandiski Ducati. Dokladnie identyczna sytuacja. Chce robic zdjecie -- zero reakcji spustu. Patrze na wyswietlacz, a tam mi pokazuje "0" mozliwych zdjec do zrobienia. Nie pomoglo wylaczenie aparatu -- trzeba bylo wyciagnac i wlozyc ponownie karte. Sytuacja przytrafila mi sie 3x w przeciagu pol godziny. Drugi slot mialem wolny, bo kolega zapomnial swojej karty, wiec mu jedna pozyczylem. Po powrocie do domu probowalem jakos dojsc do tego, co sie stalo, ale mimo zrobieniu kilkudziesieciu zdjec z roznymi obiektywami -- nijak sie nie dalo tego powtorzyc (problem nie wystapil).

Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    W kwestiach zmian działania MENU również nie będzie pochwał, bo w durnowaty sposób zmieniono działanie przycisku funkcyjnego, podczas wciśnięcia którego znikają wszelkie informacje o trybie pracy korpusu - u mnie jest zdefiniowany jako 'wyłącznik' flasha, po zmianie softu w momencie robienia zdjęć i naciśnięciu przycisku funkcyjnego wyświetla się jedynie informacja '36 x 24' zamiast normalnych parametrów, a więc nie widzę z jakimi parametrami robię zdjęcia wtedy kiedy w jakimś momencie nie chcę błyskać, wiem że nikt nie każe mi non-stop trzymać przycisku ale 'stare' było chyba lepsze...
    Pisalem juz o tym wczesniej -- ja akurat mialem pomiar punktowy pod funkcyjnym. Zrezygnowalem z przelaczania proporcji kadru na funkcyjnym, a wylacznik flasha przenioslem na przycisk "podgladu GO".
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

tez mialem wczoraj ten problem z kartami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrnas Zobacz posta
    tez mialem wczoraj ten problem z kartami...
    Czyli kazdy z nas, dopiero wczoraj zaczal robic zdjecia po apdejcie softu.
    Hmmm... Mam nadzieje, ze problem zostanie zauwazony i czeka nas kolejna poprawka.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Do maszynki reporterskiej:
    -- masa o 700-800 g,
    -- 15 fps
    -- bufor na 60 RAWow
    -- rozmieszczenie pol AF w calym kadrze
    -- dodatkowe 10 EV rozpietosci tonalnej
    -- szum na 6400 taki jak obecnie przy 1600
    -- Wi-Fi w puszce
    -- niech zieleń będzie naturalnie zielona

PS
    Ja na szczęście dla siebie na 1500 klapnięć żadnych numerów z kartami nie stwierdziłem, natomiast zmiana softu nie pomogła na moją dotychczasową przypadłość zestawu D3 + 24-70 w postaci zamulania AF'a w naprawdę dobrych warunkach świetlnych. Chyba będzie potrzebna aktualizacja softu w słoiku Nadal też jestem w stanie wykonać nieostre zdjęcie przy ustawieniu priorytetu ostrości (a1)
    Ostatnio edytowane przez Mr.Pietrek ; 06-07-2008 o 18:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr.Pietrek Zobacz posta
    -- niech zieleń będzie naturalnie zielona

PS
    Ja na szczęście dla siebie na 1500 klapnięć żadnych numerów z kartami nie stwierdziłem, natomiast zmiana softu nie pomogła na moją dotychczasową przypadłość zestawu D3 + 24-70 w postaci zamulania AF'a w naprawdę dobrych warunkach świetlnych. Chyba będzie potrzebna aktualizacja softu w słoiku Nadal też jestem w stanie wykonać nieostre zdjęcie przy ustawieniu priorytetu ostrości (a1)
    Piotr,

Chyba zauważyłem coś podobnego u siebie. Tzn, mimo dobrych warunków świetlnych 24-70 z D3 nie chce ustawić ostrosci ( mimo zachowania odpowiedniej odleglosci ) ale u mnie pokazuje raczej to jak bym był za blisko ale sprawdzałem - robiłem zdjecie z prawie metra. Hmm na razie zdażyło się to kilka razy ale zobaczymy jak się to dalej rozwinie.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów