Close

Strona 55 z 90 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

"Śpijcie spokojnie, cieszcie się wiosną".

Ktoś jeszcze pamięta to hasełko sprzed 11. lat kiedy szalał A/H1N1 ?
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta

Wielu ma kompleksy i podchodzi do tego mocno histerycznie ale fakt jest że sporo naszych imigrantów zarobkowych wracając jest jakby odcięta od rzeczywistości i ma jakieś dziwne poczucie ze ich dziesięć euro jest więcej warte niż nasze
    ci z Niemiec to jak zwierzęta z klatki wypuszczone na wolność szaleją , bo w DE nie moga tak sobie rabanu robić bo zaraz będzie problem z policją. tam są cisi i spokojni i grzeczni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    "Śpijcie spokojnie, cieszcie się wiosną".

Ktoś jeszcze pamięta to hasełko sprzed 11. lat kiedy szalał A/H1N1 ?
    niektórzy pamiętają tak jak metr w głąb

"Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Fake newsy ? : ..."W tym czasie widzimy tłumy ludzi przemieszczających się swobodnie i w sposób niekontrolowany wracających do kraju w ramach akcji "powrót do kraju" z Włoch, Hiszpanii, Anglii, Niemiec, Chin..." ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Tytuł obiecywał więcej, a wyszło jak zwykle, kichnięcia nietoperza i bajanie o niewiadomych.
    Czyżbyś był przyzwyczajony do wiedzy objawionej a spokojne analizowanie faktów i wyciągania z nich wniosków to coś złego?
    Czy dziwi Cię że przed zakończeniem epidemii oraz zbadaniem jej skutków rozsądni ludzie nie chcą mówić co będzie za rok, czy dwa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Fake newsy ? : ..."W tym czasie widzimy tłumy ludzi przemieszczających się swobodnie i w sposób niekontrolowany wracających do kraju w ramach akcji "powrót do kraju" z Włoch, Hiszpanii, Anglii, Niemiec, Chin..." ...
    No niefortunne określenie, choć prawdą jest, że ludzie z samolotów w ostatnich dniach jechali na kwarantannę komunikacją publiczną. Reszta postu bez zastrzeżeń, człowiek w miarę znany.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

@gremed czy mógłbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań?.
    Kiedy kaszel będzie mokry, czy w ogóle zmieni się na mokry?.
    Jakie są kolejne etapy bo w nocy miałem ataki kaszlu, serce mnie zaczęło boleć i całą noc nie spałem.
    Straciłem smak i węch.
    Raz mam nos zawalony wydzieliną a później czysty.
    W nocy jest tragedia a w dzień spokojniej. Da się przejść chorobę na takim etapie?
    Czy musi być kolejny?
    Temp mi spadła do 38.
    Czy mogę coś robić co może mi pomóc? Jak z myciem się?
    Czy coś poza paracetamolem może mi pomóc?.
    Coś na ten kaszel da się poradzić?
    Boli mnie żołądek, plecy, brzuch. Ten kaszel nie daje spokoju już tyle dni i nic nie chce odpadać ani się zmienić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Czyżbyś był przyzwyczajony do wiedzy objawionej a spokojne analizowanie faktów i wyciągania z nich wniosków to coś złego?
    Czy dziwi Cię że przed zakończeniem epidemii oraz zbadaniem jej skutków rozsądni ludzie nie chcą mówić co będzie za rok, czy dwa?
    Nauka, kiedy nie wie, to milczy, natomiast żądni rozgłosu, ciekają po telewizyjnych studiach, aby przyznać, że nic wiedzą i jeszcze pieczętują ten smutny obrazek swoim profesorskim tytułem.
    To jest dopiero chucpa.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Nie rozumiem Twojego podejścia.
    Artykuł w przystępny sposób wyjaśnia dlaczego należy izolować chorych. Podaje również przewidywane scenariusze, tak by ludzie wiedzieli czego się spodziewać i nie ulegali panice.
    Gdzie tam widzisz "żądzę rozgłosu"?

- - - - kolejny post - - - - - -

Przy okazji sprawdziłem dane o słynnej grypie A/H1N1:

"Według Raportu Głównego Inspektora Sanitarnego dotyczącego stanu sanitarnego kraju w roku 2010, od początku epidemii w Polsce na grypę A/H1N1 zmarły 182 osoby (przeważnie cierpiące na choroby przewlekłe). Szerzenie zachorowań było szybkie, a szczyt zachorowań na grypę w sezonie 2009/2010 w Polsce przypadł w listopadzie 2009, tj. o ponad 2 miesiące wcześniej niż szczyty zachorowań na grypę w latach poprzedzających. Szczyt zachorowań nastąpił w okresie 23–30 listopada 2009 – liczba zachorowań wyniosła 133 970 przy średniej dziennej zapadalności 43,91/100 000 mieszkańców"

Jeśli teraz ludzie nie będą przestrzegać kwarantanny, to może być podobnie.

Strona 55 z 90 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów