Nie wiem o czym wy tu się przepychacie jak dzieci. Testy nie są do poprawy samopoczucia.
Kolejny prawdopodobny lek https://mgr.farm/aktualnosci/plaquen...9-niz-arechin/
Szukaj
Nie wiem o czym wy tu się przepychacie jak dzieci. Testy nie są do poprawy samopoczucia.
Kolejny prawdopodobny lek https://mgr.farm/aktualnosci/plaquen...9-niz-arechin/
linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|
Tutaj sytuacja powinna być odwrotna niż w sądzie.
Wszyscy są chorzy dopóki nie udowodnią że są zdrowi.
Zdrowi mogą normalnie funkcjonować, natomiast nieprzebadani powinni być izolowani.
Inaczej wirus będzie się roznosił. Czy to jest trudne do zrozumienia?
Wiem że zbadania wszystkich, w jednym czasie, to sytuacja idealna, ale rząd powinien robić co się da, by do tego dążyć. A nie robi tego.
Ty i kilku chcielibyście by zachowywać się inaczej. Wszyscy są zdrowi dopóki im się nie udowodni choroby. Tym czasem, niech zarażają resztę społeczeństwa.
Nie mam problemu https://tvn24.pl/
Wracając na ziemię z tych przepychanek politycznych to widzę że moja zasada żadnych kredytów, żadnych leasingów, żadnych zakupów towaru nie za swoje pieniądze czy jakiś nawet kredytów kupieckich wychodzi na plus teraz.
Czytaj uważnie:
"do stosowania leku Arechin o wspomaganie leczenia zakażeń koronawirusami"
"Badaniach kliniczne wykazały, że u stosujących go pacjentów odnotowywano szybszy spadek gorączki i krótszy czas potrzebny do wyzdrowienia"
zapewniam Cię, ze czasem to dzień, czy dwa według obliczeń statystycznych. Oczywiście robi to różnicę, ale nadal to nie lek na wirusa, lecz jego objawy.
Dalej jest napisane:
"Obecnie nie ma dowodów na poparcie stosowania hydroksychlorochiny w zakażeniu SARS-CoV-2"
Niestety, może się okazać, że jeszcze trochę czasu upłynie, zanim znajdzie się skuteczny. Oby ten cas był krótki.
Różne badania są prowadzone i to akurat wiem doskonale.
Żaden rząd tego nie robi, nie zrobi i nawet nie dąży do tego. To nierealna utopia.
No chyba, że to państwo typu Lichtenstain z liczbą ludności ok. 38 tyś. to można by mieć takie wymagania.
Edit.
Nawet w Norwegii (gdzie wykonuje się dużo testów) na dzień 19.03.20 wykonano ich ok. 28,5 tyś. Gdzie jeszcze do 5 mln ...
Ostatnio edytowane przez And.N ; 22-03-2020 o 15:27
Ponieważ Ciebie szanuję, to Ci odpowiem w drodze wyjątku.
Nie, nie brak mi argumentów, a służby sanitarne doskonale bronią się same.
Jeżeli twierdzisz, że nie robią NIC, to jakie masz propozycje usprawnienia ich działań, bo konstruktywnej krytyki chętnie wysłucham, natomiast obrzucania błotem bez żadnych konkretów są poniżej pewnego poziomu, gdzie już przyzwoitym osobom bytować nie wypada.
Zresztą, co chciałem powiedzieć w tym wątku, to już powiedziałem, a i tak okazuje się, że chyba niepotrzebnie, jako że podejmujący dyskusję wykazują jakieś wady percepcji, bo wyraźnie nie rozumieją tego, co zostało napisane, nie ma więc powodu grać w jakiegoś ping-ponga bez sensu.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 22-03-2020 o 15:21
@ david555
Masz rację.
Chyba to nie jest miejsce na dyskusje. Zapędziłem się.
Przepraszam.
Ale oczywiście odpowiem.
Widzę co robią prywatne firmy za swoje pieniądze. Widzę jak dbają o bezpieczeństwo swoich firm, czyli przy okazji swoich pracowników.
Tego mi brakuje.
Brak mi testów osób wjeżdzjących do kraju (najlepiej po 2-3 dniach od przyjazdu). Samo nakazanie kwarantanny nie da za wiele, bo nie da się nikogo zmusić, by ją przestrzegał.
Brak testów dla wszystkich, którzy mieli kontakt z zarażonymi. - Rząd tego na szybko nie zmieni, ale nich nie opowiada że bada wszystkich kogo powinien.
Ogólnie nie popieram PiS, ale bardzo byłem zadowolony z tego co zrobili na początku. I wszędzie będę ich za to chwalił. Niestety, teraz to już tylko propaganda, a nie działania.
Skoro brak środków, to trzeba to przyznać. Ludzie się wystraszą i może zaczną bardziej uważać na siebie.
A rząd powinien dalej robić swoje, bez szerzenia propagandy i prowadzenia kampanii wyborczej. Sądzę, że w dłuższej perspektywie, to by im się bardziej opłaciło.
Pozdrawiam i życzę by Cię ten wirus ominął,
T.B.
WOW! TVN!Nie uważasz, że to trochę ogólnie, prawie jak google.com?
Widzę, że ty dalej swoje o tej polityce, nie widzisz, że tu idzie o dwie najważniejsze rzeczy? Zdrowie i pieniądze? Jakie ma znaczenie kto teraz czy za rok będzie rządził? Oderwij się na chwilę od polityki.
- - - - kolejny post - - - - - -
Dodam jeszcze, że znajomej lekarce przeprowadzono badanie na c-19 dzień czy dwa po kontakcie z osobą zarażoną. Myślisz że lekarze w jednym z najlepszych szpitali w Polsce, szkolący studentów itd. nie wiedzą jak działać i kiedy robić badanie?
Skontaktuj się z nami