Close

Strona 90 z 90 PierwszyPierwszy ... 4080888990
Pokaż wyniki od 891 do 898 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

W sumie to już mi się nie chce pisać, bo sytuacja robi się przygnębiająca... chociaż to w sumie tylko mały szpitalik powiatowy a i tak pewnie kolejny fejk, więc prośba do nerwowych kolegów o nie wchodzenie w linki.
    Koronawirus. Jak szpital w Grójcu padł pod ciężarem własnych błędów
    I jeszcze
    Jak wyjaśnia starosta, powodem podjęcia decyzji o zawieszeniu przyjowania pacjentów, są braki kadrowe. Na koniec dnia pracy potwierdzono 13 zakażeń koronawirusem wśród personelu i 11 wśród pacjentów. Zakażenie podejrzewane jest aż u 120 członków personelu, którzy mieli kontakt z zakażonymi.

Szpital w Nowym Dworze Mazowieckim
    Dwa oddziały szpitala zamknięte. Personel w kwarantannie. "Kontakt z zakażonym miało 32 pracowników"
    Mam nadzieję, że zaczną podchodzić poważnie do procedur po tych przypadkach i czegoś się nauczą.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Za tak bezczelne manipulacje i tworzeni fake news trzeba golić do łysa !!
    Ile ty masz lat, z gimnazjum cie wygonił jarosław że takie bóle czterech liter masz ?
    ...

Właśnie takie drobne manipulacje są teraz w przekazach zagranicznych mediów związanych naszą opozycją, niestety ale jak ktoś napisze coś pozytywnego o rządzie to zaraz jest wrzucany do wora z jakimiś skrajnościami.
    Nie mam zamiaru popadać w skrajność i wychwalać rząd bo liczę że może po trzeciej kadencji przyjdzie taka pora.
    I to jest intelektualny squash z koeshem. Każdy argument odbija się jak od ściany. Jeśli coś nie po myśli, odpowiedzią są epitety ocierające się o zwykłe chamstwo.
    Kolega napisał dokładnie to samo co ja w #925 z podaniem źródła
    https://rmf24.pl/raporty/raport-koro...ampaign=chrome
    Wyrzuć z siebie, jaką to osobistą krzywdę uczyniła ci poprzednia władza, lepiej się poczujesz.

Domyślnie

@poste z twojego linka

Starosta dementuje informację TVN: szpital w Grójcu funkcjonuje

- Szpital w Grójcu funkcjonuje, ale w ograniczonym zakresie. Przebywa w nim obecnie 59 pacjentów, i mają zapewnioną opiekę. O godz. 13.00 podjęliśmy decyzję o wstrzymaniu przyjmowania pacjentów na wszystkie oddziały. Są oni kierowani do innych lecznic - powiedział Grojec24.net Krzysztof Ambroziak. Dodał, że działa też Nocna Opieka Lekarska.

Podlozyles sobie mine. Ale nie pierwsza i nie ostatnia wpadka tej stacji spowodowana szukaniem sensacji zamiast rzetelnej informacji.

Artykul z Onetu z pierwszego linka, to normalnie napisany jak film sensacyjny, wszystko niemal godzina po godzinie. Smiem watpic czy tak to rzeczywiscie wygladalo.
    Tym bardziej ze pisza ze padl. Ale w pozostalych linkach jest mowa ze jednak fukcjonuje w ograniczonym zakresie.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Nie podałem info z TVN o zamknięciu, pudło, sprawdziłem na lokalnym portalu i podałem. Nie dobieram źródeł pod tezy, staram się weryfikować, jestem wdzięczny za sprostowania poparte jakimś źródłem, nie własnymi fobiami. Niech każdy sam przeczyta i wyciągnie wnioski, nikomu nie będę tłumaczył jak dziecku co jest w artykule napisane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    ...Jeżeli UE robi wspólny przetarg na testy, w którym Polska nie bierze udziału, a potem w ostatnim momencie kupują testy od firmy, w której w radzie nadzorczej (i ma w niej udziały) jest kolega Dudy. To coś chyba jest nie tak?...
    Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...FAKE NEWS - dawałbym, za to BANY !!
    @koesh

To jeszcze raz pytanie do specjalisty od fejków. Tym razem w punktach, może łatwiej będzie.

Możesz uściślić, co jest fake newsem?
    1. To że zakupy testów dokonywane są od pośrednika, zamiast od producenta dostarczającego towar we wskazane miejsce na świecie?
    2. Czy to ze udziały w firmie pośredniczącej (owszem, nieduże) ma krewny i znajomy królika?
    3. Czy to że Polska przystąpiła do wspólnego przetargu UE w ostatniej chwili, dopiero gdy podniósł się szum pt "czemu w nim nie uczestniczymy"?
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Nie podałem info z TVN o zamknięciu, pudło(...) jestem wdzięczny za sprostowania(...).
    Przy podlozeniu miny dalem emotke jakbys nie zauwazyl.
    Wychodzi na to ze ty sam sobie jestes wdzieczny za sprostowania. Najpierw link z Onetu ze szpital padl a potem zaraz link z lokalnego portalu z Grojca ze jednak nie padl, tylko dziala w okrojonym zakresie.
    Czyli fake a pod nim sprostowanie.

To ze TVN sie rzucil na ta informacje, bo brzmi sensacyjnie, to juz byla wisienka na torcie. Swiadomie czy tam nieswiadomie przec ciebie podana.

P.S Ale za jedno dzieki.
    Bo kliknalem sobie to
    https://www.grojec24.net/news-sanepi...ckim,6362.html.
    Liczba zakazonych w wojewodztwie mazowieckim to 175 (23.03.2020 godz 20:20). Najwiecej w Polsce. "Dobrze" ze nie wszyscy sa z Wawy (choc i tak to pewnie epicentrum), tylko jakos sie to rozklada troche na cale wojewodztwo.
    Jakos nie moge znalezc czastkowych wynikow z danego wojewodztwa...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białobiel

Domyślnie

Zbiorczo chyba nie ma. U nas Sanepid podaje powiatowe komunikaty na swojej witrynie (Ostrołęka to mazowieckie): http://ostroleka.psse.waw.pl/3938/ko...a-23-03-2020-r
    Aktualnie 3 osoby z wynikiem pozytywnym. Przy pierwszym ogłoszonym przypadku komentarz na lokalnym portalu (cytuję z pamięci): "Wreszcie! Można otwierać zapasy!" .
    Mam nadzieję, że za dwa miesiące będziemy się śmiać i robić wyprzedaż garażową makaronów i puszek.
    Ostatnio edytowane przez _Pawel ; 24-03-2020 o 02:57

Domyślnie

Niestety nie sposób sensownie czyścić tego wątku. Na ostatnich stronach to tylko fragmenty niektórych postów były związane z tematem. Reszta to polityka i obrażanie.
    Nie ma sensu tego kontynuować, niektórzy się za bardzo rozkręcili i nie przestaną.
    Ja mogę otworzyć, ale wtedy z marszu ze 3 osoby dostaną bana na miesiąc.
    Żal mi tego kraju.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 90 z 90 PierwszyPierwszy ... 4080888990

Uprawnienia umieszczania postów