"Śpijcie spokojnie, cieszcie się wiosną".
Ktoś jeszcze pamięta to hasełko sprzed 11. lat kiedy szalał A/H1N1 ?
Szukaj
"Śpijcie spokojnie, cieszcie się wiosną".
Ktoś jeszcze pamięta to hasełko sprzed 11. lat kiedy szalał A/H1N1 ?
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Coś takiego łazi po fejsie: https://www.facebook.com/622257218/p...7269489122219/
@gremed czy mógłbyś mi odpowiedzieć na kilka pytań?.
Kiedy kaszel będzie mokry, czy w ogóle zmieni się na mokry?.
Jakie są kolejne etapy bo w nocy miałem ataki kaszlu, serce mnie zaczęło boleć i całą noc nie spałem.
Straciłem smak i węch.
Raz mam nos zawalony wydzieliną a później czysty.
W nocy jest tragedia a w dzień spokojniej. Da się przejść chorobę na takim etapie?
Czy musi być kolejny?
Temp mi spadła do 38.
Czy mogę coś robić co może mi pomóc? Jak z myciem się?
Czy coś poza paracetamolem może mi pomóc?.
Coś na ten kaszel da się poradzić?
Boli mnie żołądek, plecy, brzuch. Ten kaszel nie daje spokoju już tyle dni i nic nie chce odpadać ani się zmienić.
Nie rozumiem Twojego podejścia.
Artykuł w przystępny sposób wyjaśnia dlaczego należy izolować chorych. Podaje również przewidywane scenariusze, tak by ludzie wiedzieli czego się spodziewać i nie ulegali panice.
Gdzie tam widzisz "żądzę rozgłosu"?
- - - - kolejny post - - - - - -
Przy okazji sprawdziłem dane o słynnej grypie A/H1N1:
"Według Raportu Głównego Inspektora Sanitarnego dotyczącego stanu sanitarnego kraju w roku 2010, od początku epidemii w Polsce na grypę A/H1N1 zmarły 182 osoby (przeważnie cierpiące na choroby przewlekłe). Szerzenie zachorowań było szybkie, a szczyt zachorowań na grypę w sezonie 2009/2010 w Polsce przypadł w listopadzie 2009, tj. o ponad 2 miesiące wcześniej niż szczyty zachorowań na grypę w latach poprzedzających. Szczyt zachorowań nastąpił w okresie 23–30 listopada 2009 – liczba zachorowań wyniosła 133 970 przy średniej dziennej zapadalności 43,91/100 000 mieszkańców"
Jeśli teraz ludzie nie będą przestrzegać kwarantanny, to może być podobnie.
Skontaktuj się z nami