Close

Strona 6 z 90 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Widzę że na siłę wypierasz rzeczywistość. Najpierw lemingi teraz trolle. Cały świat strollowany przez Rosjan

Domyślnie

Koledzy zabrnęli w teorie spiskowe, dla mnie to wyższy poziom abstrakcji. Konkrety zobaczymy w swoich portfelach (oby jak najmniejsze).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Widzę że na siłę wypierasz rzeczywistość. Najpierw lemingi teraz trolle. Cały świat strollowany przez Rosjan
    Negujesz istnienie ewidentnych kretynów, czy może wrogość Rosji wobec Polski ?

Nie pierwszy raz Rosja byłaby odpowiedzialna za dezinformację w polskim języku.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Koledzy zabrnęli w teorie spiskowe, dla mnie to wyższy poziom abstrakcji. Konkrety zobaczymy w swoich portfelach (oby jak najmniejsze).
    Ty masz już swojego guru ... Warzechę.
    On Cię poprowadzi.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Trudno nazwać teorią spiskową oficjalne wystąpienie. Gdzie jeszcze jasno powiedziano co nastąpi. Można pospekulować o wynikach takich decyzji.
    Ciekawe że USA tylko lotów z UK nie odwołała.

Masz racje, co nie zmienia faktu że w tej sytuacji to samonakręcająca się sprężyna i nie trzeba nic robić. Takie same wieści czytam na angielskich stronach, mam też rodzine w Niemczech, Norwegii i Kanadzie. Jak narazie to UK szykuje nam największy hard core od czasów IIWŚ. Zwłaszcza że ich służba zdrowia to dramat. Paracetamol i Hindusi szukający informacji na googlu co ci może być jak paracetamol nie działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Ludziom myślącym i krytycznym szczerze polecam

Stan zagrożenia epidemicznego – rząd mógł ciąć skalpelem, a wali maczetą [OPINIA]
    ŁUKASZ WARZECHA dzisiaj 12:12
    Ten tekst przeczytasz w 6 minut

...............................
    Postaram się napisać krótko swoje obserwacje z przylotu do Polski w zeszłym tygodniu, konkretnie 5.03 przez Frankfurt. Oczywiście w internecie czytałem, jakie to kontrole osób przybywających do kraju. Wirus już szalał we Włoszech, był mocno obecny w Niemczech itd. Spodziewaliśmy się, czytając polską prasę, wypowiedzi członków rządu i rozmawiając z rodziną, że utkniemy na granicy, będą wywiady, badania, czy jakieś kwarantanny, itd. W samolocie trzeba było wypełnić karty lokalizacyjne, wszyscy karnie to zrobili. Po wyjściu z samolotu, okazało się że nie ma ich komu oddać. Trzeba było szukać i nagabywać pracowników (chyba lotniska), którzy twierdząc że to nie ich obowiązek jednak zebrali te karty, nawet nie patrząc czy są wypełnione. Potem po bagaż, w taksówkę i do domu. Tyle. Lotnisko pustawe, żadnych dodatkowych służb, badań, informacji, nic. Zero.
    Dziś (choć w zasadzie od jutra) wstrzymany ruch, tysiące Polaków którzy utknęli za granicą i w tym bałaganie nie wiadomo kiedy i jak mają wrócić. Tydzień temu pełna beztroska, dziś siekierą między oczy. Są jakieś ogólne deklaracje o przywożeniu ludzi z zagranicy i zero konkretów. Współczuję tym, którzy utknęli.
    Nie, to nie jest artykul dla ludzi myslacych i krytycznych. Bo jest napisanych na ONECIE. To jest dno i metr mulu w poziomie dziennikarstwa. Poziom Faktu i Superexpresu.
    Przeczytalem te wynurzenia z prymitywnym obliczonym na clickbite tytulem.
    Naprawde wstyd takie cos linkowac...

W Polsce zamknieto szkoly przy 25 zarazonych, odwolano imprezy masowe, zamknieto bary, gastronomie, zakaz zgromadzen powyzej 50 osob itp.
    I mamy 103 zarazonych, 13 wyleczen i 3 zgony.

Czyt wogole zadales sobie trud uzyskania wiarygodnych informacji, weryfikacji w kilku zrodlach. Chyba nie, tylko przeczytales i zalinkowales ONET.

Garsc ogolnych informacji;
    We Wloszech odwolano imprezy masowe ale nie zamknieto lokali gastronomicznych. Efektem czego ogromna rzesza ludzi popedzila do pubow i barow ogladac rozgrywki.
    Szkoly zamkneli dopiero przy kilku tysiacach zarazonych. I maja teraz tragedie. Wskaznik umieralnosci na wirusa jest powyzej 10% bo po prostu nie ma miejsca dla chorych. Wspolczynnik "pojemnosci" sluzb medycznych zostal juz dawno przekroczony.
    Liczba zakzonych jest juz powyzej 20 tys.

W Hiszpani, ktora tez zamknela szkoly dopiero przy kilku tysiacach zakazonych - 1,8 tys w ciagu ostatniej doby przy lacznej liczbie zakazonych okolo 6 tys.
    Oczywiscie tam zaczelo sie to wczesniej, ale cieli delikatnie skalpelem zamiast prymitywnie ja my siekiera po calosci - uzywajac jezyka w stylu tego artykulu.

P.s
    Rly, Onet. To tylk oociupinke wyzej z wiarygodnoscia od Pudelka. Choc tam przynajmniej nie zajmuja sie powaznymi tematami.
    Naprawde radze poczytac jakies bardziej wiarygodne zrodla i koniecznei kilka.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

W USA też objawy lekkiej paniki. Nie mogę kupić papieru toaletowego, cholera...

A poza tym myślę, że ten Brytol z Chin może mieć rację - najlepsza będzie podgrzana whisky.

Domyślnie

@krzysztofz24 Skąd info o wyleczonych? Pierwsze słyszę.
    PS. Onet ssie.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    @krzysztofz24 Skąd info o wyleczonych? Pierwsze słyszę.
    PS. Onet ssie.
    W tvn, wyborczej podają o wyleczonych.

Znajoma z UK mówi, że władze nie przejmują się, traktują to jak grypę, która przetrwasz albo nie, pomocy żadnej
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 14-03-2020 o 22:45

Domyślnie

@david555
    Nikt nie musi nigdzie mnie prowadzić, parę rzeczy paru autorów przeczytałem. Ty jak widzę masz receptę i odpowiedź na wszystkie problemy świata. Wiem, że o trudno, ale spróbuj nie obrażać innych. Wiem też, że jesteś najmądrzejszy i ogólnie the best, nie musisz próbować udowadniać tego na każdym kroku.

Krzysztof, już pisałem, nawet bym z Tobą podyskutował, ale napisz to po polsku. Tylko tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    W tvn, wyborczej podają o wyleczonych
    O. Ciekawe.
    Korzystam z koronawirus.live, a tam jeszcze nic nie podali. Choć ostatnia aktualizacja była dwie godziny temu, więc może coś jeszcze wypłynie.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Strona 6 z 90 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów