Close

Strona 4 z 90 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Nie kontynuujcie o tych lemingach, to pachnie czyszczeniem.
    Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Jacek rozumiem Cię, ja też mam przymusowe wolne. ...
    Ale jesteś na etacie i ci zapłacą. A ja mam samozatrudnienie, umowę ze szkołą, wystawiam FV i nic nie dostanę.
    Wspomogłem drugą szkołę, gdzie uczy kolega. Miał w styczniu operacje, rehabilitacje i prosili o zastępstwo. Wziąłem na 4 miesiące, od marca. I okazuje sie że mam niską stawkę, bo 3 lata nauczania nie liczą się do stażu, bo karta nauczyciela stanowi, że liczą się tylko lata pracy na etacie. To kim ja te 3 lata byłem, nie nauczycielem? Durne przepisy. Ciągle mam pod górkę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

@tbogdanowicz - dla mnie leming, to ktoś, kto nie myśli samodzielnie, tylko posiłkuje się określonymi mediami, które z kolei kreują własną "rzeczywistość", kompletnie w oderwaniu od realnego świata.

Jeżeli ten wizerunek tak zwanego leminga jeszcze Ci niewiele wyjaśnia, to dodam, że leming dla tak zwanej racji, gotów jest na najbardziej nawet nieprawdopodobne zachowania, byle działać na pohybel wyimaginowanym wrogom.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Właśnie sam sięgnąłeś dna. Szkoda, że się jednak nie powstrzymaleś. Jeśli wierzysz w realną pomoc państwa, miłego oczekiwania.
    Ale że co ? Realna pomoc państwa już jest i zarys tego co będzie też jest, niby czemu miałbym nie wierzyć w te zapowiedzi rządu ?

Domyślnie

PS. Jacku, chcesz czyścić wątek w Café ? A fe !
    NIKON

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Histeria jest to widać ale to z naszej perspektywy, a postawcie się an miejscu Włocha czy teraz Hiszpana i zobaczcie ile kosztuje brak reakcji i to tylko o dwa tygodnie.
    Życie ludzkie nie da się przeliczyć na kasę i trzeba brać pod uwagę własne straty i jak mocno uderzy to w całą gospodarkę, oj zaboli to globalnie ale i lokalnie.

Pomoc od państwa w postaci ustaw osłonowych rusza od kwietnia, ma to dotyczyć zus/pit, kwestia kredytów chyba będzie szybciej.

Tematu polityki nie ruszam bo pozabijalibyśmy się tu pewnie,

EDIT - to jednak nie pisz o polityce.
    Jak można edytować posta !! albo wywal albo nie rób tak !!
    Przesadzasz @Jacek_Z ponieważ mamy temat w cafe !!
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 15-03-2020 o 00:49 Powód: przeklenstwo, powina byc kartka. Politykę w CAFE też sie usuwa.

Domyślnie

Myślałem że napiszesz, które to są te określone media, które:

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    [MENTION=21939]kreują własną "rzeczywistość", kompletnie w oderwaniu od realnego świata.
    To działanie przypisywane każdym mediom, przez część osób o innych poglądach niż prezentowane przez te media. Uciekłeś od odpowiedzi i sądzę że zrobiłeś to całkiem świadomie. Trudno. O poglądach można rozmawiać nikogo nie obrażając i na to liczyłem.

Pozdrawiam,
    T.B.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    A w temacie wrzucam wywiad, który uważam że warto przeczytać.

https://polskatimes.pl/dr-pawel-grze...r/c15-14853523
    Bardzo dobry rzetelny bez sensacji i pocieszania.
    Śledzilem aktualności na różnych portalach i nie mogę. Niby chcą obiektywnie i bez strachu informować, a nagłówki krzyczą sensacje (tłumy rzuciły się do aptek, pustki w sklepach, zarażonych JUŻ tyle, uciekła ze szpitala - potem się okazuje ze tylko czekala na wypis) i tego typu. Jak tabloidy.
    I to w wyborczej, ale nie tylko.
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 14-03-2020 o 18:48

Domyślnie

@tbogdanowicz - jeżeli liczyłeś na dosłowność, to moim zdaniem nie jest ona zupełnie potrzebna, jako że sprowokowałaby jedynie niekoniecznie pożądane skutki.

Żeby było jasne, nie chodzi tu o ludzi spolegliwych, tylko mających o sobie zbyt dobre mniemanie, najczęściej bez żadnego pokrycia, czyli na granicy megalomanii.
    NIKON

Domyślnie

@tbogdanowicz - jeżeli liczyłeś na dosłowność, to moim zdaniem nie jest ona zupełnie potrzebna, jako że sprowokowałaby jedynie niekoniecznie pożądane skutki.

Żeby było jasne, nie chodzi tu o ludzi spolegliwych, tylko mających o sobie zbyt dobre mniemanie, najczęściej bez żadnego pokrycia, czyli na granicy megalomanii.
    Chodziło mi po prostu, o poznanie Twojej opinii. Ale faktycznie, ktoś by mógł się oburzyć, a kłótnia nie jest potrzebna.

Pozdrawiam,
    T.B.

Domyślnie

@tbogdanowicz - dla mnie leming, to ktoś, kto nie myśli samodzielnie, tylko posiłkuje się określonymi mediami, które z kolei kreują własną "rzeczywistość", kompletnie w oderwaniu od realnego świata.
    W zasadzie to opisałeś obie strony sceny politycznej , ale chyba nie ma sensu na forum fotograficznym ciągnąć tego tematu.
    A9 | Sigma 35 f/1.2 ART | Sony 200-600 f/5.6-6.3 G | Sony 135 f/1.8 GM

Strona 4 z 90 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów