Close

Strona 22 z 187 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1868

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Zapewne też Zeissy, tak jak wcześniej wersje lustrzankowe, będą miały problemy lub nawet tak jak to było wcześniej firma ograniczy się do wypuszczania manuali.
    A jaki mogą mieć problem jak obiektywy Zeiss do Canona i Nikona nigdy nie były za AF?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Takie małe omówienie tego co dobre i co niekoniecznie dobre w nowym Canonie:

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    A jaki mogą mieć problem jak obiektywy Zeiss do Canona i Nikona nigdy nie były za AF?
    Piszę o tym, że o ile będą miały AF to może być z nim problem taki sam jak mają inne firmy, ale może być też tak, że jak wcześniej pozostaną przy produkcji obiektywów manualnych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    k

na oko, to i R i Z to jest rzut na uzytkownikow obu firm, ktorzy probkowali bezlusterkowce Sony. teraz maja opcje bezlusterkowca z normalnym menu, normalna galkologia i z mozliwoscia pojechania w podroz bez zlodziejki i 3 ladowarek no i z natywna kompatybilnoscia ze starymi szklami.
    tylko przypomnę bo jak widać nie wszyscy zauważyli.
    Z7 - 330 zdjęć na aku, a7III - 610, a7RIII - 530.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarzon Zobacz posta
    tylko przypomnę bo jak widać nie wszyscy zauważyli.
    Z7 - 330 zdjęć na aku, a7III - 610, a7RIII - 530.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Szwagra passat w tedeiku pali 2 litry na 100km. Tyle, że musi być z góry, bez klimatyzacji, radia i świateł

Po to ktoś wymyślił standard testowania, żeby można było porównywać różne aparaty testowane w ten sam sposób.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Wiem, że nie narzucasz, ale i mnie dziwi, że Ciebie dziwi, że ludzie mają różne oczekiwania. Co do wagi i rozmiarów to zależy co porównasz. Akurat w Canon R chwilowo nie widać nic kompaktowego, ale jest wiele systemów bezlusterkowych i gwarantuje Ci, że zależnie od wybranej konfiguracji różnice w wadze i wymiarach mogą być dość znaczne. Tutaj nawet między różnymi systemami bezlusterkowymi różnice mogą być spore.
    Mnie dziwi że Ciebie dziwi że mnie dziwi Ja nie mam nic przeciwko że ludzie kupują sobie różne rzeczy bo to nie moja sprawa. Dla mnie właśnie bezlusterkowce w średnim formacie Fuji i hasselblad mają najwięcej sensu. Bo body kosztują tylko 50% wartości dużego odpowiednika a wymiary to np. H6 15.3 x 13.1 x 20.5 cm 2kg v X1D 15 x 9 x 7cm 720gram więc różnica kolosalna a waga ponad dwukrotnie niższa i cena też. Z czego zachowano taką samą ilość zdjęć na jednej baterii. Co do cen optyki to Fuji już w ogóle ma najlepszą ofertę a H ma porównywalną z jego systemem H.
    https://www.camerapricebuster.co.uk/...-Medium-Format
    https://www.camerapricebuster.co.uk/...-Medium-Format

A teraz zestawić to z bezlusterkowcem Canona 200 gram różnicy i szkło 50mm f.1/2 ponad 2 tysiące funtów gdzie jego odpowiednik w EOS chodzi po 1000. Dla mnie to sensu nie ma. Dlatego jak pisałem nie rozumiem tych co mają FF i się zachwycają 2 i 3 cm różnicy i 200 gramami mniej. Serio wolałbym zainwestować w lżejszą odzież i buty jak zrzucać gramy z puszki kosztem tysięcy złotych aby uciąć 200 gram i 2 albo 3 cm jak to ktoś tutaj przylinkował na przykładzie Sony i Nikona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    ...Dlatego jak pisałem nie rozumiem tych co mają FF i się zachwycają 2 i 3 cm różnicy i 200 gramami mniej. Serio wolałbym zainwestować w lżejszą odzież i buty jak zrzucać gramy z puszki kosztem tysięcy złotych aby uciąć 200 gram i 2 albo 3 cm jak to ktoś tutaj przylinkował na przykładzie Sony i Nikona.
    To może trochę bardziej obrazowo. Bezlustro z małą stałką mogę sobie wsadzić do kieszeni od spodni i wyjść na miasto. Niestety żadna lustrzanka mi się w nią (tą kieszeń) nie mieści. Oczywiście mógłbym zainwestować w większe kieszenie, ale wolę żeby zostało tak jak jest

cdc
    Gość

Domyślnie

Zresztą spod przepaski biodrowej lustro wypada...

https://lastedenblog.files.wordpress...thm4promo1.jpg
    Ostatnio edytowane przez cdc ; 05-09-2018 o 19:06

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarzon Zobacz posta
    Szwagra passat w tedeiku pali 2 litry na 100km. Tyle, że musi być z góry, bez klimatyzacji, radia i świateł

Po to ktoś wymyślił standard testowania, żeby można było porównywać różne aparaty testowane w ten sam sposób.
    Wszyscy piszą że podane info o 330 zdjęciach w Zetkach jest dziwne i nie przekłada się na realia, a wielu testowało lub ma też soniacze i tam raczej te dane się potwierdzają, "testy" wydajności bateryjki w Zetkach to nawet 1600 zdjęć ale to już spreparowane pod taki wynik, raczej przewija się ilość ~1000 zdjęć przy testowaniach solidnych i spadek to ~500 przy intensywnych siedzeniu w menu czy testowaniu wizjera itp.

Domyślnie

W Sony cokolwiek podłącze mam stabilizację która jest mi niezbędna.
    W Canonie od 35mm do 85mm dziura, stałki bez stabilizacji, korpus również...
    Wyjątek to Canon EF 85 mm f/1.4L IS USM, ale takie ogóry mnie nie interesują.
    Nawet jeśli zdecydowałbym się na niestabilizowany Canon EF 85 mm f/1.8 USM,
    nie wytrzymuje on w jakimkolwiek aspekcie porównania do świetnego Sony FE 85 mm f/1.8 .
    A przecież Canon to nieograniczony wybór optyki dla każdego....

Strona 22 z 187 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni