Close

Strona 20 z 187 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1868

Domyślnie

Dlatego mnie osobiście dziwi ta fascynacja bezusterkowymi ludzi którzy mają już FF, bo poza naprawdę śmiesznymi oszczędnościami wagi i wielkości nie zyskują nic. Zresztą nie słychać było przed wyjściem bezlusterkowców aby tylu fotografów miało problemy z kręgosłupem. Jakby powodem tego był ciężki sprzęt a nie siedzący tryb życia.
    Dobre podsumowanie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Eye-AF ponoć jednak jest, ale tylko w trybie AF-S (czy jak tam się on u Canoniarzy nazywa), punktów jest od groma a czułość, przynajmniej jednego z nich, wygląda nieźle (mimo, że podają dla szkiełka o jasności F/1.2 a nie jak się wcześniej zwykło podawać f/2.8 ).
    Ja się tak dziwiłem temu -6EV. Czyli normalnie licząc to jest od -3,5 EV, norma, a nie szok.
    Przypomina to oszukiwanie na LP lamp błyskowych gdzie robić coraz dłuższe zoomy i podaja wartość dla pozycji tele. I nagle lampa zamiast LP 36 ma LP 50.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Dlatego mnie osobiście dziwi ta fascynacja bezusterkowymi ludzi którzy mają już FF, bo poza naprawdę śmiesznymi oszczędnościami wagi i wielkości nie zyskują nic.
    Nie patrz na największe bezlusterkowce na rynku, a przestanie Cię to dziwić.

Spróbuj do takiej saszetki zmieścić lustrzankę z jednym obiektywem, a co dopiero z trzema i to jeszcze FF.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

@cz4rnuch Oczywiście nie narzucam swojego punkty widzenia tylko okazuje swoje mocne zdziwienie bo zyskujemy TYLKO 200 gram i TYLKO kilka cm. Gdzie cena za szkło RF 28-70mm f/2L USM lens - £3,049.99/ €3,549.99 to już karnawał tak samo 50mm. Przy takich wytycznych jak podałeś to taki bezlusterkowiec powinien być ostatnią myślą. Aparat kompaktowy bije ma głowę każde takie bezlustro

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta

Hobbystycznie krajobraz/podróże (a wcześniej portret/akt na analogu), ale zawodowo to komercja i śluby. Akurat sam bym najchętniej miał kilka różnych systemów, do różnych zadań, ale staram się jednak zdroworozsądkowo i ekonomicznie podchodzić do wywalania kasy na kolejne graty
    Bardzo szerokie spektrum i faktycznie są duże zalety kilku systemów, tak samo jak posiadanie kilku szkieł zamiast jednego standardowego.

Osobiście dawno nie sprawdzałem cen i nie interesowałem się nowymi aparatami i obiektywami i bardzo mnie zaskoczyło ze seria 5D jest tak droga. tak samo w szoku jestem że za stałkę 50mm w systemie canon chcą ponad 2000funtów już o 28-70mm f/2L nie wspominając.

Co do załącznika to ten chciałem wrzucić.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MF.png
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	2,28 MB
ID:	13625

Co do tego trendu na bezusterkowe to mnie to tak samo dziwi jak i cieszy, bo tanieją cięższe puszki i można lustrzanki wyhaczyć w dobrych cenach z małym przebiegiem. Wiec sprawdza się zasada by kupować odwrotność tego co inni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Strasznie Cię boli to szkło. Nic się nie martw. Do Twojego Sony takiego nie zrobią, bo nie pozwala na to szerokość bagnetu (takie szkło w sony, to byłaby jedna wielka winieta, albo musiałoby być ze dwa razy większe). Porównaj sobie wymiary i wagę takiego 200/2,0 z 200/2,8 to może zrozumiesz dlaczego 28-70/2,0 jest większe od 24-70/4. Jak myślisz dlaczego Canon i Nikon pokazały jasne szkła do nowego systemu? Po to, żebyś mógł popatrzeć na to, czego w Sony nigdy mieć nie będziesz.

A na co mi takie wiadro?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Dobre NIC np. do chodzenia z tym po ulicy
    to są odpowiedniki w swojej klasie...

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	A7RIII D850.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	180,4 KB
ID:	13626

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a mozna tez tak:
    i nagle okazuje sie, ze Canon ma porownywalnej wielkosci obiektyw. nawet w porownywalnej (przynajmniej zaraz po premierze) cenie, za to optycznie przyzwoity, gdzie FE 24-70/4 to zenula
    (Nie)Widać na tym zdjęciu, że Sony jest jednak sporo mniejsze. Ale Sony ma też odpowiednik w postaci FE 24-105 OSS i ten jest już porównywalny i bardzo dobrze oceniony optycznie (np przez lens rentals)

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja się tak dziwiłem temu -6EV. Czyli normalnie licząc to jest od -3,5 EV, norma, a nie szok.
    Przypomina to oszukiwanie na LP lamp błyskowych gdzie robić coraz dłuższe zoomy i podaja wartość dla pozycji tele. I nagle lampa zamiast LP 36 ma LP 50.
    To jeszcze zauważ, że to -6EV to tylko na środkowym punkcie

@cz4rnuch Oczywiście nie narzucam swojego punkty widzenia tylko okazuje swoje mocne zdziwienie bo zyskujemy TYLKO 200 gram i TYLKO kilka cm...
    Wiem, że nie narzucasz, ale i mnie dziwi, że Ciebie dziwi, że ludzie mają różne oczekiwania. Co do wagi i rozmiarów to zależy co porównasz. Akurat w Canon R chwilowo nie widać nic kompaktowego, ale jest wiele systemów bezlusterkowych i gwarantuje Ci, że zależnie od wybranej konfiguracji różnice w wadze i wymiarach mogą być dość znaczne. Tutaj nawet między różnymi systemami bezlusterkowymi różnice mogą być spore.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 05-09-2018 o 16:06

Domyślnie Canon EOS R system.

Mnie nie podoba się nic. Ani Canon ani Nikon. Ani to lepsze od Sony, ani tańsze. Obiektywy od lustrzankowych poprzedników po przejsciowkach, powodów do kupna mało nawet jak się siedzi w systemie, zwłaszcza w C.
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Dlatego mnie osobiście dziwi ta fascynacja bezusterkowymi ludzi którzy mają już FF, bo poza naprawdę śmiesznymi oszczędnościami wagi i wielkości nie zyskują nic. Zresztą nie słychać było przed wyjściem bezlusterkowców aby tylu fotografów miało problemy z kręgosłupem. Jakby powodem tego był ciężki sprzęt a nie siedzący tryb życia.
    +1

Pelna zgoda.

ksh
    Gość

Domyślnie

Jakby lustrzanki miały te kilka fajnych użytecznych rzeczy co mają bezlustra to zostałbym w lustrzance bo obrazek ten sam, gabaryty i waga nie jest istotna.

Strona 20 z 187 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni