Te 4 mm nie mają żadnego wpływu na wagę i IBIS.
Szukaj
Te 4 mm nie mają żadnego wpływu na wagę i IBIS.
35/1.8 Canona jest lżejszy od Nikona mimo, że ma dodatkowo stabilizację i jakieś makro (choć pewnie maksymalnie 1:2 jak zgaduję). EVF dość mały jak na dzisiejsze standardy, bateria na razie wygląda słabo, brak Eye-AF, jeden slot na kartę SD, 4K mam nadzieję, że bez cropa, ale 1080/60p to chyba trochę zawód. Seria wolna no i potwierdził się brak stabilizacji. Na plus samo body wygląda na bardziej przemyślane niż Sony i Nikon, ekranik się kręci we wszystkie strony, oraz ten AF - ponad 5 tys punktów AFu to jakieś wariactwo.
35/1.8 wygląda najlepiej z wszystkich bezlustrowych opcji full frame, reszta szkieł bardzo ciekawa i sensowna. Na tym tle szklarnia Nikon Z wygląda jak ponury żart![]()
Same założenia Nikona były super, przynajmniej dla mnie. W dwa lata cała gama obiektywów f/1.8. Szkoda tylko, że wychodzą im te 1.8 takie trochę kobylaste.
cz4rnuch faktycznie video szału nie robi ale i nie jest źle. W sumie taki obecny standard. Pewnie i tak będzie jeszcze crop.
370 shots CIPA rating 450 with power saving ciekawe ile minut nagrywania na jednej baterii uda się uzyskać.
Był już oficjalny spec ? https://drive.google.com/file/d/1CAZ...2CznrIAoN/view
Canon RF 28-70mm F/2L USM
Filter 95 mm
1430 g
Canon RF 50mm F/1.2L USM
950 g
Canon RF 35mm F/1.8 Macro IS STM
305 g
Canon RF 24-105mm F/4L IS USM
700 g
Szkła dla zawodofcóf !
Gdzieś było chyba jeszcze info o wersji body R w późniejszym terminie dla uboższej dziatwy.
Ja myślę, że to co wypłynęło w ploteczkach to jest wersja dla uboższej dziatwy. Dość mocno jednak okroili tę puszencję.
Skontaktuj się z nami