Close

Strona 7 z 187 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1868

Domyślnie

Miej litość Jacku. Myślisz, że jestem jedyny, który chce małych szkieł? Czym się to różni od tego o czym Ty piszesz. Gdy ja piszę o swoich potrzebach, to zarzucasz mi, że w ogóle nie myślę o innych a jak Ty piszesz o Tobie i innych pro to kierujesz się troską o nas? Przeczytaj co napisałeś o mnie i innych w pierwszym poście a potem się zastanów czy Twój punkt widzenia tak bardzo się różni od mojego. Mam też szkła z przejściówkami, nie jestem wrogiem przejściówek. Zupełnie nie o tym pisałem. Nie wmawiaj mi czego chcę i co napisałem, bo się mijasz z prawdą. W moim systemie nie ma wszystkiego co bym chciał, w nowych też nie ma więc nie jest to tak, że mogę sobie kupić co chcę. Ale i nie o tym była dyskusja. Napisałem o czym była w poście powyżej i zupełnie nie rozumiem czemu poruszasz jakieś problemy pro, prestiżu itd. Ja rozumiem, że wszystkich trzeba nakarmić, ale nie o tym rozmawialiśmy. Dla przypomnienia. Istnieje uzasadnione przypuszczenie, że natywne szkła nie będą należeć do najtańszych, z czym się zgadzam, i przejściówka nie dla wszystkich jest satysfakcjonującym rozwiązaniem (czego jestem pewny). Stwierdzenie faktów i tyle. A cała dyskusja, którą rozpętałeś o tym, że nie rozumiemy waszych potrzeb to jakieś nieporozumienie więc nie czaję dlaczego mi to wmawiasz.

Porównanie wielkości zoomów Canona:

Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 01-09-2018 o 18:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Myślisz, że jestem jedyny, który chce małych szkieł?
    Oczywiście, że nie jedyny. Jeśli się chce mieć system bazujący na małych natywnych szkłach to można wybrać jeden z kilku innych systemów. Jeśli się chce wybrać system ze szkłami natywnymi to się nie jest przywiązanym do bagnetu F, czyli do Nikona, bo się nie ma szkieł Nikkor S. (a skoro poruszasz sprawęm ze nie masz wszystkiego (kto ma? ) to bezlustra maja mniejszy rejestr i dotychczasowa szklarnia chodzi ci na innych systemach - Sony itp.)

Nikon = bagnet F, no przecież nie system Nikon 1 , a jeśli teraz to także Nikon Z to tylko dlatego, że jest kompatybilny z Nikon F.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Nie ma stabilizacji w body ale zyskują na wadze i mniej będzie żarło prądu, czyli dwa mocne plusy wobec jednego nie koniecznie wielkiego minusa.
    Zużycie energii przez stabilizację matrycy jest pomijalne w porównaniu z resztą podzespołów szczególnie gdy zestawimy to ze zużyciem energii ekranu LCD i wizjera.

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    No, ale pobiera wtedy sporo mniej prądu. Przynajmniej w obiektywach, które kiedyś używałem. Nie robiłem jakichś testów, ale tak z obserwacji różnica w ilości zdjęć na jednym aku była widoczna.
    W obiektywach stabilizacja musi przesuwać zespół soczewek, który jest znacznie cięższy i porusza się kilka razy większym zakresie niż matryca.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 01-09-2018 o 20:02
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Wygląda na to, że będą 3 przejściówki:
    1. "zwykła"
    2. Z tym pierścieniem funkcyjnym (pewnie chodzi o udostępnienie funkcjonalności pierścienia na obiektywach "R" dla obiektywów EF
    3. Przejściówka z mocowaniem filtra (fajna sprawa).

Co do wielkości body: dla mnie im większe tym lepsze.

Ciekawi mnie jeszcze funkcja tego "suwaka" poniżej górnego wyświetlacza (po prawej od wizjera).
    I ten AF -6EV; ciekawym jak to wypadnie w praktyce. W sumie Canon posiada rozwiązanie na kształt tego z SONY/Nikona czyli fazowy hybrydowy. Wypuścił nawet trzy generacje, ale z jakiegoś powodu to rozwiązanie porzucił. Do tego 28-70/2..... Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praktyce, ale może być tak że po cichu bez żadnego szumu Canon przygotował coś naprawdę fajnego. Nowe szkła + pełna zgodność z EF przez adaptery. Jak to dobrze rozegrają to mogą pozamiatać Playstation do spółki z Zkami.
    Ostatnio edytowane przez Bechowiec ; 01-09-2018 o 21:08

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bechowiec Zobacz posta
    Jak to dobrze rozegrają to mogą pozamiatać Playstation do spółki z Zkami.
    Za rumorsami:

• EOS R 4K Spec
    • 30p 4K All-I or IPB
    • Canon Log, internal or external
    • 10-bit 4K HDMI clean output support BT.2020 color matrix, not the old BT.709.
    • Focus Guide from Cinema EOS, no need to worry about using MF Lens
    • The bar next to EVF is a touch Bar, swipe or tap OK, can be mapped for different functions.
    • The traditional back dial is moved to the top because there’s where your thumb will put on a smaller body.
    • The ring on the lens is a control ring, it lets you use both hands to control the camera, like in M mode, you use it with the dials on the body, then you can adjust Tv, Av and ISO with both hands.
    • No distance scale on the as the distance info will be projected on the EVF directly.
    • 0.05sec AF speed should be the fastest among the FF ML DSLR.

Podoba mi się;

10-bit 4K HDMI clean output support BT.2020 color matrix, not the old BT.709

a jeszcze bardziej to:
    Focus Guide from Cinema EOS, no need to worry about using MF Lens

i na końcu killer :

0.05sec AF speed should be the fastest among the FF ML DSLR
    Ostatnio edytowane przez sv ; 01-09-2018 o 22:06

Domyślnie

A ja bez kozery napiszę 0,01s i AF od -10 EV.

Domyślnie

Specyfikacja robi wrażenie, tylko obawiam się, że wypluwany obrazek będzie siny, jak w ostatnich wypustach Canona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta

i na końcu killer :

0.05sec AF speed should be the fastest among the FF ML DSLR

Specyfikacja jest niepełna, mimo wszystko dobrze poczekać na premierę. Pozostaje mieć nadzieję że rzeczywistość pokryje się z zapowiedziami, ale coś czuję że podeszli do tematu poważnie. Fajną rzeczą jest to obiektywy RF mają z przodu dodatkowy pierścień sterujący, czyli wygląda na to że będzie można sterować aparatem oburącz, natomiast adapter z pierścieniem sterującym wprowadzi tę funkcjonalność do szkieł EF

Domyślnie

Na pewno Canon podszedł poważnie, ale info są z plotek, a nie producenta.

Strona 7 z 187 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni