Kurcze faktycznie ta opcja z ali wydaje się być interesująca, patrząc na ceny w PL. Chyba i ja bym się skusił![]()
Szukaj
Kurcze faktycznie ta opcja z ali wydaje się być interesująca, patrząc na ceny w PL. Chyba i ja bym się skusił![]()
NX300 +18-55, J200/4, N70-300/4,5-5,6, H58/2,
Adapter na M42. Czarny, bez żadnych firmowych wstawek. Także ciężko mi teraz określić producenta. Zapewne gdzieś w ChinachAdapter kupowałem przez portal aukcyjny, bo wyglądał ok na zdjęciach.
Dwa powyższe adaptera na OM. Też czarny. Też bez logo producenta. Też pewnie z Chin. Też na portalu aukcyjnym i z tego samego powodu akurat ten - po zdjęciach wyglądał ok.
Nie żongluję za dużo nimi. Najczęściej latem do czegoś statycznego. Większość używam 16-50 pz, 45/1.8 3d.
Novoflexa na Nikona mogę wrzucić, jak ktoś będzie się przymierzał. Na internecie zdjęcia są, ale na żywo to co innego. Można zrobić inne ujęcia.
Panowie, pewnie powiecie że upadłem na głowę, ale właśnie kliknąłem nowy, powystawowy NX500 z gwarancją na rok, wraz z 16-50PZ za 1779zł... Wydaje mi się całkiem korzystną ceną. A mój poczciwy nx300 będzie na zapas![]()
Ostatnio edytowane przez yugolex ; 08-03-2017 o 13:52
---
Sprzętowy heretyk
Dobra cena, a gdzie to takie prezenty robią ?
Na znanym portalu aukcyjnym. Tyle że... kurdę, działałem trochę pod wpływem impulsu, ponoć był problem jakoś kilka/kilkanaście dni wcześniej, wysyłali aparat z usuniętym nr seryjnym i śladami gmerania na obudowie, puch24, znasz temat? Przejrzałem właśnie wątek NX500 i lampka ostrzegawcza mi się zapaliła. W najgorszym razie - odeślę go po prostu.
---
Sprzętowy heretyk
Miałem go kupić, zadzwoniłem do sprzedającego i miał wysłać zdjęcia za godzinę, ale chyba międzyczasie zdążyłeś go kupić. W zestawie nie ma lampy błyskowej, sprzedawca twierdzi że aparat z polskiej dystrybucji ale nie znał dokładnego stanu, dlatego poprosiłem o zdjęcia. Twierdził jednak że numer seryjny zgodny z pudełkiem i fakturą.
Jak zapytałem o możliwość zwrotu w ciągu 14 dni, powiedział że w porządku, ale żebym się nie zdziwił jak on będzie czekał do ostatniego dnia terminu z przelewem. Niemniej jeśli aparat faktycznie w dobrym stanie to była naprawdę atrakcyjna oferta.
PS. Jak już otrzymasz aparat daj znać, czy wszystko w porządku.
Rozmawiałem ze sprzedawcą, ma mi jeszcze dosłać fotki, potwierdził że numer seryjny jest jak najbardziej, że zgadza się z tym na opakowaniu, będzie też wpisany na FV.
Zobaczymy, od jakiegoś czasu myślałem o nx500 dlatego jak zobaczyłem go - kliknąłem![]()
---
Sprzętowy heretyk
Tak, był taki wątek w temacie o NX500. Miejmy nadzieję, że to nie ten egzemplarz. A nawet jeśli byłby, to że tym razem wszystko ok.
W moim też nie było lampy. Lampy to w zasadzie temat rzeka, jak i wszystkie akcesoria dodatkowe do systemu NX. Rzeka okresowa. Po okresie reklamy dostępnych akcesoriów do systemu, nastąpił okres wyschnięcia. Nie wyszło tego za dużo. GPSa nie wiem nawet, czy ktokolwiek widział?
Zresztą nie dla akcesoriów brałem NXa. Miało być małe, tanie i świetnej jakości zdjęcia, na poziomie lustrzanek formatu DX. No i wszystko takie jest.
Faktem jest, że to co teraz widnieje na portalu aukcyjnym, to coraz bardziej żałosny widok. Wchodzić od zera w to już nie ma sensu. Ewentualnie dokupić jakieś niedrogie, za kilka stówek, powystawowe body. Powystawowych już coraz mniej, używki zaczynają wciskać jako powystawowe. Nieuczciwy Polak potrafi.
Taaaa , u tego sprzedającego wszystko jest nowe .... Z Pentaxem K10d włącznie , nieprodukowanym od wielu lat .
Skontaktuj się z nami