Close

Strona 315 z 370 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 141 do 3 150 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Słowo się rzekło - zamieszczam fotkę z NXa
    Rzecz poczyniona niedawno, ale jeszcze w promieniach wakacyjnego słoneczka. Moje ukochane szkło i ulubiony model, do tego światło całkiem fajnie zagrało...

NX500, NX85mm, f4, 1/500s, ISO100
    @FelTom - oczywiście że skrobnę, ale jeszcze za wcześnie na razie @puch24 - szkoda, u mnie to zadziałało zupełnie na odwrót - miałem okazję pobawić się lustrem i jakoś za nic na świecie nie chciało mi "leżeć" - nie chcę się zarzekać, może kiedyś się to zmieni, ale na razie - tylko evile mi w głowie... i to takie wymarłe
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Hmmm. Ten "drewniany Plastuś" to całkiem wdzięczny model do fotografowania jak widzę
    Zarówno fotograficznie, jak i reżysersko / koncepcyjnie. Można w obu kierunkach się rozwijać jednocześnie.

Ja dalej nie kupiłem laptopa XD Idzie się załamać. Producenci nie podają podstawowych danych. Już się pogodziłem z tym, że wyświetlacz będzie mizerny. Będę musiał opracować dobry i szybki system podłączania TV i monitora.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Dzięki

Żeby nie było, że tylko nieożywione stworzenia focę:
    Wszystkie: NX500 + NX85mm, reszta parametrów - w zależności od światła
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Fayne!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

No powiem, że te ożywione stworzenia z długimi włosami ożywiają i mnie
    Super focie.
    Dawno nie zaglądałem tutaj a to dlatego że od wiosny złapałem bakcyla enduro i wywracam się po górskich szlakach.
    W takich warunkach strach zabierać aparat.
    Ale jest coraz lepiej wkrótce będę ścigać Chaosa co nas opuścił jakiś czas temu

Niemniej byłem na wakacjach w Alpach więc kiedy uda mi się wreszcie zająć zdjęciami to coś wrzucę.

Domyślnie

Krzysztof - trzymam za słowo.
    Na razie @yugolex jak zwykle ratuje nasz honor
    Świetne zdjęcia. Ze względu na fotografowane osoby miałeś dość łatwo
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

@FelTom, @puch24, @Krzysztof_BB - dzięki chłopaki Miło, że się podobają te moje pstryki

No to się pochwalę...

NX1, 16-50S, f4, 1/160s, ISO100
    @HYPER - rzuć okiem
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Hmmm... NX1 i 16-50S...
    Kiedy 50-150S?

Domyślnie

@puch24 - no cóż, mam jeden na oku, kwestia kasy, żeby zwieńczyć system no i jeszcze jeden NX1 przede mną, tak na wszelki wypadek
    Ech, kosztowne hobby

Ale przyznać trzeba, że czuć ogromny przeskok jakości między 500 (skądinąd fantastyczną), a NX1. Rewelacyjny aparat, serio.
    Ale to i tak nic w porównaniu z szokiem, jakim jest dla mnie 16-50S. Niesamowite szkło, kapitalna ostrość, wykonanie i jakość obrazka. Natomiast AF... Nie wiem jak to ująć. Słowo "natychmiastowy" nie oddaje w pełni jego szybkości

Jeśli ktoś by się zastanawiał - warto, naprawdę warto.
    Ostatnio edytowane przez yugolex ; 12-09-2017 o 01:53
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Ile kosztował Cię ten zestaw?

Strona 315 z 370 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów