Close

Strona 365 z 370 PierwszyPierwszy ... 265315355363364365366367 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 641 do 3 650 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie da się kliknąć, bo się pojawia X

Domyślnie

Ja "kupiłem" w piątek do tej tej pory cisza

Domyślnie

Just xa5 w fotojokerze na półce w galerii krakowskiej za 1499 zl z ob. 15-45.
    W esklepie nie zawsze jest wszystko co zostaje w sklepach.

Domyślnie

a jednak dotarł - nówka,zaplombowany
    i tyle w tym temacie bo to wątek o Samsungu

ksh
    Gość

Domyślnie

No to masz aparatek w super cenie.

Domyślnie

Witam , pojawiam się jako epigon tego wątku, ale miałbym sporo pytań do doświadczonych użytkowników samsunga NX (mam model NX 300). Czy byłby ktoś chętny aby mnie oświecić w kilku punktach i rozwiać wątpliwości, oraz wyjaśnić pewne rzeczt tak, żeby mi się w ciemnym łbie przejaśniło ?

Z góry dziękuję...

Domyślnie

Gratulacje. Aparat, który posiadasz dalej jest całkiem niezły.

Czego potrzebujesz?

Mam co prawda nx500, ale to raczej dość podobne aparaty.

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    NX2000 nie ma wielu ulepszeń sprzętu później przez samsunga robionego w trzy cyfrowych modelach, obiektyw 20-50 to tez moim zdaniem najsłabszy samsung zoom kitowy, najlepszy jest 18-55 w wersji chyba był III ale jest duży, za to najlepsze były i są stałki samsunga i to może dac więcej zabawy i poprawy jakosci zdjęć jeśli wina leży po stronie sprzętu.
    Jak chcesz przejść na inny sprzet o ten olympus fajny ale może bez wizjera nadal coś EP-L olympusa albo jakiś sony A6000 bo teraz taniutki ?
    Ależ 20-50 to świetny obiektyw. Poza głównie aspektem mechanicznym. No i AF w tym obiektywie niestety do demonów prędkości nie należy.
    To taki kit na wycieczkę, o bardzo małych gabarytach. Dlatego można go łatwo zmieścić po kieszeniach czy saszetkach. W związku z tym, że do pozycji roboczej "rozkładany" jest mechanicznie, obiektyw ten nie jest prądożerny - nie zabija tak akumulatorów jak wszelkie pz z bezlusterkowców lub obiektywy w kompaktach.

Swojego wieki jednak nie używałem. 16-50 pz jest lepszy optycznie i do filmowania świetny. To głównie przez to filmowanie 20-50 odpoczywa długo w szufladzie.
    Ostatnio edytowane przez FelTom ; 15-05-2020 o 17:18
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Na przykład chciałbym wiedzieć czy i w jaki sposób uruchomić program "classic", który ponoć pozwala na rejestrowanie zdjęć czarno-białych...

- - - - kolejny post - - - - - -

Wyczytałem to w pewniej recenzji P. Wąsiela, cytuję :
    Aparat świetnie wypada w połączeniu ze stało-ogniskowym obiektywem 30mm f/2.0 i aktywnym programem "clasic". …. . Co jest wyjątkowego w tym programie? Otóż, umożliwia on wykonanie zdjęć i filmów czarno-białych, nie na etapie końcowej edycji, lecz już na etapie ich rejestracji i to w dowolnym trybie. Powiecie, ok, ale co w tym szczególnego, skoro zdjęcia monochromatyczne można uzyskać w każdym amatorskim programie do obróbki zdjęć? Można, ale nie takie. Te, które jako gotowe zapisywane są karcie, tak doskonale oddają charakter i plastykę analogowych zdjęć czarno-białych, że nie ma już potrzeby obrabiać ich dodatkowym softem. Dostajemy natychmiast gotowe pliki, których jakość możemy ocenić "w biegu" na bardzo dobrym wyświetlaczu AMOLED...
    U mnie nie znajduję tej opcji, może dlatego, że opis dotyczy NX300 z obiektywem 30 mm, a ja mam obiektyw 18-55...

TU link do recki :
    https://www.fotopolis.pl/warsztat/po...aniela-wasiela
    Ostatnio edytowane przez MarcinEck ; 15-05-2020 o 17:33

Domyślnie

Instrukcja obsługi strona 79.
    Do pobrania na stronie Samsunga.
    https://www.samsung.com/pl/support/m...V-NX300ZBQUPL/
    W trybie fotografowania nacisnąć Menu->(symbol aparatu)->kreator obrazu->klasyczny

Dla mnie to bez sensu.

"Odjechać" zdjęcia i filmy można później. Na czarno-biało, lomo i co jeszcze tam człowiekowi wyobraźnia podpowie. A jak od razu się to zrobi, to później tylko żal, że oryginału nie ma, gdy człowiek oprzytomnieje i mu się gust zmieni.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Może i bez sensu dla niektórych
    A może dla niektórych to ma jakiś sens
    W każdym razie dziękuję za informację, sprawdziłem, faktycznie jest taki tryb do wyboru i w moim aparaciku... Problem był w tym, że nie jest on dostępny przy każdym nastawie i programie...
    W każdym razie dziękuję, bo mam informacje, których poszukiwałem ...
    I pewnie masz racje, że w razie potrzeby z kolorowego zdjęcia czarno-białe można zrobić bardzo prosto, a w odwrotnym kierunku - o wiele trudniej ...

Strona 365 z 370 PierwszyPierwszy ... 265315355363364365366367 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów