Close

Strona 264 z 371 PierwszyPierwszy ... 164214254262263264265266274314364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 631 do 2 640 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

No i mnie chyba skusiliście na 50-200 z ali
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Nikt nie ma adaptera t2/m42 ?
    Cytat Zamieszczone przez cwic Zobacz posta
    Ma ktoś doswiadczeniez adaperami na t2 do NXa? Mozecie polecic jakiś?

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Nie, no, napisałem, że WIEM, co to jest, tylko nigdy tego nie potrzebowałem, więc jest to DLA MNIE taka dość abstrakcyjna potrzeba.
    Za to nie mogę pogodzić się że samsung mógł, a nikon nie może zrobić tak prostej rzeczy jak działające normalnie zrzucanie zdjęć po wifi, guzik na obudowie i zatwierdzenie na ekranie, po chwili zdjęcia na kompie lub w pamięci czegoś mobilnego.

Domyślnie

Ale podobno ten system Samsunga nie ma żadnych zabezpieczeń (gdzieś o tym czytałem), sieć WiFi jest otwarta, każdy to może przechwycić, itd. Oczywiście może to mieć niewielkie znaczenie, ale jednak.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    ...
    Po prostu nigdy w życiu nie potrzebowałem tetheringu... Dla mnie to trochę tak, jakbym wyeliminował aparat bo nie ma kaczego dzioba...
    Dla mnie to eliminacja aparatu z powodu tego, że nie robi kawy
    @koesh, ile razy korzystałeś z tego tetheringu LR? Albo robienie zdjęć, albo obrabianie. Nie można dwóch tak różnych rzeczy robić dobrze jednocześnie. Przynajmniej ja nie potrafię. Nastawiam się albo na jedno, albo na drugie. Nie widzę przydatności tej funkcji u mnie. Choć nie przeczę, dla fotografa studyjnego to może być przydatne. Ale tylko przydatne, a na pewno nie niezbędne.

Cytat Zamieszczone przez cwic Zobacz posta
    Nikt nie ma adaptera t2/m42 ?
    Mam trzy różne: M42, OM, Nikon. Jedyny problem jest z jednym obiektywem Sunagor z bagnetem OM, ale to jego wina, bo ma badziewiaskie dzyndzle do wypięcia bagnetu. Poza tym do Nikona - produkcji Novoflex, pozostałe to jakaś chińszczyzna. Chyba nie ma nawet marki na adapterze.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Mnie też się wydaje, że ten tethering to takie wymyślanie potrzeb na siłę, ale ponieważ nigdy z tego nie korzystałem, to nie wiem... Tak mi się tylko wydaje. W każdym razie, nigdy nie odczułem braku takiej funkcji.

Adaptera do T2 nie mam - mam sporo różnych, ale nie do T2.
    Pamiętaj, że powszechnym problemem adapterów do Samsunga NX jest to, że bardzo często nie wciskają dzyndzla, wykrywającego zamontowanie obiektywu. Co ciekawe, adaptery, które bez problemu działały na NX10 i NX11, nie chcą działać w nowszych modelach. Wydaje się, że Samsung w nowszych modelach minimalnie zmienił pozycję tego dzyndzla. Musiałem sobie w końcu poradzić po chamsku, wyginając skrzydełko bagnetu adapterów za pomocą szczypiec. Wystarczy dosłownie milimetr, i adapter zaczyna działać.

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja używam często tetheringu i dlatego wrócił na statyw nikon, nie wiem dlaczego to was dziwi, dla mnie jest to funkcjonalność tak samo potrzebna jak drugie pokrętło, które wielu nie jest potrzebne do szczęścia.

Domyślnie

No dobra, jestem pokonany, ale nie przekonany...

Domyślnie

Może dlatego, że zdjęć przy komputerze nie wykonuję wcale?? XD Albo dlatego, że gdy je robię, przez myśl mi nie przejdzie od razu je obrabiać?

Ale fakt, podgląd na TV by się przydał, a tego niestety jeszcze nie rozgryzlem i nie wiem, czy jest możliwe? To akurat miałoby zastosowanie.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Odnośnie tego obiektywu wyżej .... Na zdjęciach nie widać dekli i osłony p. słonecznej . To jest golas ?

Strona 264 z 371 PierwszyPierwszy ... 164214254262263264265266274314364 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów