Szukaj
Taki mam plan - zrobić test na tych samych (nie takich samych, tylko TYCH samych) szkłach, żeby wykluczyć różnice indywidualne między szkłami. Tyle że - to nie w ten weekend, w przyszły dopiero. Niemniej - zrobię taki head-to-head na pewno
Zakładam że NX500 przejmie na siebie ciężar tego co pstrykam (no chyba, że okaże się jakaś felerna, ale zakładam raczej optymistyczny wariant), NX300 zostanie awaryjnie, na wszelki wypadek. System martwy i pogrzebany głęboko, trzeba się jakoś zabezpieczyć na sytuację awarii itp.
Gdyby jeszcze udało się trafić gdzieś 85mm/1.4Cóż, w dobrą cenę na NX500 też nie wierzyłem, co nie przeszkodziło mi kontrolować przed długi czas, czy aby się gdzieś nie pojawi
Nieco ponad 1300zł za NX500 z PZ16-50 (bo VAT mam możliwość sobie w całości odliczyć) to przyznacie sami, cena więcej niż korzystna
![]()
---
Sprzętowy heretyk
Pytanie tylko w którym wątku teraz pisaćtu czy w nx500
Ale chyba zostanę tutaj, wątek obszerniejszy, no i sentyment
![]()
---
Sprzętowy heretyk
No to od dzisiaj jestem już dwiema nogami w systemie NX500-ka właśnie przyszła, żona odebrała, więc jeszcze nic nie jestem w stanie konkretnego powiedzieć, w weekend potestuję troszkę, o ile czas pozwoli
PS. Wiem, to forum Nikoniarze i nie powinienem tu takich bluźnierstw wypowiadać, ale w ten weekend jadę do brata przejąć od niego jakąś puszkę Canona (nic wielkiego, któryś z modeli Kiss) i kilka szkieł... Zobaczymy co to za sprzęt, co to warteJeśli ma się kurzyć u niego w szafie, to ostatecznie mogę się poświęcić i czasem na spacer wyprowadzić
![]()
Ostatnio edytowane przez yugolex ; 10-03-2017 o 12:28
---
Sprzętowy heretyk
Jesteś w Innych Systemach, więc możesz pisać wszelkie herezje.![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami