Są w Sony jasne i niedrogie obiektywy (sensowne) ale tylko krótkie, tele brak
Szukaj
Są w Sony jasne i niedrogie obiektywy (sensowne) ale tylko krótkie, tele brak
To podaj jasne i niedrogie tele z innego systemu.
Ale po co? Ja potrzebuje do nexa...
Ale ok Sony Sam 85/2.8 850zł nowy
Ostatnio edytowane przez Marx ; 02-03-2016 o 21:24
+1. Widzę to dokładnie tak samo.
Zgadza się, focus peaking to taka trochę prowizorka i z reguły trzeba posiłkować się powiększaniem kadru. Jednak w przypadku szkieł UWA sam FP sprawdzi się. Kilka ostatnich fotek z wystawy robiłem 15-tką, gdzie ostrość ustawiałem tylko na peaking i wszystkie są trafione.
Czasem podpinam 16-70 do Nexa6 i nie ma tragedii z ergonomią. Zauważ, że kolega Bombel zamierza podpinać Sigmę 8-16, która waży nie 30 deko jak Zeiss, ale 60. Poza tym z założonym adapterem nikonowskim będzie od Zeissa prawie dwa razy dłuższa. Tak więc po zdjęciu Sigmy i założeniu 16-70 kolega będzie szczęśliwy, że ma znowu kompaktowy zestaw.
Znowu nie brak... Ten, który jest, również daje sensowne foty, jeśli używać go w okolicy f8.
Ano po to że w żadnym systemie tak nie ma więc po co jęczeć po internetach. A 85/2.8 możesz uzywac na nexie.
Jak nie ma jak jest? Wchodzę na allegro i przebieram w teleobiektywach kilkunastu firm. Do e natywnego sensownego nie ma.
Jak sobie wyobrażasz podpinanie do Nexa tele klasy 70-200/2.8?
I po co?
Ostatnio edytowane przez Ligo ; 02-03-2016 o 21:59
Ja nie muszę sobie wyobrażać. Zakładam la-ea2, na to tele i jazda. Tylko jest jeden kłopot - brak stabilizacji. Z 70-210/4 (koszt 300zł) trzeba pilnować żeby nie poruszyć.
A po co? Ja zakładam żeby zdjęcia robić, ale jeśli masz wątpliwości...
Mówisz o flincie?
Tak. Zakładam też inne np Tamron 90/2.8 makro czy 17-50/2.8. Działają świetnie.
W e takich obiektywów brak, nie wspomnę o cenie nawet jeśli znajdzie się coś podobnego.
A że duże? Jak chce małe to zakładam systemowe, mam aż dwa![]()
Ostatnio edytowane przez Marx ; 02-03-2016 o 22:12
Skontaktuj się z nami