Ligo, A3000 daje radę. Baaaardzo miło wspominam ten aparat. Po wymianie na A6000 odczuwam mały downgrade w temacie kolorów, nie mówiąc o ergonomii.
Szukaj
Ligo, A3000 daje radę. Baaaardzo miło wspominam ten aparat. Po wymianie na A6000 odczuwam mały downgrade w temacie kolorów, nie mówiąc o ergonomii.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
ja już pokazywałem porównania po świętach.
w każdym razie dzisiaj zrobiłem znowu małe testy i wychodzi, że 50tka jest na f2.0 ostrzejsza niż na 1.8, a na f4 bardzo delikatnie ostrzejszy jest zeiss od 50tki na f4, ma też bardziej rozmyte tło, jednak od f2.8 w górę zauważalnie bardziej rozmywa 50tka, ale to oczywiste
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
A3k ma tylko jedną wadę. Nie można wyłączyć tego upierdliwego ciągłego ostrzenia. A tak to w ręku leży bardzo dobrze, matryca rewelacja, współpraca z manualami doskonała.
Przyjdzie wiosna, to wrzucę sample z mojego FD 200/4 makro. To jest fajne szkło.
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Mnie też A3000 bardzo spasował. Na tyle, że nigdy nie myślałem nawet o A6000. Do zalet dorzucę jeszcze stabilny AWB, znacznie lepszy, jak w moim Nex6.
Zaraz mnie wygonicie z tymi fotami, ale wrzucę jeszcze dwie. Tym razem z Nexa6 i chińczyka Laowa 15/4. Wystawa dzisiaj się kończy, więc foty aktualne.Experymenty od Toyoty:
No i dla mnie najprzyjemniejsze auto wystawy, bo bardzo miło jest spotkać dokładnie takie, jakim się na wystawę przyjechało.
Laowa 15mm ?
Masz tego "cudaka" ?
Prosimy wiecej fot z niego zatem.
![]()
Cudak jest fajny, bo ma shifta no i makro. I to takie, że trzeba uważać jak się podchodzi, żeby soczewki nie porysować. Tamto wcześniejsze zdjęcie z Nissanem też było z tego szkła. Mam jeszcze parę, ale nie chcę już zanudzać samochodami.
Ja korzystam z Imgur. Wydaje się być OK. Po wrzuceniu zdjęcia wystarczy skopiować link z okienka BBCode i tylko wkleić w okno forum, bez żadnych kombinacji.
Wyszło szwendanie w deszczu po przemyskich fortach. Na najładniejszym, czyli Salis Soglio, włączyłem sobie dla zabawy tryb WB o wysokim kontraście, dla fun'uDla ortodoksów co wszystko muszą wyciągać z jaśni i cieni - nie patrzeć
Mnie się akurat w tych okolicznościach przyrody ten tryb spodobał. Dla ortodoksów, co nie znoszą centralnych kadrów - nie patrzeć
ja lubię;P Tylko ci pieprzeni graficiarze, za jaja bym wieszał... Sam fort jest przepiękny a jego czoło zlokalizowane jest jakieś 30 metrów od ukraińskiej granicy, chodzą capajewy z dużymi karabinami i od niechcenia machają
![]()
Nowa lampa od nissinahttp://flashhavoc.com/nissin-i60a-speedlight-announced/
Canon 5Dc/A7/EM-5/LX-100
Ligo
Poka wiec cos wiecej z "cudaka".
Chyba tylko Ty masz to szkło, wiec jestes zobligowany, skoro sie pochwaliłes ze masz...
A szkło ciekawe sie wydaje. Nawet analizowałem czy go nie kupic (pewnie nie tylko ja) - jakis czas temu, ale opini nie było w sumie nigdzie żadnych, wiec teges.
Wlasnie makro moze ?
Ze sziftem cuś moze ?
Dawaj smialopomęcz nas obrazkami !!!
hehe
Ps.
A fort fajny, skoro do tego na samej granicy ...![]()
Powoli obywam się z A6000. Nawet się zbieram (niestety też powoli) żeby co nieco skrobnąć o nim bo możliwości konfiguracyjne onieśmielająNa razie używam go z 16-50 i jest naprawdę znośny, mały, filmuje, stabilizuje i 16mm się przydaje. Dosyć często przez przejściówkę podpinam nikonowską szklarenkę, 35/50/85 F1.8 i do zdjęć i do filmu, efekty zacne, efekty ręcznego ostrzenia zadowalające
Tak jak mi radziliście kupiłem odrazu dodatkowy oryginalny akumluator wraz z ładowarką - w zestawie taniej. Praktycznie podstawowa rzecz do dokupienia
Brakuje mi niestety czegoś pokroju 35mm@FXJak sobie radzicie z tym zakresem? W grę wchodzą zdaje się tylko (oby jasne) manuale?
Skontaktuj się z nami