Close

Strona 25 z 28 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 273

Wątek: Pentax FF

Domyślnie

Prostota konstrukcji mechanicznej, brak kłopotów z kalibracją autofocusa, mniej ograniczeń konstrukcyjnych, fpsy...
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conio Zobacz posta
    ...A co do wątku OT, to NX1 jest już pozamiatany, w sensie że NX-2 i kolejnych nie będzie. No i summa summarum, jeśli bezlusterkowce mają mieć gabaryty zbliżone do lustrzanek to jaki jest ich sens istnienia? Więcej fpsów, kręcenie filmów?
    Co do NX1 to doskonale o tym wiem, ale nie zmienia to faktu, że sprzęt pokazuje jakie są możliwości bezlusterkowców. A sens istnienia bezlusterkowców jest. Po pierwsze tak jak w każdym innym systemie oferta powinna być zróżnicowana więc obok tych większych i bardziej ergonomicznych jest też miejsce na maleństwa. Mniejsze mogą być też teoretycznie szkła do bezlusterkowców choć z tym różnie bywa czego przykładem są najnowsze obiektywy pod bagnet FE. Pod bezlusterkowce podepniesz wszystko co dla pasjonatów może być istotne, dla zawodowców pewnie mniej. Nie ma lustra więc nie ma też co za bardzo drżeć. Niby błahostka, ale w D800 chyba sporo osób na to narzekało. Wizjer elektroniczny pewnie dla konserwatystów będzie ciężki do przełknięcia (a takie cuda jak PRO1 to wyjątek od reguły) ale pomimo wad ma też swoje niezaprzeczalne zalety bo można przez niego patrzeć podczas filmowania, bo można mieć w wizjerze symulację tego jak będzie wyglądać zdjęcie, bo w wizjerze jest pełne info z np histogramem, bo są ułatwiacze ustawiania ostrości jak lupka, peaking, bo jest zebra itd. Bo AF hybrydowy jest precyzyjny, bo odchodzą problemy z BF,FF. Bo fpsy, bo mnóstwo nowinek, bo lepsze filmowanie, co chwila nowy soft itd.
    Ekranik w K-1 chyba nie jest taki delikatny na jaki wygląda (od 1:50):

Domyślnie

Nie rozumiem jednego: czemu ten głupi ekranik nie odchyla się tak, jak pierwsze ruchome ekrany w DSLR? Tego nie da się obrócić do przodu! Podobnie jest np. w a6000. Czy ci ludzie powariowali?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Canon 5d2 ma prawie 40% niższą rozdzielczość, ledwie 3 klatki na sekundę, maksymalne ISO 6400 i ma już 8 lat, a mimo tego w tym roku udało się nim zrobić zdjęcie roku WPP. W nocy. Bez lampy. Na najwyższym ISO. W nienajłatwiejszych warunkach. Drut kolczasty. Uchodźcy. Te sprawy.

Myślę, że do sfotografowania I komunii świętej w Krośniewicach pod Kutnem tudzież ślubu w Łańcucie pod Rzeszowem ten Pentax nada się aż nadto.
    Widziałem to zdjęcie i OK na WPP może być ale gdybyś zdjęcia o takiej jakości wręczył klientowi nawet z tej komunii to po sądach by Cię ścigał

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Jest jeszcze w D500
    Miałem na myśli pełnoklatkowe korpusy inaczej to i o D5000+ należałoby wspomnieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof_BB Zobacz posta
    Widziałem to zdjęcie i OK na WPP może być ale gdybyś zdjęcia o takiej jakości wręczył klientowi nawet z tej komunii to po sądach by Cię ścigał...
    Krzysiek, ale na świecie jest wiele zdjęć robionych 5DII, które nie tylko zasiliły domowe albumy komunijne, ale także pojawiły się na okładkach wielu magazynów i w wielu kampaniach reklamowych oraz wypełniły reportażami setki tysięcy stron w gazetach i w necie
    Cytat Zamieszczone przez Krzysztof_BB Zobacz posta
    ...Miałem na myśli pełnoklatkowe korpusy inaczej to i o D5000+ należałoby wspomnieć
    No ale zacytowałeś akurat mój post w którym pisałem ogólnie o korpusach PRO (a nie tylko i wyłącznie pełnoklatkowych). D500 do nich należy a D5000 i jego nowsze odsłony już nie za bardzo.

Domyślnie

Wytrzymałość odchylanego ekraniku:
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Czy po tym "teście" widać jeszcze coś na ekraniku?

Domyślnie

Ciekawe, czy teraz sprzedadzą jakiemuś klientowi ten egzemplarz
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Nie rozumiem jednego: czemu ten głupi ekranik nie odchyla się tak, jak pierwsze ruchome ekrany w DSLR? Tego nie da się obrócić do przodu! Podobnie jest np. w a6000. Czy ci ludzie powariowali?
    Ja za to jakos to rozumiem...ekranik do selfi w puszcze FF ktora malo nie wazy....nie wyobrazam sobie aby ktos walil sobie selfie z D810 lub 5DMIII
    Druga sprawa - wytrzymalosc konstrukcji takiego ekranu...czy tymi DSLRami zrobisz to samo co w filmiku wyzej wrzuconym?

Dla tych co uwazaja ze puszka za droga....porowanie cen przed rabatami:
    -> http://www.bhphotovideo.com/c/search...00&mxp=3000.00

Domyślnie

Istnieje coś takiego jak statyw. Dle wielu osób filmujących aparatami taki ekran byłby o wiele lepszy, a nie byłby w niczym gorszy od tego, co dali w tym Pentaxie.

Strona 25 z 28 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów