Close

Strona 24 z 28 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 273

Wątek: Pentax FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Pewnie, że ma!
    i to od lat przecież...
    właśnie a99 cośtam
    Przeca wiem. Tylko to antyk z 24 Mpx matrycą. Body zupełnie niepopularne. Jak każda z pelnoklatkowych lustrzanek Sony. Ciekawostką jest to, że ich bezlustra FF są popularniejsze. I mają wiele lepsze parametry od ich lustrzanek. Po prostu Sony zupełnie olewa te linie. Choc podobno mają cos wypuścić.
    Zrobili wiele modeli A7. A w lustrzankach FF mają posuchę.
    Chyba niedługo będzie można pisać o 3 systemach lustrzanek FF. Canon Nikon i Pentax.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 20-02-2016 o 00:43
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...Ciekawostką jest to, że ich bezlustra FF są popularniejsze...
    To nie ciekawostka ale chłodna kalkulacja. Czy to się komuś podoba czy nie lustrzanki czeka los dinozaurów.
    ...Chyba niedługo będzie można pisać o 3 systemach lustrzanek FF. Canon Nikon i Pentax.
    Albo będzie można pisać, ale w czasie przeszłym Kto się załapie na pociąg bezlustrzankowy ten zyska, reszta odejdzie w niebyt.

Domyślnie

Jeśli konstrukcja będzie dopracowana, szkła sensowne a uszczelnienia realne, to będzie się sprzedawał. Na jakość zawsze jest miejsce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    To nie ciekawostka ale chłodna kalkulacja. Czy to się komuś podoba czy nie lustrzanki czeka los dinozaurów.
    Albo będzie można pisać, ale w czasie przeszłym Kto się załapie na pociąg bezlustrzankowy ten zyska, reszta odejdzie w niebyt.
    Czyli sadzisz ze Canon i Nikon odejdzie w niebyt a Sony bedzie nr 1?

To nie jest niemożliwe. Jak sie popatrzy na firmy Kodak i Nokia....
    Przegapiły zmiany na rynku.
    Lustrzanki pociągną jeszcze wiele lat. Ale co bedzie za lat 10 i więcej to nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 20-02-2016 o 10:01
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

1999 to sugerowana cena. 9k albo lepiej u nas.
    Drogo. Wiem, że nowość, ale Pentax mocno nie stoi w naszym kraju. Za mniejszy pienieądz można mieć tańsze FF od konkurencji, która ma lepszy rynek wtórny.
    Kilka lat temu i z tą ceną mógłby konkurować z 5DmarkiemII.

Jeszcze Canon pokazał 80D. Przełomu nie ma.

Domyślnie

Czyli sadzisz ze Canon i Nikon odejdzie w niebyt a Sony bedzie nr 1?...
    Sądzę, że nie. Tak jak pisaliśmy sobie w innym wątku. Canon podobno szykuje jakiegoś mocnego bezlusterkowca i chce wejść na serio na ten rynek. Nikon raczej nie pozostanie mu dłużny a jeśli nie to wtedy całkiem możliwe, że oba giganty stracą swoje pozycje.

Co do ceny to gdzieś mi się obiło o oczy 8999 PLN na start.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 20-02-2016 o 11:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    Wg. ceny na pewno...
    Szacun za wrzucenie tego porównania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    niech tylko wyjdzie bezlustro z sensownym AF i robiące wiecej niz 100 fot na jednym aku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    niech tylko wyjdzie bezlustro z sensownym AF i robiące wiecej niz 100 fot na jednym aku
    Co do aku to wymagania masz w sumie niewielkie. Już teraz są bezlustra (np GH4 czy NX1) które na jednym aku robią po 500 fotek wg standaru CIPA co oznacza, że w praktyce da się ich zrobić sporo więcej. Mniej prądożerne sensory, ekraniki czy procki w przyszłości powinny sytuację poprawić. Większe obudowy w sprzęcie PRO (o ile takie powstaną) będą też miały więcej miejsca na większe akumulatorki. No chyba, że wychodzimy z założenia, że ludzkość osiągnęła już kres swoich możliwości. Co do sensownego AFu to zależy co masz na myśli. Dla mnie nowe bezlusterkowce już mają sensowny AF, ale jeśli chodzi Ci o zastosowanie profesjonalne np do sportu to tu także sytuacja dynamicznie się rozwija. W przeciągu kilku lat wykonano tu dobrą robotę i AF jest coraz lepszy (choć pewnie jeszcze nie tak dobry jak w lustrzankach). Spójrz jednak na sprawę z drugiej strony. Niedawno w innym wątku sam się zachwycałeś szybkostrzelnością 1DXII a tu bezlusterkowce mają przecież duży potencjał. Już teraz amatorski przecież sprzęt jak np NX1 potrafi pruć 15fpsów ze śledzeniem a podejrzewam, że na tym się nie kończą możliwości bezluster. Pokrycie niemal całej klatki fazowymi punktami AFu to kolejna zaleta.

Sorki za OT, temat dotyczy K-1, który na papierze jest świetnym sprzętem i jestem bardzo ciekawy czy ktoś z forum go kupi i porówna np do D810.

Domyślnie

Przyznam, że ten Pentax całkiem interesująco się prezentuje. Czas chyba zacząć odkładać kasiorę
    A co do wątku OT, to NX1 jest już pozamiatany, w sensie że NX-2 i kolejnych nie będzie. No i summa summarum, jeśli bezlusterkowce mają mieć gabaryty zbliżone do lustrzanek to jaki jest ich sens istnienia? Więcej fpsów, kręcenie filmów?

Strona 24 z 28 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów