Close

Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 273

Wątek: Pentax FF

Domyślnie

A Limitedy fajne są i basta.
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

System to system, jeśli są 'standardy' to można zbiór akcesoriów uznać za system. Jeśli system jest kompletny to oczywiście lepiej ale definicja nie jest trudna przecież.

Masz mieć (chociaż) po jednym szkle, UWA, standard, tele, makro, poza tym lampę reporterską i wyzwalacz do studyjnych, czy pilot/wężyk spustowy. Jak to masz to masz system. Oprócz tego żeby system był kompletny to przydało by się oczywiście więcej, bo na przykład zoomy, czyli pokrycie ogniskowych od 14 do minimum 300. Minimum, dalej zaczynają się ultratele, i 400, 500, 600 albo takie coś jak grip też byłoby miło je mieć w 'pełnym' systemie.

Ten zresztą błąd popełniło sony wypuszczając bardzo ale to bardzo fajną lustrzankę pełnoklatkową (A99?)
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Sony to nie system, bo nie ma pełnoklatkowej lustrzanki
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Pewnie, że ma!
    i to od lat przecież...
    właśnie a99 cośtam
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Dla kogo? Przecież ten korpus na pierwszy rzut oka miażdży D810 pod niemal każdym względem, nie licząc jakiś subtelnych różnic po przecinku jak Twój argument z wagą. Znacznie niższa cena, znając Pentaxa świetna jakość wykonania, doskonała stabilizacja, znacznie trwalsza migawka, gibany ekrany... no na pewno dla mnie
    Zobaczymy czy Ricoh nie przyciął na kosztach i co wyjdzie z tą świetną jakością wykonania.

Tutaj gibany zaliczasz na plus, a w D750 na minus:
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Kolejny element, który może się zepsuć
    Dla mnie główne minusy - wybór szkieł i AF - tutaj przewaga Nikona jest bardzo duża, gorny ekranik jakiś okrojony . Główne plusy: stabilizacja, być może wykonanie i uszczelnienie.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    AF - tutaj przewaga Nikona jest bardzo duża
    a to juz byly jakies testy porownawcze?

Domyślnie

Ale przecież wiadomo ze nikon będzie lepszy

Domyślnie

Wg. ceny na pewno...

Domyślnie

Nie dopisałeś najważniejszego a według mnie pentax z tego nie zrezygnuje - czyli trybu HypM (o ile on nadal tak sie nazywa)

No... zobaczymy... moze wrócę do pentaka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    Wg. ceny na pewno...
    Jeszcze mi powiedz, ze sam to naskrobales.

Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów