Close

Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 162425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 273

Wątek: Pentax FF

Domyślnie

Mnie tam cieszy to, że Ricoh konkretnie napiera do przodu. Konkurencja na polu FF jest zawsze mile widziana a jeśli podejdą do tematu rozsądnie i sprzęt będzie trwały oraz po dobrym QC to niejeden zmięknie i zmieni logo na puszce.

Co do bezluster, to krążą pogłoski jakoby najkon zakupił całą piaskownicę od szajsunga, coby lekko nadgonić "sukces" osiągnięty z linią 1...

Domyślnie

Ja tam też Pentaksowi kibicuję. Do tej pory robili fajne aparaty.

Domyślnie

Macalem go na photography show w nec'u - bardzo ciezka puszka, d810 z 85 1.8 to motylek

Ekranik a wlasciwie jego mocowanie to straszna lipa.

Z 70-200 gripem, dwiema bareriami i triggerem to napewno nie bedzie sprzet dla dziewczyn.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdebik Zobacz posta
    Macalem go na photography show w nec'u - bardzo ciezka puszka, d810 z 85 1.8 to motylek
    Ekranik a wlasciwie jego mocowanie to straszna lipa.
    Z 70-200 gripem, dwiema bareriami i triggerem to napewno nie bedzie sprzet dla dziewczyn.
    oj Zdebik ty i te Twoje teorie - pamietam je jeszcze z czasow foto.recenzja.pl -> cale forum mialo ubaw

D810 -> 980g
    K-1 ->1010g
    masakra roznica
    Gdyby byla lipa to raczej nie wytrzymalby tego co robili na tych filmikach - chetnie zobacze taki test innych aparatow z uchylnym ekranem w takim razie - masz jakis? -zrobisz?
    czyli rozumiemy ze nie dla Ciebie puszki FF jak D810, 5DMIII czy w/w K-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    oj Zdebik ty i te Twoje teorie - pamietam je jeszcze z czasow foto.recenzja.pl -> cale forum mialo ubaw

D810 -> 980g
    K-1 ->1010g
    masakra roznica
    Gdyby byla lipa to raczej nie wytrzymalby tego co robili na tych filmikach - chetnie zobacze taki test innych aparatow z uchylnym ekranem w takim razie - masz jakis? -zrobisz?
    czyli rozumiemy ze nie dla Ciebie puszki FF jak D810, 5DMIII czy w/w K-1
    Ubaw kazdy ma z Ciebie, wpychasz pentaxa nawet slepemu. Miales k1 w lapach? A ja tak i mowie Ci bedzie bydle ciezkie. Ta rolka z funkcjami tez taka sobie, krecisz zeby wybrac wifi a potem drugie kolo kreciola i wlaczasz... Zoom 70-200 tez wyglada jak dzialo z bismarka. Nie wiem jakie szklo bylo zapiete ale cos dx 24-70 czy cos w kazdym razie male. Kumpel z 810 tez jak wzial do reki mowil, ze wyraznie ciezki zestaw.

To mocowanie ekranu lipne, ale pomacasz go kiedys w sklepie to sam sie przekonasz, bo raczej nigdy go nie kupisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdebik Zobacz posta
    Ubaw kazdy ma z Ciebie, wpychasz pentaxa nawet slepemu. Miales k1 w lapach? A ja tak i mowie Ci bedzie bydle ciezkie. Ta rolka z funkcjami tez taka sobie, krecisz zeby wybrac wifi a potem drugie kolo kreciola i wlaczasz... Zoom 70-200 tez wyglada jak dzialo z bismarka. Nie wiem jakie szklo bylo zapiete ale cos dx 24-70 czy cos w kazdym razie male. Kumpel z 810 tez jak wzial do reki mowil, ze wyraznie ciezki zestaw.

To mocowanie ekranu lipne, ale pomacasz go kiedys w sklepie to sam sie przekonasz, bo raczej nigdy go nie kupisz.
    Nikomu nic nie wciskam na sile patrze realnie Za to raczej Ty hejtujesz wszystko czego Ty nie masz
    Nie - nie mialem jeszcze w rekach - ale pisanie takich glupot ze puszka jes ciezka - gdzie konkurencja podobna ma wage - zero logiki w tym co piszesz i jeszcze niby kolege jakiegos w to wciagasz - chyba tez za bardzo logicznego myslenia kolega nie ma, bo jezeli K-1 wazy 1010g a D810 wazy 980g i niby mowi ze wyraznie ciezki zestaw? z czym? 24-70?
    no to policzmy(dane z fotozakupy):
    jego D810 + N24-70 = 980g + 1070g = 2050g
    K-1 + P24-70 = 1010g + 787g = 1797g
    faktycznie ciezki zestaw - dla kolegi respect!
    Poza tym nie wiedzialem z 24-70 to szklo dx....ja myslalem ze fx...a odpowiednikiem na dx sa 16(17)-50

70-200 mowisz dzialo....na szybko:
    N70-200 -> 209 x 87 mm
    C70-200 -> 200 x 89 mm
    P70-200 -> 203 x 91 mm
    no to fakt - działo ogromne na tle konkurencji takze

Jak bede mial okazje to pomacam ten ekranik - ale nadal czekam az zrobisz test takim sam jak w filmiku wyzej w swoim aparacie
    a czy kupie? raczej Ty o tym nie decydujesz czy zostane w lustrzance APS-C czy uciekne w bezlustra np. Fuji a moze Samsung zrobi come back moze jednak micro4/3....czy moze jednak FF....zycie/czas pokaze
    Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 24-03-2016 o 18:08

Domyślnie

Panowie, lećcie sobie z tymi przepychankami i tabelkami na priva.

Domyślnie

Cena sugerowana przez producenta 8699PLN <<klik>> Z tego co rozumiem to grip jest w gratisie.

Domyślnie

"Model K-1 będzie można kupić z dostępnym w promocyjnej cenie gripem (D-BG6). Sugerowana przez producenta cena detaliczna Pentax K-1 wynosi 8 699 zł."
    Specyficzne masz waść rozumowanie
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Ok, grip półdarmo <<klik>>
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 18-04-2016 o 17:37

Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 162425262728 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów