A Limitedy fajne są i basta.![]()
Szukaj
A Limitedy fajne są i basta.![]()
Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.
System to system, jeśli są 'standardy' to można zbiór akcesoriów uznać za system. Jeśli system jest kompletny to oczywiście lepiej ale definicja nie jest trudna przecież.
Masz mieć (chociaż) po jednym szkle, UWA, standard, tele, makro, poza tym lampę reporterską i wyzwalacz do studyjnych, czy pilot/wężyk spustowy. Jak to masz to masz system. Oprócz tego żeby system był kompletny to przydało by się oczywiście więcej, bo na przykład zoomy, czyli pokrycie ogniskowych od 14 do minimum 300. Minimum, dalej zaczynają się ultratele, i 400, 500, 600 albo takie coś jak grip też byłoby miło je mieć w 'pełnym' systemie.
Ten zresztą błąd popełniło sony wypuszczając bardzo ale to bardzo fajną lustrzankę pełnoklatkową (A99?)
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Sony to nie system, bo nie ma pełnoklatkowej lustrzanki![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Pewnie, że ma!
i to od lat przecież...
właśnie a99 cośtam
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Zobaczymy czy Ricoh nie przyciął na kosztach i co wyjdzie z tą świetną jakością wykonania.
Tutaj gibany zaliczasz na plus, a w D750 na minus:
Dla mnie główne minusy - wybór szkieł i AF - tutaj przewaga Nikona jest bardzo duża, gorny ekranik jakiś okrojony. Główne plusy: stabilizacja, być może wykonanie i uszczelnienie.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Ale przecież wiadomo ze nikon będzie lepszy![]()
Wg. ceny na pewno...![]()
Nie dopisałeś najważniejszegoa według mnie pentax z tego nie zrezygnuje - czyli trybu HypM (o ile on nadal tak sie nazywa)
No... zobaczymy... moze wrócę do pentaka![]()
https://500px.com/Rafal_S Nikon FM2N
Skontaktuj się z nami