Ponieważ wypowiedziałem się w tym wątku jako wieloletni użytkownik Apple (od 6100 do "popielniczki") to czytam sobie ten wątek i chylę czoła przed Waszą wiedzą sprzętowo-techniczną. Poważnie.
Dla mnie komputer ma być szybki, niezawodny i po wyjęciu z pudła i instalacji programów - ma działać stabilnie i szybko. I nie obchodzi mnie to co się dzieje w środku.
Jak czytam o tych różnych opcjach które opisujecie, możliwościach, konfiguracjach to naprawdę trzeba być pasjonatem żeby to wszystko ogarnąć.
Poza tym jestem chyba jakimś wielkim szczęściarzem bo nie mam pojęcia np. o błedach Adobe i innych o których mówicie. Wszystko działa bez zarzutu.
Co do "popielniczki" - to faktycznie mocno zamknięty sprzęt. Ja zdecydowanie wolałem starego MacPRO z końca 2013r gdzie mogę upchnąć 4 dyski i jeden SSD na system.
Przy "kubełku" to tylko zewnętrzne wchodzą w grę - fakt na Thunderbolt ale jednak stoi na biurku dodatkowe pudełko.
Wilk325 - najlepiej przetestuj osobiście taki sprzęt. Ja będę w Polsce od 13 listopada - jakbyś wybrał się do Waw to możemy się umówić i popracujesz sobie na moim japku
Zobaczysz czy Ci pasuje prędkość itp. Obsługi systemu nauczysz się w jeden dzień.
Pozdrawiam. Piotrek
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami