Close

Strona 150 z 239 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Jeszcze nie - nie miałem na to czasu. Za to z D600 wszystko jest ok - działa perfekcyjnie. Zaczynam wychodzić z tym "z papci". Jutro kolejne zlecenie a mi kalibracja np 85 1.8 rozjechała się z poziomu mikroregulacji z -2 na +6. Inne szkła tak samo w kierunku na +, drugie body podobnie. Na tym sprzęcie nie da się pracować. Mam dopiero ok 10 tys przebiegu a już takie problemy!!
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Złe wieści, gdy się okaże, że co parę tysięcy trzeba do serwisu Jedynie nadzieja, że się coś tam w środku w końcu "uklepie", a do tego czasu będą regulować gratis...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FttSniper Zobacz posta
    Ciekawostka u mnie - D800 -tki seria 61xxxxx.. oraz 62xxxxx.. mają problem z utrzymaniem kalibracji AF na stałkach. Wystarczy że zrobię ok 2-3 tys fotek i zmiany do wprowadzenia aby szkła były ostre wynoszą od 2 do 5 punktów w skali mikroregulacji. Zaraz mnie szlag trafi ..
    Kiedy pisałem na forum o takim zachowaniu mojego D800 (kilka miesięcy temu już), mało kto mi wierzył............ mimo tego, że zapewniałem, że mój egzemplarz to nie jedyna sztuka, która cierpi na tą przypadłość. A teraz widzę, że coraz więcej posiadaczy D800 zaczyna o tym pisać.....
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

@FttSniper z tego co pamiętam pierwsze miałeś D600 i później dokupiłeś d800 - którą sobie bardzo chwaliłeś za AF'a w stosunku do D600. Dobrze pamiętam ?

Kurdefelek. Przed latem zamierzam zrobić większe zakupy w tym D800 i mieć w zapasie D600 , trochę się zniechęcam do D800 bo nie chciałbym żeby chodziło gorzej niż D600 która obecnie bardzo dobrze trafia. Jeszcze okaże się że na ślubach z głównym Body będę biegał z D600 a D800 będzie jako zapas.

Trudna sprawa, ja kupując sprzęt zawsze staram się na miejscu zrobić testy i przemyśleć sprawę, w przypadku D800 mam wrażenie że nic nie da przestrzelenie w sklepie, skoro to dopiero po jakimś czasie się ujawnia.

Domyślnie

Rafał chyba jako pierwszy tutaj faktycznie dał nam znać o takim problemie z dość sporym przebiegiem (~80~90k??). Ale o zgrozo, takie świeże przebiegi też się rozregulowywuja... Nie potrafie sobie wyobrazić co tam w środku za chochlik siedzi czyniąc 9000plnów praktycznie bezużytecznymi
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    @FttSniper z tego co pamiętam pierwsze miałeś D600 i później dokupiłeś d800 - którą sobie bardzo chwaliłeś za AF'a w stosunku do D600. Dobrze pamiętam ?
    Tak jako pierwsze body miałem D600, które było zakupione jakoś pod koniec września 2013 - prawie 30 tys przebiegu i czysto na matrycy, 0 problemów - jestem zadowolony.

Kiedy już sprzedaliśmy wszystkie klocki canona pojechałem po 2 sztuki D800 dla siebie i po pierwszych kilkuset zdjęciach poczułem tę moc - AF jest naprawdę tak wydajny jak wszyscy zachwalali - różnica w SŁABYCH warunkach oświetleniowych jest niemal miażdżąca w porównaniu do D600 - warto dopłacić te 2,5 klocka więcej.

Czar prysł po kilku zleceniach, tj po ok 8 tys fotek z repo nie bawiłem się w powiększanie 1:1 i było wszystko ok, później przyszedł czas na wymagający plener gdzie akurat sesję robiła moja żona i jak się okazało wszystkie fotki były kopnięte na tyle że ledwo się udało wyostrzeniem je złagodzić. Mikroregulacja poleciała sobie o kilka punktów do tyłu aby ten problem zniwelować. Teraz dobiłem do każdego body po 1,5-2 tys zdjęć na kolejnych 2 zleceniach i jak się okazało na kolejnym plenerze (za dnia godzina 15:00) musiałem na oko dojechać mikroregulacją o ponad 10 punktów w górę. Jutro mam kolejny ślub i trzęsę gaciami żeby mi się AF nie rozjechał w kościele ... na przygotowaniach i sali juz jakoś da radę z tym powalczyć.
    lovestorymakers.com

Domyślnie

A efektem tego problemu jest robienie 3-4 razy większej ilości fotek "tak na wszelki wypadek". Bo inaczej strach.......... znam to niestety bardzo dobrze
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Jest szansa w jakieś dni tygodnia żeby w ciągu 1 dnia ogarnęli mi obie puszki z regulacją AF ? Mam do stolicy ponad 350km więc mała wycieczka będzie ..
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Dzwoń i się umawiaj- może jednak lepiej serwisowym kurierem podesłać ?
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Czas to pieniądz - jakoś przeboleje ten 1 dzień i dojazd (koszt mały - podtlenek LPG
    lovestorymakers.com

Strona 150 z 239 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów