Close

Strona 100 z 228 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

spróbuje pociągnąć temat- jestem po 3 ślubach. 800ka bez lampy ostrzy super, niestety z lampą sp900 i 700 AF ma juz problem, szczególnie w ciemnej sali i jak sie modele ruszają. 700ka strzelała w punkt, 800ka informuje, ze ostrośc złapana a tu nagle back fokus o jakieś 5metrów...Jeśli robię bez lampy, nawet po ciemku, trafia, z lampa nie trafia. I nie pomaga wyłączanie wspomagania w lampie... Na 10 fotek 6 jest nieostrych... A może to kwestia synchronizacji jakiejś dodatkowej? Wie ktoś co jest grane? Znajomy ma ten sam problem przy D600
    Maciek Chudy
    --------------------------------------------------------------
    D700/D2x/D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciejchudy Zobacz posta
    spróbuje pociągnąć temat- jestem po 3 ślubach. 800ka bez lampy ostrzy super, niestety z lampą sp900 i 700 AF ma juz problem, szczególnie w ciemnej sali i jak sie modele ruszają. 700ka strzelała w punkt, 800ka informuje, ze ostrośc złapana a tu nagle back fokus o jakieś 5metrów...Jeśli robię bez lampy, nawet po ciemku, trafia, z lampa nie trafia. I nie pomaga wyłączanie wspomagania w lampie... Na 10 fotek 6 jest nieostrych... A może to kwestia synchronizacji jakiejś dodatkowej? Wie ktoś co jest grane? Znajomy ma ten sam problem przy D600
    Nie zauważyłem u mnie takiej przypadłości.
    Przed chwilą z ciekawości wyjąłem aparat i sprawdziłem jeszcze raz.
    Exif zachowany.

Pełne zdjęcie

100% crop

Używasz AF-C, czy AF-S?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciejchudy Zobacz posta

U mnie jest to samo i zupełnie nie wiem co z tym dalej robić...
    Ostatnio edytowane przez tinap24 ; 16-09-2013 o 14:19

Smile D800 a AF - działanie

Witam.

Właśnie wczoraj odebrałem D800, choć bardzo się obawiałem iż po tych wszystkich opisach problemów z AF mnie też nie minę, a że już miałem do czynienia z serwisem Nikona, wiem co to znaczy wysłać do nich sprzęt. To z duszą na ramieniu zamówiłem D800.
    Miałem mała przewagę nad kupującymi bo mogłem go sprawdzić przed zakupem.
    Więc wydrukowałem tabelkę do sprawdzanie ostrości i udałem się do sklepu.

Testy wykonałem na obiektywach: Nikkor 12-24 / 2,8, Nikkor 24-70 / 2,8, Sigma 50mm / 1,4
    Wszystkie testy wykonałem na maksymalnym otworze oraz w różnych ogniskowych.

Trochę fotek na inne cele i w różnym oświetleniu.

Jeśli chodzi o ten egzemplarz to działał bezbłędnie, szybko i celnie. Ani razu nie miał problemu z trafieniem w cel, działał szybko, konkretnie i celnie. Wyraźnie widać większą szybkość działania niż na moim starym D700

Więc może ten problem dotyczył pierwszych modeli z serii.

Teraz zostało mi się cieszenie z nowego sprzętu.

Mam nadzieje że to pomoże innym chcącym zakupić ten sprzęt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yarek1971 Zobacz posta
    Nie pomoże.
    W tasiemcu o D800 wiele razy juz napisano że od pewnego czasu D800 jest bez wady AF-a. A cały czas ktoś pyta i pyta. Generalnie te wątki powinny być ostro przesiane przez moderatorów. Jest straszny śmietnik i tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yarek1971 Zobacz posta
    Witam.

Właśnie wczoraj odebrałem D800, choć bardzo się obawiałem iż po tych wszystkich opisach problemów z AF mnie też nie minę, a że już miałem do czynienia z serwisem Nikona, wiem co to znaczy wysłać do nich sprzęt. To z duszą na ramieniu zamówiłem D800.
    Miałem mała przewagę nad kupującymi bo mogłem go sprawdzić przed zakupem.
    Więc wydrukowałem tabelkę do sprawdzanie ostrości i udałem się do sklepu.

Testy wykonałem na obiektywach: Nikkor 12-24 / 2,8, Nikkor 24-70 / 2,8, Sigma 50mm / 1,4
    Wszystkie testy wykonałem na maksymalnym otworze oraz w różnych ogniskowych.

Trochę fotek na inne cele i w różnym oświetleniu.

Jeśli chodzi o ten egzemplarz to działał bezbłędnie, szybko i celnie. Ani razu nie miał problemu z trafieniem w cel, działał szybko, konkretnie i celnie. Wyraźnie widać większą szybkość działania niż na moim starym D700

Więc może ten problem dotyczył pierwszych modeli z serii.

Teraz zostało mi się cieszenie z nowego sprzętu.

Podaj również serię oraz info czy z polskiej dystrybucji, to jeszcze bardziej przydatne będzie...

ps. Mój egzemplarz 610..., również bez wad wcześniej powszechnych, jedynie jeden centralny hotpixel- dystrybucja niemiecka
    Marek

Zakon Fuji

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ale to ma być ciemna sala a nie jasna kuchnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Ale to ma być ciemna sala a nie jasna kuchnia
    Zdjęcie bez lampy. Spójrz w exif i napisz jeszcze raz, że mam jasną kuchnię

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

No tak Ty masz jednak ciemną kuchnię sorry A tak na marginesie jak się robi 100% crop bo szczerze nie wiem?

Domyślnie

Ale, żeby nie było, że robię tylko zdjęcia mojej ciemnej kuchni , zapewniam, że na ślubie, który robiłem, również nie miałem z tym kłopotu. Oczywiście wspomaganie AF w sabinie wyłączone.

Edit
    Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    A tak na marginesie jak się robi 100% crop bo szczerze nie wiem?
    Ja robię tak:

http://img191.imageshack.us/img191/5590/cropxn.jpg
    Ostatnio edytowane przez dem ; 25-04-2013 o 11:22 Powód: crop 100%

Strona 100 z 228 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów