Close

Strona 151 z 239 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

FitSniper, a zdazylo ci sie ze czasem Af w ogole nie zlapal "jezdzil, jezdzil" i nic przewaznie na malo kontrastowej scenie? np. jak ja chce zlapac w punkt laczenie sciany z sufitem to czasem zlapie a czasem w ogole, albo czasem zlapie a w wizjerze widac ewidentnie , ze jest poza ostroscia.
    Fejsbuk Darek Novak

Domyślnie

Pięknie, Panowie - potwierdza się opinia fachowców o tej wydmuszce ze skopaną komorą lustra. To smutne, bo taki sprzęt powinien przynosić kasę a nie wyciągać ją od posiadacza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SligoDarek Zobacz posta
    FitSniper, a zdazylo ci sie ze czasem Af w ogole nie zlapal "jezdzil, jezdzil" i nic przewaznie na malo kontrastowej scenie? np. jak ja chce zlapac w punkt laczenie sciany z sufitem to czasem zlapie a czasem w ogole, albo czasem zlapie a w wizjerze widac ewidentnie , ze jest poza ostroscia.
    Nie miałem z tym problemów - bardziej bym to uznał za naturalne zachowanie przy tak słabo kontrastowym miejscu docelowym dla AF.

Co do samego tematu nie chcę zrażać potencjalnych kupujących do D800 - te body jest świetne w repo i jest warte swojej chorej ceny

Jednak takich problemów jakie są być nie powinno. Na jutrzejsze zlecenie poratowałem się D600-tkami, jasny duży kościół, jasna sala - będzie ok
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Pięknie, Panowie - potwierdza się opinia fachowców o tej wydmuszce ze skopaną komorą lustra. To smutne, bo taki sprzęt powinien przynosić kasę a nie wyciągać ją od posiadacza.
    Pokaż mi proszę wypowiedź fachowca na ten temat.

Domyślnie

Wiesz... myślę że nikt przy zdrowych zmysłach i chcąc być fair wobec siebie i klientów, nie powie że produkty nikona są "dobre",bezproblemowe, można kupić "w ciemno".

Domyślnie

Dobre pewnie są, bezproblemowe raczej nie. Nie znam się, ale na rynku chyba nie ma nic "bezproblemowego", albo inaczej, w każdym produkcje można znaleźć coś, co niektórym nie będzie pasować.

Domyślnie

chłopie tu nie chodzi o to "że komuś nie bedzie pasować" tylko o s********e rozwiązania LUB kontrolę jakości co dla klienta wychodzi na to samo - PROBLEM
    Postaw się w sytuacji osoby kupującej aparat do zarabiania kasy. Niestety rzeczywistość nie jest tak różowa że wszyscy mają zlecenia na tyle dobre żeby kupić 2-3 korpusy. I po 3 miesiącach tłuczenia fot aparat zaczyna szwankować z AF - wysyłasz do serwisu (poprawiają - przyjmijmy tą optymistyczna wersję) i znowu po 2-6 miesiącach AF zaczyna ci siadać. I wyobraź sobie że to się dzieje na jakiś uciekających zdjęciach jak choćby ********e kotlety.
    Ja 80% moich chałtur mogę zrobić na LV i ostrzeniu ręcznym, ale nie reporterkę - chyba że 35mm f5.6 i ustawianie ręczne - da się tylko efekty słabsze niż dziś oczekiwane

Domyślnie

FttSniper;
    jaki masz numer seryjny rozjeżdżającej się puszki?
    .........

Domyślnie

fafniak: Nie przyszło ci do głowy, że może nie chodzi o jakieś wady tylko o pewne nierozwiązane na tą chwilę problemy ? A może problemu nie ma ? Zresztą oceniać coś, na podstawie opinii kilku niezadowolonych użytkowników (Ilu ich jest? 2?) nie jest zbyt rozsądne.

Domyślnie

Wiesz... znasz prawa Murphy'ego ?
    Dwa to nie tylko 2 użytkownicy bo jak przejrzysz trochę sieć to najdziesz więcej kwiatków
    Pomijam już kwestię d600 , 58 1.4 i kilka innych spraw...
    Gdyby było tak że serwis byłby godny zaufania - nie miał bym obaw. Ale miałem doczynienia z serwisem i nei tylko ja mam o tym miejscu złą opinię

Strona 151 z 239 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów