Close

Strona 152 z 239 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rossi_PL Zobacz posta
    Rafał chyba jako pierwszy tutaj faktycznie dał nam znać o takim problemie z dość sporym przebiegiem (~80~90k??). Ale o zgrozo, takie świeże przebiegi też się rozregulowywuja... Nie potrafie sobie wyobrazić co tam w środku za chochlik siedzi czyniąc 9000plnów praktycznie bezużytecznymi
    Ja pisałem już rok temu i też mnie ludzie z błotem mieszali..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Wiesz... znasz prawa Murphy'ego ?
    Dwa to nie tylko 2 użytkownicy bo jak przejrzysz trochę sieć to najdziesz więcej kwiatków
    Pomijam już kwestię d600 , 58 1.4 i kilka innych spraw...
    Gdyby było tak że serwis byłby godny zaufania - nie miał bym obaw. Ale miałem doczynienia z serwisem i nei tylko ja mam o tym miejscu złą opinię
    Tu nawet nie chodzi już o serwis- obawiam się, że babol może być konstrukcyjny, coś jak ta kurząca migawka w d600... Wtedy jedyny "lek na całe zło" to wymiana "czegoś dużego" w body- o czym zdaje się już donosili z usa- albo... wkrótce d810
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

A może problemu nie ma ? Zresztą oceniać coś, na podstawie opinii kilku niezadowolonych użytkowników (Ilu ich jest? 2?) nie jest zbyt rozsądne.
    Wystarczy wpisac w google: D 800 Af i autoupodpowiedz pokazuje nam najczesciej wpisywane do google slowo zwiazane z ta fraza i jest to slowo "PROBLEM" druga podpowiedzia jest AF tune, i potem affected serial numbers. To tego co ludzie szukaja w google na temat d800. Osobiscie rowniez uwazam, ze to b. dobra maszyna, jesli nie ma tej przypadlosciu lub sie jeszcze sie nie objawila.

Dla kogos kto przeglada rowniez inne fora jest oczywistym, ze coraz wiecej uzytkownikow ma z tym problem, i coraz to nowe numery seryjne okazuja sie wadliwe. Nie nakrecam spirali nienawisci do nikona, ale wk… mnie ze placac dosc sporo dostalem cos czym nie moge swobodnie pracowac a co dodatkowo zzera moje nerwy.

Nie miałem z tym problemów - bardziej bym to uznał za naturalne zachowanie przy tak słabo kontrastowym miejscu docelowym dla AF.
    D 700 w dokladnie tym samym miejscu ostrzy w ulamku sekundy , a d800 po przelaczeniu w tryb Live view rowniez.

No tak tylko ze d810 w zaden sposob nie uszczesliwi uzytkownikow d800 ale jakby to zrobili to ok, nawet jesli to ma wygladac na 2 wpadki pod rzad Choc osobiscie nie kupilbym juz bo nie wiadomo co by sie okazalo za rok. I chyba nastepne body jakie wchodzi w gre to D4S
    Ostatnio edytowane przez SligoDarek ; 14-02-2014 o 10:42
    Fejsbuk Darek Novak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SligoDarek Zobacz posta
    Wystarczy wpisac w google: D 800 Af i autoupodpowiedz pokazuje nam najczesciej wpisywane do google slowo zwiazane z ta fraza i jest to slowo "PROBLEM"

D 700 w dokladnie tym samym miejscu ostrzy w ulamku sekundy , a d800 po przelaczeniu w tryb Live view rowniez.
    U mnie takie zachowanie af-a - błąkanie się w mniej kontrastowych scenach- było "ubocznym" objawem rozkalibrowania. Ale nie było to "tylko " przesunięcie mikrokalibracji, ale zupełnie nieprzewidywalne ostrzenie, nawet na bardzo statycznych scenach- typu fota grupowa- gdzie na kilka tylko jedna ostra była. Sprawdzałem wtedy m.in. tak jak Ty, łączenie sufitu i ściany, jakiś włącznik itp. Tam gdzie fuji s3 czy s5 radziły sobie bez zająknięcia, 800ka się wykładała. Po serwisie ostrzy nawet po ciemku na dywaniku samochodowym, więc wyobrażasz sobie jaki tam "kontrast" W każdym razie wczoraj działał OK i trzymam się nadziei, że tak już będzie na lata
    Jednak jak pomyślę, że znów mogą być "jazdy"...

Cytat Zamieszczone przez SligoDarek Zobacz posta
    (...) I chyba nastepne body jakie wchodzi w gre to D4S
    Ty jednak tolerancyjny jesteś Jeśli rzeczywiście problem będzie stały i załatwią go 810ką, to już wolę nawet sony
    ps. Już wkrótce te bezlusterkowce, to może być standard zamiast lustrzanek- tak na marginesie...
    Ostatnio edytowane przez fotomarek_k ; 14-02-2014 o 11:09
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Pewnie zostanę "zjechany" ale i tak zapytam :P używał ktoś oprogramowania serwisowego do d800 które nikon nie oficjalnie udostępnił ponieważ wypuścił na rynek drogie buble?

Domyślnie

Chyba nie ma takiego "nie oficjalnie udostępnionego" oprogramowania.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

jest na pewno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    jest na pewno
    Fakt- nawet tu na forum linki do tego były i długa burzliwa dyskusja Potem temat zamknięto, ale w archiwach da się pewnie odszukać...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

I wróciłem ze zlecenia - efekt po domowej kalibracji był taki że wszystko szlag trafił już w połowie ceremonii, 85 18 @ 1.8 - strzał w dobrym neutralnym świetle na młodą z ok 5m (kontrast bardzo ciemne włosy + jasna cera) - ostrość za każdym razem ok 30cm wcześniej. Zapiąłem 28 1.8 a ten takiego FF dostał że strzelając na 8-10m miałem ostrość kilka osób bliżej - tylko bez powiększania dało się to ukryć. Także chwile później wyciągnąłem z plecaka dwie D600-tki, które trafiały w punkt na tych samych szkłach bez włączonej mikrokalibracji. D800-tki miałem ochotę ro*****ć na ścianie. Wymiękam Panie i Panowie

* D800 tki jako nowe też nie wymagały mikrokalibracji szkieł
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    jest na pewno
    Może podaj chociaż nazwę tego programu. Nie słyszałem o nim

Strona 152 z 239 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów