Close

Strona 50 z 239 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

potwierdzenie przyjecia sprzetu do naprawy przychodzi w ciagu 1-2 dni roboczych od momentu odebrania paczki przez kuriera
    w przeciwienstwie do innych serwisow z ktorych mialem przyjemnosc korzystac (np. UK) na ten dokument trzeba chwileczke poczekac

na maile serwis odpisuje na ogol w podbnym terminie - 1 dzien roboczy
    proponuje po prostu poczekac

aaa i jak dostaniesz pdf z danymi do zalgoowania sie w systemie serwisowym przez www to nie panikuj, jak przy swoich danych zobaczych kraj jako "DE" a nie "PL"

ich system www tak pokazuje, ale wszystko jest ok

Domyślnie

No to ja też się podzielę. Kupiłem dziś D800. Na 85 1.8G wszystko w punkt, na bokach i w centrum. Na 28 1.8G już niestety jest problem, w centrum jest ładnie ale boki (i prawy i lewy) mocny FF. Ustawiłem korekcję na -20 i boki ładnie, z kolei środek już nie Na D7000 ten 28 1.8 potrzebuje korekty, tylko że -20 nie wystarcza :/
    Pytanie do tych co wysyłali - wysyłam dwa korpusy z 28 1.8, lepiej do Polski czy od razu do Dusseldorfu? Nie chcę wysyłać po 2-3 razy i czekać miesiąc na sprzęt.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Decyzja należy do Ciebie.
    W pl kurier przyjedzie i odwiezie sprzęt za darmochę do Niemiec będziesz musiał zapłacić sam.
    Tak poza tym to z tego co piszesz to na bocznych punktach masz BF, ale to szczegół.
    Ja moją sztukę wysłałem do Nikon Polska i wróciła ok.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Tak tak, BF. Czy ktoś wie jakim z jakim kurierem nikon ma podpisaną umowę, DHL dalej? Na stronie nie mogę znaleźć info o tym.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Odnośnie tego 28/1.8 - ja swoje szklo tez w PL kalibrowalem (wyslalem sam obiektyw) i wrociło ok. Tez bylo tak jak piszesz wyzej - centrum ok, boki nadajce sie do sporej korekcji. I to jest problem samego szkla a nie korpusu, bo po podpieciu do D3s efekt identyczny.

Tak, nadal z DHL korzystaja.

Domyślnie

Dzięki Kichu. Może faktycznie to tylko szkło, bo na 85 wszystko ładnie, boki, centrum. Muszę jutro pożyczyć jakiś obiektyw i zobaczyć jak ta lewa strona AFu na szerokim kącie, bo na 85 problemu nie ma.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Zeby zobaczyc czy body ma problem, to wystarczy zrobic zdjecie tym samym szklem normalnie (z uzyciem af fazowego) i na live view. I porownac te klatki.

Tylko warto zrobic to na przemian af/lv ze 3-4 razy z rzedu, bo jak sie raz af zdarzy pomylic to wnioski na podstawie jednej pary zdjeci moge byc mylace.

Domyślnie

Hmm... Na LV ostry obiekt fotografowany, na fazowym ustawia ostrość za obiektem. Czyli pucha do kalibracji.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

a jaki masz nr seryjny - podaj dwie cyfry wlasciwego numeru

pierwsza cyfra to kod regionu - pozniej leca zera - i pozniej wlasciwy numer

Domyślnie

60833**
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Strona 50 z 239 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów