Szukaj
Pisalem kilka postów wyżej.
To byl z mojej strony off topic niepotrzebny bo tu o d800 glownie chodzi, i niestety jest to aparat z wada i to dosc powazna, u mnie sie to jedynie potwierdzilo, a za ta cene chcialbym miec aaparat ze sprawnym AF to nie ulega watpliwosci. Przez pierwsze 8k byl idealny wrecz geniuszniestety tak jak u wielu innych uzytkownikow z czasem okazalo sie ze jest tylko gorzej. Dzis kurier z serwisu nikon go odebral, wszytsko ladnie pienie , dam znac jak to sie skonczylo jesli do mnie wroci
![]()
Fejsbuk Darek Novak
Nie myszkowal i nie miałem tych wszystkich dziwnych nietrafien które występowały nawet w oczywistych sytuacjach gdy focilem af-c d9. Mocno byłem zaskoczony ta roznica w zachowaniu miedzy d9 a d21 na korzyść 21. Af pracował tak jak bym tego sobie życzył, nietrafiienia były głownie wina operatora i sporadycznie gdy nie nadążyl za akcja.
No właśnie czy jest możliwa zmiana ilości pól jakie wykorzystuje 3D z np 51 na 21?
Ciekawostka u mnie - D800 -tki seria 61xxxxx.. oraz 62xxxxx.. mają problem z utrzymaniem kalibracji AF na stałkach. Wystarczy że zrobię ok 2-3 tys fotek i zmiany do wprowadzenia aby szkła były ostre wynoszą od 2 do 5 punktów w skali mikroregulacji. Zaraz mnie szlag trafi ..
lovestorymakers.com
Skontaktuj się z nami