Sam jestem pierwszy w "dowcipkowaniu" - ale nie wowczas, gdy ktos pyta powaznie lub mu na czyms zalezy.
Juz mi "ktos" udzielil rzeczowej odpowiedzi.
Szukaj
Sam jestem pierwszy w "dowcipkowaniu" - ale nie wowczas, gdy ktos pyta powaznie lub mu na czyms zalezy.
Juz mi "ktos" udzielil rzeczowej odpowiedzi.
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
Niektórzy tutaj są po prostu Ę Ą ...i zapomnij ze odpowiedzią najwyżej napiszą cos z pretensjami
Luz.
Pytanie bylo proste, ale ich przeroslo.
Zdarza sie.
Jacek zerknal, napisal i jest OK.
Pamietaj: zeby Polska byla Polska...to oni musza tacy byc.![]()
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
Ja Jacka pytałem prywatne i odpowiedział Mi na każde pytanieWielki Szacun dla Niego
Myślałem że dalej poczytam jeszcze jakieś ciekawostki na temat AF'u - a tu jak ćwierkanie starych bab ...![]()
To napisz cos rownie yntelygentnego, jak poprzednio.
JED, własne gniazdo opluwasz, a sam jęczysz i smęcisz, aż plomby bolą. Więcej luzu, unikniesz wrzodów na żołądku.
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
Panowie, robicie OT. Poczyszczę.
W dodatku atmosfera gęstnieje, że już blisko do zarobienia karteczek.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Poczysc (to tez), bo coraz glupsze wpisy sie tu pojawiaja.
Wracając do tematu af- moje d800 po serwisie jakby nowe życie dostało
I serwis też jakiś inny niż jeszcze niedawno- znam z różnych okresów, więc wiem co piszę. Wszystko odbyło się terminowo, miło i kompetentnie- NAPRAWDĘ.
Przed oddaniem do serwisu- po ok. 10 000 kliknięć, body z Niemiec, seria nowa - af ześwirował tak, że musiałem przestawić na auto afs i jakoś dopstrykać zlecenie. Po sprawdzeniu w różnym oświetleniu i parametrach- m.in. wtedy w trybie Q + VR obiektywu wszystko było "poruszone", a wyłączenie VRu pozwalało na Q zrobić foto "w miarę" - doszedłem do wniosku, że "coś się odkręciło" i oddałem specjalistom. Tam na wstępie dowiedziałem się, że gdyby matryca się odkręciła- co sugerowałem- wtedy aparat wywaliłby error, bo to Panie elektroniczny sprzęt jest...
Po odbiorze terminowym- choć podkreślam, nie NPS i ze względu na okres świąteczny i posiadanie zapasu, nie naciskałem bardzo na pilne- wszystko z optyki co mam, chodzi na wyłączonej precyzyjnej kalibracji- jak trzeba
No, podkręciłbym o 1-2 działki tu i tam, ale... gdy to zrobię i włączam tę "precyzyjną", to wszystko się p....li bardziej i mniej pewnie działaA, jeszcze uważam, że włączenie tych różnych softowych "poprawiajek"- np. dystorsji- powoduje, że foty prosto z puszki są "gorsze technicznie" i częściej wyglądają jak poruszone...
A jeszcze jedno, po serwisie znów jestem w stanie utrzymać czasy- jak na analogu- bez pomocy farmakologii, dopingu, 1/2 stocka itp.
Ps. Wszystko co wyżej subiektywne, ale proponuję- zwróćcie uwagę co macie poustawiane i na sprawy softowo modyfikowane w body, gdy anomalie dostrzegacie...
Ostatnio edytowane przez fotomarek_k ; 24-01-2014 o 19:57
Marek
Zakon Fuji
Skontaktuj się z nami