Close

Strona 147 z 239 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Godzina 20:21 dalszym ciągu działa
    D 800, N 70-200/2,8 , N 24-120/4, SB 800

Okaż serce małej Zuzi, każda złotówka jest ważna www.rozszczep.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skerad Zobacz posta
    Godzina 20:21 dalszym ciągu działa
    I dziś jeszcze działa - ja także ściągnąłem i otrzymałem klucz licencyjny...

Wracając jednak do d800. Nie pamiętam jaki numer seryjny ma moja 800-tka - aparat kupiłem w ABFoto w sierpniu 2013 r. W puszcze wszystko śmiga jak należy, ostrzy na wszystkich punktach ( przebieg ok 7k klapnięć)

Z duszą na ramieniu szedłem do sklepu. Tam był tylko jeden egzemplarz, panie sprzedające nie pozwoliły mi nawet klapnąć 1 raz migawką - więc dokonałem zakupu w ciemno. Okazało się po przyjeździe do domciu, że wszystko jest OKI. Gdyby było inaczej, powrót do sklepu, protokół niezgodności towaru z umową, puszkę zostawiam i czekam na naprawioną. Żadnego wysyłania na gwarancji do serwisu... skoro mi sprzedawca nie pozwala sprawdzić, to niech się z tym buja...

Czytając dyskusję na temat info i teorii pojawiających się w wątkach takich jak ten - człowiek faktycznie nabiera obaw, że wymarzony sprzęt może okazać się bublem, bo przecież wszyscy tylko wciąż narzekają, a jak nie wszyscy to większość. Dla równowagi zamieszczam swoją opinię, iż chyba jednak Nikon coś tam poprawił, bo co raz to mniej słyszy się o dolegliwościach 800-tek z AF-em. Cała reszta to już tylko bajka, a ewentualne wadliwe egzemplarze trafiają się zawsze i wszędzie nawet w Mercedesach za setki tysięcy. Każdy z nas oczekuje jednak, że płacąc niemałe pieniądze za jakiś sprzęt, otrzyma to za co zapłacił. Użeranie się z serwisem czy sprzedawcą, który uważa, że po sprzedaży problem go nie dotyczy to już zupełnie inny problem.
    Przyjmując do wiadomości, że wielu z nas borykało się z wadliwym sprzętem nikona, to sprawna 800-tka w ręku jest czystą przyjemnością, z której można wyciągnąć bardzo wiele i da ona dużo radości "szczęśliwemu" użytkownikowi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soniq2 Zobacz posta
    I dziś jeszcze działa - ja także ściągnąłem i otrzymałem klucz licencyjny...

Wracając jednak do d800. Nie pamiętam jaki numer seryjny ma moja 800-tka - aparat kupiłem w ABFoto w sierpniu 2013 r. W puszcze wszystko śmiga jak należy, ostrzy na wszystkich punktach ( przebieg ok 7k klapnięć)

Z duszą na ramieniu szedłem do sklepu. Tam był tylko jeden egzemplarz, panie sprzedające nie pozwoliły mi nawet klapnąć 1 raz migawką - więc dokonałem zakupu w ciemno. Okazało się po przyjeździe do domciu, że wszystko jest OKI. Gdyby było inaczej, powrót do sklepu, protokół niezgodności towaru z umową, puszkę zostawiam i czekam na naprawioną. Żadnego wysyłania na gwarancji do serwisu... skoro mi sprzedawca nie pozwala sprawdzić, to niech się z tym buja...

Czytając dyskusję na temat info i teorii pojawiających się w wątkach takich jak ten - człowiek faktycznie nabiera obaw, że wymarzony sprzęt może okazać się bublem, bo przecież wszyscy tylko wciąż narzekają, a jak nie wszyscy to większość. Dla równowagi zamieszczam swoją opinię, iż chyba jednak Nikon coś tam poprawił, bo co raz to mniej słyszy się o dolegliwościach 800-tek z AF-em. Cała reszta to już tylko bajka, a ewentualne wadliwe egzemplarze trafiają się zawsze i wszędzie nawet w Mercedesach za setki tysięcy. Każdy z nas oczekuje jednak, że płacąc niemałe pieniądze za jakiś sprzęt, otrzyma to za co zapłacił. Użeranie się z serwisem czy sprzedawcą, który uważa, że po sprzedaży problem go nie dotyczy to już zupełnie inny problem.
    Przyjmując do wiadomości, że wielu z nas borykało się z wadliwym sprzętem nikona, to sprawna 800-tka w ręku jest czystą przyjemnością, z której można wyciągnąć bardzo wiele i da ona dużo radości "szczęśliwemu" użytkownikowi....
    dla równowagi to i ja tu pisałem...zjedli mnie zaraz ktoś Ci odpisze że masz go za krótko..i jeśli jest teraz dobry to ..pewnie za miesiąc ..dwa...odlecą gumy..i AF zacznie błądzić...
    pozdrawiam
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saron Zobacz posta
    dla równowagi to i ja tu pisałem...zjedli mnie zaraz ktoś Ci odpisze że masz go za krótko..i jeśli jest teraz dobry to ..pewnie za miesiąc ..dwa...odlecą gumy..i AF zacznie błądzić...
    pozdrawiam
    To jeszcze, ja dla równowagi
    Mój z lipca 2013. Ponad 10k I też wszystko śmiga
    Ostrzy super każdy punkt, a gumy i farba na swoim miejscu seria 610.
    Poprzedni d800 to był dramat z lipca 2012 seria 603.

Domyślnie

Mój d800, kupiony w październiku 2012 roku, działa jak należy. Był na kalibracji w serwisie, na początku swojego "życia" i od tego czasu działa dobrze. Przelot ok. 16 tys. Szkła, głównie stałki 1.8G.

Domyślnie

Czy w d800 w trybie FX zapis w formacie RAW jest możliwy z inną rozdzielczością niż 7360 x 4912?
    Bo chyba w trybie 1.2x z rozdzielczością 6144 x 4080 można?
    D800 ma czułość AF od -2 do +19 EV? Bo na Fotopolis podają od -1 do +19 EV
    Było600, 35 f1.8G, 50 f1,4G, 85 f1,8D, 16 f2.8 fisheye, 2xSB 900
    Zostało: D7100, S18-35 f1., Metz 48

Domyślnie

W AF w D800 denerwowaly mnie 2 rzeczy, a mianowicie bardzo duza wrazliwosc na nie wystarczajacy kontrast co skutkowalo pudlem oraz te ciagle " pykanie " AF, ktoregp efektem byly rowniez w wiekszosci przypadkow pudla. I jest to wedlug mnie z pewnoscia do poprawienia w nastepcy.
    Uzywajac teraz D4 w takich samych scenach widze te roznice bardzo wyraznie.
    A moze jest to zamyslone dzialanie ze strony N aby za bardzo nie zblizyc D800 do D4?
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Ja u siebie w D800 jak focilem w trybie dynamicznym zauwazylem, ze te wszystkie myszkowania, skakanie, pykanie przechodzilo kiedy z trybu 9pktowego przechodzilem na 21pkt. Zupelnie inny aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Ja u siebie w D800 jak focilem w trybie dynamicznym zauwazylem, ze te wszystkie myszkowania, skakanie, pykanie przechodzilo kiedy z trybu 9pktowego przechodzilem na 21pkt. Zupelnie inny aparat
    O cholewcia, ciekawe spostrzezenie. I mowisz ze jak zlapal to zlapal, bez tego pykania?
    Ja niestety nigdy nie uzywalem 21 pkt, a w 95% przypadkow 1 pkt i sporadycznie 9pkt.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie D800 Af

Tak. Nie myszkowal i nie miałem tych wszystkich dziwnych nietrafien które występowały nawet w oczywistych sytuacjach gdy focilem af-c d9. Mocno byłem zaskoczony ta roznica w zachowaniu miedzy d9 a d21 na korzyść 21. Af pracował tak jak bym tego sobie życzył, nietrafiienia były głownie wina operatora i sporadycznie gdy nie nadążyl za akcja.

Strona 147 z 239 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów