Close

Strona 137 z 239 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 2387

Wątek: D800 Af

Oszczędny w słowach Awatar JanTarn1
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

"Czy jeśli sprzet jest używany inaczej niż powinien to czy będzie działał idealnie? Czy amatorzy używają sprzetu tak jak profesjonaliści? O tym, że niektórzy używają aparatów nie tak jak się powinno to jestem pewien - np źle trzymają aparat z obiektywem."

Szanuję cudze zdanie. Jak widzę podobna dyskusja toczy się o Df. Mnie powoli już nawet dyskusja o sprzęcie Nikona przerasta. Jako kompletny amator tylko z boku sobie pooglądam dokąd to prowadzi.

Domyślnie

w kwestii celowania srodkiem szkla i trafiania/nie trafiania af nie ma znaczenia czy fx czy dx - liczy sie tylko gestosc pikseli, doskonale to bylo widac jak dawno temu sprawdzaliśmy z ciekawości z wilkiem osiagi 300/2.8 vr z konwerterami na d300, d3 i d3x - i najslabiej bylo pod wzgledem rozdzielczosci pod d300 właśnie

Domyślnie

Jest takie przyslowie: " Im dalej w las tym wiecej..... "
    Kiedys w poczatkowych latach istnienia tego forum, ludzie pytali o podstawowe informacje zwiazane z fotografia. Teraz ludzie sie obkuli i szukaja szcegolikow, kazdej nawet najdrobniejszej wady.
    Tak to jest, postep idzie a z nim i wady i zalety. I beda niekonczace sie pytania.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

generalnie czytając to forum i biorac wszystko doslownie można dojść do wniosku ze każdy aparat jest do niczego, podobnie z obiektywami ale biorac na to poprawke mozna przeczytac wiele naprawde sensownych uwag odnosnie zachowania danego szkła czy body... tylko nie nalezy do wszystkiego podchodzic bezkrytycznie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    generalnie czytając to forum i...mozna przeczytac wiele naprawde sensownych uwag odnosnie zachowania danego szkła czy body... tylko nie nalezy do wszystkiego podchodzic bezkrytycznie...
    no właśnie, takie oddzielenie ziarna od plew tutaj okazuje się znacznie trudniejsze. Teorii spiskowych tysiąc, a tych
    realnych kilka.

Domyślnie

Mam wrażenie że konstrukcja i oprogramowanie maksymalizujące osiągi i stabilną sensora pracę AF jest trudniejsza niż może się większości wydawać. Zwródźcie uwagę jak długo eksploatowane są sensory AF ? Mullticam1000 zadebiutował w d200 w 2005r i od tego jest cały czas wykorzystywany w różnych body, multicam3500 pierwszy raz pokazano na premierze D300/d3 w 2007r, jest montowany nadal i jeszcze kilka lat będziemy obserwować jego różne mutacje w kolejnych DSLRach. Przez ten czas zmieniło się niemal wszystko co elektroniczny w aparatach, nawet zasilanie ma krótszy żywot.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

I jak tu nie kochać D 800 po takiej prezentacji : http://www.youtube.com/watch?v=W6rDL1GwbLc#t=33
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    .. Zwródźcie uwagę jak długo eksploatowane są sensory AF ? ... multicam3500 pierwszy raz pokazano na premierze D300/d3 w 2007r, jest montowany nadal .
    Właśnie. I to wg mne jest rzecz do uaktualnienia jak najszybciej. Bo matryca, fps itd - jest OK. Ale punkty krzyzowe po bokach, większa czułość i precyzja (po bokach) to jest jedna z niewielu istotnych rzeczy do zmodyfikowania.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tak sobie czytam ten wątek i skłaniam się ku temu, ze najbliżej prawdy jest kichowi. To nie jest tak, że firma jest nieomylna i ma tyle kasy, że na pewno wszystko jest na tip-top. NASA wysyłała wahadlowce w kosmos i ludzie nie wracali na ziemie, bo odkleiła się jedna łatka z poszycia. Ba, kiedys w historii była taka sytuacja, ze rakieta wysylana w kosmos spadła/spłonęla, bo Europejczycy podawali koordynaty w cm, a Amerykanie (stworzyli taki zespol) w calach itd.
    Z tego wynika jeszcze jedna rzecz: Jacek może być rzecznikiem prasowym Nikona

Domyślnie

Gdyby rzecznik prasowy mówił to co ja o D600 to by mnie zwolnili
    Nie uważam firmy za nieomylną. A już w ogóle polityka jaką prowadzi trochę mnie dziwi (nikon 1 itd), ale wiadomo, że w kwestii polityki to każdy ma inne zdanie
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 137 z 239 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów