Zalozylem konto, znalazlem hosta, wybralem termin, dokonalem rezerwacji (poprzez serwis airbnb wszystko), zaplacilem przez paypala. Bardziej szczegolowe informacje (o ktorej zamierzam wpasc itp) uzgadnialem mailowo juz z wlascicielem (rowniez poprzez serwis). Oprocz tego dostalem od niego namiar na pryw tel w razie gdybysmy sie mineli albo mieli problem z namierzeniem. Stad numer amerykanski jest przydatny, choc nie wiem czy koniecznie trzeba wydawac 100 dolcow jak ktos tam proponuje - ja kupilem startupa za 30 i przez 2 tyg do zalatwiania takich wlasnie spraw mi wystarczyl. Zawsze w razie "w" (host nie odbiera tel, nie ma go w domu) mozesz zadzownic do BOK airbnb, a oni staraja sie rozwiazac problem (jak to dziala w praktyce to nie wiem, bo nie musialem korzystac).
Ogolnie nie ma czegos takiego jak meldowanie sie o okreslonej godzinie, wszystko do dogadania i wlasciciele nie robia akcji typu o 12 musisz wyjsc.
Kolejna podpowiedz -ja nie wybieram hostow, ktorzy nie maja zadnych opinii. Teraz widze, ze jest nawet jakas specjalna weryfikacja hosta i zdjec wstawianych do serwisu (w 2011 roku nie bylo takich wodotryskow).
Ja polecam - w hostelu takich jak ty czy ja jest tysiace i nikt nie za bardzo sie z toba patyczkuje, poza tym po tym jak kiedys w 8mixbed dormirze trafila mi sie ekipa brudasow co nie zmieniala ubrania od tygodnia, to mi sie odechcialo. W dodatku co chwile ktos wchodzi albo wychodzi i nie idzie sie wyspac (chyba, ze wracasz na bani to ci to lotto

). Tu natomiast masz swoje lozko, spokoj, czyli generalnie jestes w stanie zebrac sily na kolejny dzien zwiedzania.
Skontaktuj się z nami