Na zakupu możesz udać się do:
888 Manhattan Avenue
Brooklyn, NY 11222
Szukaj
Na zakupu możesz udać się do:
888 Manhattan Avenue
Brooklyn, NY 11222
^^ no to nie mam pytań, jak jest Biedra to już masz wszystko!
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Powiem co wiemNie byłam w NY, ale wiem że tam najlepiej poruszać się metrem. Za miesięczną kartę płaci się aktualnie 112 $, a za 7 dniową 30$, także nie jest źle.
Taxi ? na start jest chyba 2,50 $, a potem ok. 50 centów za 1 milę.
Gdzie mieszkać? Ja pewnie szukałabym na Booking.com, wpisałabym referencje w ustawieniach - gdzie chcę mieszkać i za ile. Jak już ktoś tu wspomniał wyżej - rzeczywiście najlepszą lokalizacją wydaje się być Brooklyn, głównie ze względu na położenie, ale nie bez znaczenia jest również fakt, że masz wtedy możliwość łażenia z Nikonem pośród typowych brooklyńskich kamienic i robisz foty jak marzenie
Polecam:
https://www.airbnb.pl/locations/new-...ooklyn-heights
I choć 'ludowe' przysłowie mówi, że 'ciężko jest patrzeć jak komuś spełniają się twoje marzenia', to szczerze z głębi serducha życzę jak najbardziej udanej wizyty w NY i samych pięknych klatek, na które -nawiasem mówiąc- na forum czekam(y).
pzdr.
nikona mam.
Najtańsze bilety to przez Flysiesta i Fly4free.
Ja trafiłem Wrocław - Londyn - Nowy Jork za 840 z opłatami w obie strony![]()
Czarny pasek na żółto haftowany
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
A ja za 2500 i tez bylo tanio.
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
![]()
Aż się chyba specjalnie przejdę i pstryknę fote
Bilet tygodniowy to już pewnik, pierwsza rzecz na którą wydam $.
Co do noclegu - już zarezerwowany, przez AirBnb, w Północnym Brooklynie, dość blisko Manhattanu. Za 7 nocy zapłaciłem...730złNie mam apartamentów, tylko współdzielony pokój 2osobowy. Małe mieszkanko, z opinii wynika, że jest całkiem w porządku. Ja nie mam dużych wymagań, a mój portfel aż zatańczył z radości. Dzięki wielkie dla kolegi locos za pomoc przy ogarnięciu tematu
Nie ma w ogóle porównania jeśli chodzi o ceny do hosteli. Jakby ktoś chciał skrajnie budżetowo to trafiłem nawet na oferte 70zł/noc, tyle, że w okolicach Bronxu. Za 150-160zł można mieć osobny, pojedynczy pokój na Brooklynie więc no... Ciężko przebić takie oferty.
Dzięki za życzeniaPostaram się sporo pofocić i pokazać zdjęcia, może jakąś małą relacje z całości, bo widzę, że to nie tylko moje marzenie było zobaczyć NY
Dzięki!
Za bilet zapłaciłem chyba ok 840zł po przeliczeniu. Warszawa - Frankfurt - Nowy Jork i w drugą stronę. Kupowałem przez jakiegoś norweskiego pośrednika, lot do stanów jest przez United Airlines. Całość trafiona na fly4free.
To pewnie ta sama promocjaKiedy lecisz?
Jakbym teraz miał coś kupować to brałbym to:
http://www.fly4free.pl/nowy-jork-kos...y-za-1591-pln/
Razem z przelotem do i z Barcelony na bank się w 2tys zł zamknie.
Nie wnikałem czy to promocja czy błąd przy kupowaniu. Była podana cena, kupiłem bilet, przyszedł e-ticket i tyle. Jeśli błąd to mogli anulować, nie anulowali no to cóż - to ich sprawa/strata. Ja się tylko cieszę
Tak czy siak na następny dzień była kolejna akcja, w okolicach 1000zł można było spokojnie kupić (Hawaje chyba po 1600?), na innej stronie, u innego przewoźnika. Wyżej podałem kolejną okazje - jak widać trafią się co jakiś czas dobra cena na takie loty.
Ostatnio edytowane przez morzon ; 31-01-2014 o 15:19
Skontaktuj się z nami