Nieee... To portretówka pod mały obrazek.
Szukaj
Nieee... To portretówka pod mały obrazek.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Panie / Panowie. Krótkie pytanie i mam nadzieję krótka odpowiedź.
Jaki obiektyw / obiektywy Waszym zdaniem są NAJLEPSZE w sensie jakości obrazowania dla SONY NEX ? Interesują mnie szkła będące odpowiednikami 24 mm, 35 mm, 50 mm w rozumieniu pełnej klatki. Dziękuję za odpowiedź.
Nie trzeba szeroko rozpisywać się, ewentualne testy znajdę na necie. Interesuje mnie opinia osób posiadających te obiektywy. Dziękuję i z góry przepraszam poirytowanych moim pytaniem![]()
Panerai vel Eliot Capone
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Nie chodziło mi o straty w szerokości kadru, a w jakości detalu odległego od centrum. Nawet na moich samplach widać, co się dzieje z gałązkami, które po defiszowaniu lądują w rogach kadru. Rektalinearyzacja robi z nich trzy razy grubsze, ale i mało ostre badyle... niech szlag tego Talesa z tym całym jego twierdzeniem...
Xianxiong daj no wreszcie rekt. 10mm f/4 albo f/5.6
Samyang zapowiedział i pozkazał prototyp 10/2,8 pod cropa ale najpierw wypuścił 16/2,0.
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Jak 10/2.8 ma być wydany w formule 16/2, to niech sobie Ciamciang daruje, a nawet spada na drzewo.
Nie wiem, ale czasem czuję się jak dziwak, który chce małych szkieł w ogóle, a do małych body w szczególe. Ludzie podpinają do Nexów niemałe szkła od lustrzanek przez nie takie znowu małe adaptery i uważają, że wszystko jest w porządku. Chyba faktycznie dziwny jestem.
Skontaktuj się z nami