Close

Strona 794 z 2397 PierwszyPierwszy ... 29469474478479279379479579680484489412941794 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 931 do 7 940 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Nieee... To portretówka pod mały obrazek.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Panie / Panowie. Krótkie pytanie i mam nadzieję krótka odpowiedź.
    Jaki obiektyw / obiektywy Waszym zdaniem są NAJLEPSZE w sensie jakości obrazowania dla SONY NEX ? Interesują mnie szkła będące odpowiednikami 24 mm, 35 mm, 50 mm w rozumieniu pełnej klatki. Dziękuję za odpowiedź.
    Nie trzeba szeroko rozpisywać się, ewentualne testy znajdę na necie. Interesuje mnie opinia osób posiadających te obiektywy. Dziękuję i z góry przepraszam poirytowanych moim pytaniem
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Panie / Panowie. Krótkie pytanie i mam nadzieję krótka odpowiedź.
    Jaki obiektyw / obiektywy Waszym zdaniem są NAJLEPSZE w sensie jakości obrazowania dla SONY NEX ? Interesują mnie szkła będące odpowiednikami 24 mm, 35 mm, 50 mm w rozumieniu pełnej klatki. Dziękuję za odpowiedź.
    Nie trzeba szeroko rozpisywać się, ewentualne testy znajdę na necie. Interesuje mnie opinia osób posiadających te obiektywy. Dziękuję i z góry przepraszam poirytowanych moim pytaniem
    Jeżeli AF to

1. Zeiss 16-70/4
    2. Zeiss 24/1.8
    3. Sony 35/1.8

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Dziękuję. Wystarczy.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Jeżeli AF to

1. Zeiss 16-70/4
    Ciekaw jestem jak się ma obrazek z e16/2.8 na f4 i po przymknięciu do tych 16mm z zeissowego zooma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta

Można prostować, ale nie będę Was oszukiwał - duże straty. Jak zastępnik UWA tylko dla umiejętnie dobranych kadrów i/lub bez przesadzania z wielkością formatu wyjściowego.

Prostowanie profilem Samyanga 8/3.5 na Canonie. Efektywną ogniskową po prostowaniu szacuję na mniej więcej 10mm.
    Na Canonie kadruje się Samyangiem o wiele łatwiej - mając aparat obsługiwany przez Magic Lantern można w LiveView właczyć podgląd defiszowania, który mimo że nie jest w 100% odpowiadający efektowi późniejszej obróbki to jednak pozwala skuteczniej kadrować.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Na Canonie kadruje się Samyangiem o wiele łatwiej - mając aparat obsługiwany przez Magic Lantern można w LiveView właczyć podgląd defiszowania, który mimo że nie jest w 100% odpowiadający efektowi późniejszej obróbki to jednak pozwala skuteczniej kadrować.
    Nie chodziło mi o straty w szerokości kadru, a w jakości detalu odległego od centrum. Nawet na moich samplach widać, co się dzieje z gałązkami, które po defiszowaniu lądują w rogach kadru. Rektalinearyzacja robi z nich trzy razy grubsze, ale i mało ostre badyle... niech szlag tego Talesa z tym całym jego twierdzeniem...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Xianxiong daj no wreszcie rekt. 10mm f/4 albo f/5.6

Domyślnie

Samyang zapowiedział i pozkazał prototyp 10/2,8 pod cropa ale najpierw wypuścił 16/2,0.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Jak 10/2.8 ma być wydany w formule 16/2, to niech sobie Ciamciang daruje, a nawet spada na drzewo.

Nie wiem, ale czasem czuję się jak dziwak, który chce małych szkieł w ogóle, a do małych body w szczególe. Ludzie podpinają do Nexów niemałe szkła od lustrzanek przez nie takie znowu małe adaptery i uważają, że wszystko jest w porządku. Chyba faktycznie dziwny jestem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 794 z 2397 PierwszyPierwszy ... 29469474478479279379479579680484489412941794 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów