Close

Strona 26 z 44 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Tamron nie bije zresztą Tokiny na głowę, tylko w jest lepszy w rogach - w centrum Tokina uzyskuje całkiem niezłe rozdzielczości.
    Przy 2,8 w zakresie 16-24 mm jest niezbyt ciekawie nawet w środku kadru, a na brzegach kiepściutko.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubekch Zobacz posta
    Stwierdzenie "bicia na głowę" było cytatem z wczesniejszych wypowiedzi jak to Tamron bije Tokinę na głowę.
    A ktorej to konkretnie wypowiedzi, bo ja takiej nie widzę.
    To stwierdzenie to jest tylkko Twoje stwierdzenie:
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=243
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    No solidna konstrukcja tez ma znaczenie,wykonanie,to czy lapie z czasem luzy..
    No tu niestety w przeciwieństwie do "klasycznych" konstrukcji w rodzaju ATX 270 proII, ktore mechanicznie przewyższaly analogiczne obiektywy Nikona i Canona, Tokina nie ma sie za bardzo czym pochwalic - daleko jej do Nikkora 17-55/2,8, czy nieco mniej solidnego Canona 17-55/2,8.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Przy 2,8 w zakresie 16-24 mm jest niezbyt ciekawie nawet w środku kadru, a na brzegach kiepściutko.
    ok. 2000 LW/PH - bez rewelacji, ale całkiem znośny wynik.

wojteh
    Gość

Domyślnie

zaczynam błądzić zupełnie nie wiem czego dotyczy ten wątek ... dlaczego nie chcecie poczekać na inne testy np optycze i fotopolis maja z tego co słyszałem już po sztuce ....

a najbardziej denerwuje mnie to iż kolega parę postów wyżej mówił ze już ma ten obiektyw a fotek nie pokazał nie mogą być tak złe
    Ostatnio edytowane przez wojteh ; 09-06-2007 o 16:39

Domyślnie

Ale wiesz testy Fotopolis są jeszcze ciekawsze... Ocenili wyżej N 18-70 niż T 17-50 i S 17-70... Optyczne też dostają tylko 1 egzemplarz do testów. tak jak photozone..
    D800E | MB-D12 | N 24-70/2.8 | N 50/1.8G | N 70-200/2.8G VR | SB-700 | Manfrotka 190 PROB|

Domyślnie

...a Optyczni Tokinę podepną do Nikona więc też na wiele bym nie liczył
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    ok. 2000 LW/PH - bez rewelacji, ale całkiem znośny wynik.
    Przy 2100-2150 LW/PH Tamrona - tak sobie, o brzegach kadru nie wspomnę.Wszystko wskazuje na to, że Tokina 16-50/2,8 to obiektyw niestety optycznie nieco słabszy od Sigmy 18-50/2,8 i jeszcze bardziej od Tamrona 17-50/2,8, za to wyraźnie droższy.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Na cyberfoto wlasciciel Tokiny opisal ja mianem kita za 2 tysiace ale moze ma slaby egzemplarz...
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Przy 2100-2150 LW/PH Tamrona - tak sobie, o brzegach kadru nie wspomnę.
    O Brzegach nie wspominaj - cudów nie ma

Czasem rozdzielczość w testach wychodzi wysoka, a w prakyce jest mydło i spada kontrast - prawdopodobnie wynika to z astygmatyzmu. Dawniej testy MTF to uwzględniały i wartości były uśredniane, może teraz robi się to bardziej po pratyzancku.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 09-06-2007 o 21:24

Strona 26 z 44 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów