Szukaj
A ktorej to konkretnie wypowiedzi, bo ja takiej nie widzę.
To stwierdzenie to jest tylkko Twoje stwierdzenie:
http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=243
Pozdrawiam:
Andrzej
No tu niestety w przeciwieństwie do "klasycznych" konstrukcji w rodzaju ATX 270 proII, ktore mechanicznie przewyższaly analogiczne obiektywy Nikona i Canona, Tokina nie ma sie za bardzo czym pochwalic - daleko jej do Nikkora 17-55/2,8, czy nieco mniej solidnego Canona 17-55/2,8.
Pozdrawiam:
Andrzej
zaczynam błądzić zupełnie nie wiem czego dotyczy ten wątek ...dlaczego nie chcecie poczekać na inne testy np optycze i fotopolis maja z tego co słyszałem już po sztuce ....
a najbardziej denerwuje mnie to iż kolega parę postów wyżej mówił ze już ma ten obiektyw a fotek nie pokazałnie mogą być tak złe
![]()
Ostatnio edytowane przez wojteh ; 09-06-2007 o 16:39
Ale wiesz testy Fotopolis są jeszcze ciekawsze... Ocenili wyżej N 18-70 niż T 17-50 i S 17-70... Optyczne też dostają tylko 1 egzemplarz do testów. tak jak photozone..
D800E | MB-D12 | N 24-70/2.8 | N 50/1.8G | N 70-200/2.8G VR | SB-700 | Manfrotka 190 PROB|
...a Optyczni Tokinę podepną do Nikona więc też na wiele bym nie liczył![]()
![]()
![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Przy 2100-2150 LW/PH Tamrona - tak sobie, o brzegach kadru nie wspomnę.Wszystko wskazuje na to, że Tokina 16-50/2,8 to obiektyw niestety optycznie nieco słabszy od Sigmy 18-50/2,8 i jeszcze bardziej od Tamrona 17-50/2,8, za to wyraźnie droższy.
Pozdrawiam:
Andrzej
Na cyberfoto wlasciciel Tokiny opisal ja mianem kita za 2 tysiace ale moze ma slaby egzemplarz...
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
O Brzegach nie wspominaj - cudów nie ma
Czasem rozdzielczość w testach wychodzi wysoka, a w prakyce jest mydło i spada kontrast - prawdopodobnie wynika to z astygmatyzmu. Dawniej testy MTF to uwzględniały i wartości były uśredniane, może teraz robi się to bardziej po pratyzancku.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 09-06-2007 o 21:24
Skontaktuj się z nami