Close

Strona 610 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11051056060060860961061161262066071011101610 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 091 do 6 100 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dla mnie wizjer w lustrzance jest ostatnią rzeczą, która przemawiałaby na jej korzyść. Właściwie jest to jedna z pierwszych rzeczy przemawiająca na jej niekorzyść. W porównaniu do EVF ciemny, nie odzwierciedlający ekspozycji zdjęcia, duży gabarytowo, komplikujący konstrukcję aparatu i obiektywów, dodający niepożądane efekty dźwiękowe do pracy migawki. Zalety? Hmm... Płynność obrazu, nic poza tym.
    Jasne, wizjer EVF i AF w Twoim aparacie doskonale się uzupełniają ... ale są najlepsze na świecie, bo są z Twojego aparatu.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeden lubi fiołki, drugi jak mu nogi śmierdzą. Dla mnie aparat to nie jest urządzenie służące do zarejestrowania obrazu przy użyciu tylko jednego palca i możliwie jak najmniejszej aktywności mózgu. Sprawia mi fun jak sobie trochę pogłówkuję i coś sobie przełączę, nie polegając przesadnie na automatyce. A jak już mam coś przełączyć, to wolę główkować o tym, co to ma być i jak to wpłynie na zdjęcie, a nie w którym miejscu menu to jest. I wcale tych przełączników dużo nie potrzebuję.
    Jak się fotografuje odrapane murki, śmietniki i inne takie obiekty, to nad gałkologią można debatować godzinami. (O AF nic nie napisałem)
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 23-08-2013 o 14:46

Domyślnie

Po prawdzie, to ja też "takie obiekty" głównie focę :/

A to do czego link znalazłem na KKM-ie zabiło mnie. Jak tu nexa sprzedać, to jak zdrada ideałów normalnie
    http://www.stevehuffphoto.com/2013/0...b_source=pubv1

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Zdjęcie powstało niejako przy okazji. Gdy nikoś pstrykał głównego startrailsa, z braku zajęcia przez dwie godziny zabrałem się za walkę z 6-tką wraz z PZ, osadzoną na małym, giętkim, statywie z Lidla.
    Niniejszym chciałbym oficjalnie zatwierdzić nexa jako aparat do astrokrajobrazu

Domyślnie

Loki, jesteś nam winien technikalia, bo po Twoim zdjęciu niejeden dzisiaj pójdzie w pole

Ja z kolei certyfikuję nexową fotografię otworkową...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Znaczy chcesz, żeby loki powiedział, jak rozpędzić chmury?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Znaczy chcesz, żeby loki powiedział, jak rozpędzić chmury?
    To to proste, wystarczy poczekać na wiatr, co rozgoni...

Domyślnie

Wind of NEX...
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cholera, jeszcze tutaj zapomniałem czerwonemu trollejbusowi dać ignora. Spieszę naprawić swój błąd, ale wcześniej odpowiem po raz ostatni na jego kompulsywne wynurzenia:

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Jasne, wizjer EVF i AF w Twoim aparacie doskonale się uzupełniają ... ale są najlepsze na świecie, bo są z Twojego aparatu.
    I co znowu pajacujesz? Nic nie pisałem o tym, że cokolwiek w moim aparacie jest najlepsze na świecie, tylko co jest lepsze i gorsze w wizjerze lustrzanki, którą nota bene też posiadam.

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Jak się fotografuje odrapane murki, śmietniki i inne takie obiekty, to nad gałkologią można debatować godzinami. (O AF nic nie napisałem)
    "Debata" nad gałkologią zajęła mi raptem kilka minut i temat został wyczerpany. Godzinami to trwa Twoje pitolenie głupot. Naprawdę żałuję, że nie zobaczę już dalszego ciągu Twoich idiotycznych komentarzy. Będzie mi też brakowało zdjęć dzieci z piaskownicy, z gilem w nosie, tudzież żony pod Lidlem, w których jesteś niekwestionowanym autorytetem.

P.S. Zastanawiam się, na jakie inne forum zaprowadzi Cię Twoja obsesja, by znowu uraczyć mnie Twoimi bezcennymi "mądrościami".
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

jeszcze raz kit 18-55 .

Domyślnie

Znakomite.
    Snoblesse oblige:

Strona 610 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11051056060060860961061161262066071011101610 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów