Close

Strona 560 z 2397 PierwszyPierwszy ... 6046051055055855956056156257061066010601560 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 591 do 5 600 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Ja rzucę męski portret z grilla (Takumar 55/2)

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

...w nawiązaniu do rowerka Williama Egglestona...
    NEX 3N + 10-18mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ja rzucę męski portret z grilla (Takumar 55/2)

Ale zaciska zęby, pewnie nieźle przypieka go ten grill

Cytat Zamieszczone przez Rafał Wylegała Zobacz posta
    ...w nawiązaniu do rowerka Williama Egglestona...
    NEX 3N + 10-18mm
    Łe ... ucięta kierownica
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 22-07-2013 o 13:08 Powód: proszę używać multicytatów

Domyślnie

Trudna przyjaźń z back focusem w tle.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Sorki, ale na chwilę wrócę do starego tematu.
    Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    ...
    Jeden z lepszych (co prawda bardzo drogich) pomysłów na który wpadłem, to anonsowany już przeze mnie National Geografic NG 4567 (nowsza wersja to NG 4568 ). Górna, mniejsza część mieści nexa 5 z przypiętym SEL16 bądź PZ16-50. Dolna (po wyjęciu znajdującego się tam miękkiego boxu), nexa 5 z przypiętym 18-55 bądź np. SEL16+ECU (pionowo). Można też w nią zapakować dodatkowy obiektyw, ja nosiłem np. SEL50 - po jego dopięciu SEL16 lądował w górnej części, a body z obiektywem w dolnej.

W dalszym ciągu nie mam i szukam natomiast banalnego neoprenowego worka/futerału, który pozwoliłby mi nie powiększając zbytnio gabarytu nex5+pezet wrzucić go do torby/teczki/plecaka, razem z pierdołami które mogły by mojego nexa pokaleczyć. Niestety, rozwiązanie http://foto-tip.pl/pl/futeral-neopre...tyw-s-new.html , które kiedyś polecałem, z powodu minimalnie większego rozmiaru pezeta względem SEL16 przestało się sprawdzać. Rozmiar M z kolei jest już sporo za duży, podobnie jak http://foto-tip.pl/pl/futeral-neopre...-standard.html , a nie chcę zamykać powietrza...
    Mariusz, zakupiłem ten pokrowiec w rozmiarze M i tak jak piszesz, jest trochę za duży, ale tylko trochę. Czy miałeś okazję przymierzać N5n+PZ1650 w pokrowcu o rozmiarze S? Bo jeśli jest on tylko troszkę mniejszy od M, to powinien być OK. Tak mi się przynajmniej wydaje.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    w rozmiarze M i tak jak piszesz, jest trochę za duży, ale tylko trochę. Czy miałeś okazję przymierzać N5n+PZ1650 w pokrowcu o rozmiarze S? Bo jeśli jest on tylko troszkę mniejszy od M, to powinien być OK. Tak mi się przynajmniej wydaje.
    W "S" wchodzi 5n z PZ, ale bardzo, bardzo ciasno. Jest równie źle jak z "M", tylko w drugą stronę :/ A z E16 było idealnie z "S"... Jak nie masz dwóch lewych rąk (jak ja nie przymierzając), możesz spróbować zwęzić "M" za pomocą maszyny do szycia...

Ja zamówiłem z jebaja coś takiego: http://www.ebay.com/itm/300924781437...84.m1439.l2649
    Ja przyjdzie, napiszę co i jak.

A na razie: Lens Turbo w wersji Nikon F. Dwa obiektywy - Nikkor 50/1.4 AFD oraz Samyang AE 14/2.8. Spodziewałem się tragedii, bo zawodnicy trudni - świecący od aberracji na 1.4 i paskudny pod światło Nikkor i świetny, ale pierońsko szeroki Koreaniec. Plus dwie beczki na raz Poniżej na netralnych ustawieniach LR, cropy 1:1 zamontowane w środku żeby forum nie zaśmiecić. Niestety, zagadałem się z Michałem i na myślenie o sensownych samplach zabrakło czasu, aż jestem zły na siebie co przyniosłem do domu. Oceńcie sami, czy coś z tego widać.

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected] (Michel71 vel Michel z KKM w roli mistrza drugiego planu )

[email protected]

Samy@f8

Domyślnie

Exaktę widać.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

No ładnie, a ja taki nieumalowany... I cały ten burdelik w tle pokazałeś... Chyba Ci cofnę autoryzację

Domyślnie

Dziś 22 lipca - doświadczeni wiedzą, że to E. Wedel czyli Manifest PKWN.
    A dla mnie i Joli pierwsza rocznica ślubu i dwudziesta piąta bycia ze sobą.
    Z tej okazji 6 słoneczników na 9 róż, Biotarem:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Hm z tym boosterem+samyang 14 to fajne połączenie Za to nikkor do mnie nie gada To fotki z n5-6 czy n7?

Strona 560 z 2397 PierwszyPierwszy ... 6046051055055855956056156257061066010601560 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów