Close

Strona 611 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11151156160160961061161261362166171111111611 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 101 do 6 110 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Kiedy mam kryzys w dziedzinie fotografowania, że " i tak wszystko już zostało sfotografowane" - takie foty jak Mariusza, Jazco , Lokiego i wielu z Was - powstrzymują mnie przed sprzedaniem aparatu ... nawet "oczy mroku" zostały mi w pamięci tylko nie pamiętam autora ... czy to przypadkiem nie robota kolegi wpkx ? ... Jazco ... moim niefachowym zdaniem świetna fotografia !
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

za sonyalpharumors:

nex w obudowie dslr

α3000 (ILC-3000 in EU and US).
    - Looks like a classic Sony SLT camera (but is E-mount has no SLT tech).
    - Has a new 20.1MP APS-C sensor
    - built-in EVF (230K)
    - cost around 300 pounds. Target-group is beginners.
    - it will be also available with the 18-55mm as kit lens.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radeko Zobacz posta
    za sonyalpharumors: nex w obudowie dslr
    A już myślałem że w kumulowaniu wad nic nie dorówna Nikonowi 1...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Ale dlaczego? Lustrzankopodobne Samsungi NX5/10/11 są fajne i wygodniej się nimi fotografuje z teleobiektywami, niż mniejszymi i pozbawionymi wizjera NX100 i zapewne NX1000 i NX300. Jeśli ktoś potrzebuje takiego NEXa, to czemu mu tego zabraniać?
    Jedno, co mi się na wstępie nie podoba w tym nowym aparacie, to bardzo niska rozdzielczość wizjera. Ale ze swoimi większymi wymiarami będzie się dobrze komponował z 18-55.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Dla przeciętnego Kowalskiego szukającego "dobrego" aparatu w Media Markcie, liczą się dwie rzeczy: musi być duży i czarny, czyli wyglądać profesjonalnie. Temu właśnie zawdzięczamy popularność lustrzanek entry-level. Cała reszta zależy od tego, na ile Kowalski da się owinąć wokół palca sprzedawcy. Stąd pojawienie się takiego aparatu w sprzedaży ma swoje uzasadnienie ekonomiczne. A że wyrzucono z niego ten śmieszny celofan sprzed matrycy i skrócone flange distance, to tylko się cieszyć.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Epicure, masz chyba jakieś problemy z tym przeciętnym Kowalskim...
    Choć faktycznie, podróżując po świecie widać że Polacy doganiają Japończyków (ale tylko pewne ich pokolenie), jeżeli chodzi o wielkość aparatów.
    Bezsprzecznie wiąże się to z kompleksem małego członka, o którym ogłoszenie większość mniej wycofanych nacji raczej z szyi już zdjęła, wieszając na niej dyskretne milusie pudełeczka, często nawet nie czarne.

Uzasadnienie ekonomiczne moim zdaniem jest żadne i nie wróżę temu tworowi sukcesu. Nie odpowiada na żaden znany mi snobizm, nie realizuje żadnych nowych zadań, za to zamyka wszystko co kulawe we wcale nie najniższej cenie.

Wkleję z rozpaczy dwa landszafty z przydomowych chęchów, bo spać dzisiaj nie mogłem. PZ.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

ja po Grecji latalem z nexem, ale wyciagalem tez czasami ciezka kobyle (d30+grip+N17-55+SB800) bojednak lampka z nexa 5n slabo sobie radzi w fotach pod slonce...

Domyślnie

Mariusz,
    Zdjęcia bardzo fajne, ale skąd ta rozpacz? Czyżby wprawiały Cię w nią posunięcia marketingowe firmy Sony?

epicure,
    Nie rozumiem Twojej niechęci do lustrzanek. Tzn. przyznaję, że może się odechcieć lustrzanki, jak się spojrzy w marne wizjery "penta-mirror" najtańszych modeli, i serce mi się kraje, gdy dla porównania czasem spojrzę w wizjer jakieś wcale niekoniecznie wypasionej starej lustrzanki na film. Wizjery współczesnych tanich lustrzanek to obraza dla słowa "lustrzanka"!

Natomiast nie podzielam Twojego entuzjazmu dla wizjerów elektronicznych. Przy wszystkich ich zaletach, które doceniam, jakość obrazu jest jednak gorsza niż w dobrym wizjerze lustrzanym.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 611 z 2397 PierwszyPierwszy ... 11151156160160961061161261362166171111111611 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów