Close

Strona 595 z 2397 PierwszyPierwszy ... 9549554558559359459559659760564569510951595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 941 do 5 950 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Tak sądziłem. Wyszło b. dobrze w RAWie. Mariusz, sporo dajesz clarity (mikro kontrastu) a mniej kontrastu globalnego. Robię na odwrót, poćwiczę twoją metodę

flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Nex + Rokkor

Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Jest klimat, fajne zdjęcie.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    Jest klimat, fajne zdjęcie.
    O, tak. Zdradzisz Marioo szczegóły techniczne?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    O, tak. Zdradzisz Marioo szczegóły techniczne?
    Aż sam się zdziwiłem że tak wyszło.

NEX3 + Rokkor 58 f/1.2.

Tutaj przesłona i trawa przed obiektywem zrobiła robotę i dala fajny klimatix. Resztę zrobił LR.
    Pierwszy lepszy filtr do żółci.
    Potem dodałem winietę i na maksa podciągnąłem kontrast. Na koniec wyostrzenie w FocusMagic.

Myślę, że czarno-białe z jakmiś ziarnem byłoby lepsze, no ale za słaby jestem na BW foty.

Ostatnio edytowane przez marioo ; 15-08-2013 o 21:30
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Dwa bardzo ciekawe przestrzały z 3d-kraft:

http://3d-kraft.com/index.php?option...id=40&Itemid=2
    http://3d-kraft.com/index.php?option...id=40&Itemid=2

Z mojego punktu widzenia trudno zracjonalizować zakup touitów.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Z mojego punktu widzenia trudno zracjonalizować zakup touitów.

Nigdy nie zrozumiem decyzji kogos na takie szklo Zeiss Touit 1.8, zwazywszy na cene to Sony 10-18mm ktory jest od niego znacznie tanszy wydaje mi sie pod kazdym wzgledem lepszym wyborem, ze wzgledu na wieksza uniwersalnosc, bo roznice dla normalnych ludzi sa niezauwazalne jesli w ogole jakies sa.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Nigdy nie zrozumiem decyzji kogos na takie szklo Zeiss Touit 1.8, zwazywszy na cene to Sony 10-18mm ktory jest od niego znacznie tanszy wydaje mi sie pod kazdym wzgledem lepszym wyborem, ze wzgledu na wieksza uniwersalnosc, bo roznice dla normalnych ludzi sa niezauwazalne jesli w ogole jakies sa.
    Faktycznie, 1,5EV różnicy w prawo czy w lewo - kto by się takimi duperelami przejmował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Touit 12 ma f nawet słabsze bo 2.8. Natomiast w zdjęciach dla większości ludzi nie będzie miało znaczenia czy mają tego zeissa czy e16+konwerter Różnica w cenie między e10-18 a 12/2.8 nie jest jakaś wielka, jak kogoś stać na 10-18 za ok 3500 to za niecałego tysiaka więcej może mieć zeissa więc go można rozważać. A czy warto... Tabelki wszelkich testów pokazują przewagę zeissa, szczególnie w narożnikach. Jak ktoś nie lubi kompromisów to się nie będzie zastanawiać Tym bardziej że w jednym teście narzekali na zdecentrowane e10-18....
    Ja sam mam dylemat z którym z powyższych się zaprzyjaźnić, jednak za e10-18 rzeczywiście przemawia więcej plusów - szersza ogniskowa, trochę lżejszy, poza tym - mniej istotne ale jednak zoom i to stabilizowany, w razie czego łatwiej odsprzedać bo więcej osób się nim interesuje i póki co ma szybszy AF. Czy potrzebuję te trochę lepsze narożniki zeissa i działkę światła? W zasadzie e16+UWA by mi pewnie starczyło:P

Co do omawianego wcześniej e55-210 - będę to powtarzać - ma optymalne połączenie zakresu-gabarytów-jasności-ceny. Byłby mniejszy to o słabszym zakresie i świetle albo/i sporo droższy. Chyba nie ma mniejszego/lżejszego obiektywu o podobnych ogniskowych... Więc co z tego jak wygląda z nexem? Jest wciąż mniejszy i lżejszy niż odpowiedniki lustrzankowe, dobrze się trzyma bo to raptem 350g a jeszcze jakimś cudem wcisnęli stabilizację... I jeszcze narzekają... Nie dogodzisz...

Trochę bardziej graficznie (e24)

Domyślnie

To i ja graficznie.

Strona 595 z 2397 PierwszyPierwszy ... 9549554558559359459559659760564569510951595 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów